Първоначално изпратено от michaelis12
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеИ аз така мисля, всичко може. По-добре не лонгвай и не шортвай краткосрочно
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнението тука всичко може, сега ше видиме какво ще стане днес вечерта и в петъка .... аз мисля, че са на reversal ама не се знае знае ли се .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИнфлацията се мери на годишна база. Т.е. за повишението на инфлацията не е важно дали петрола ще тръгне нагоре, а само дали ще пада повече. Ноември към ноември например спада на бензина е 40%. Но януари към януари ще е около 0
Сега като гледам малко по-конкретно, анализаторите очакват печалбите на повечето енергийни компании в СП500 да продъжават да падат и през 2016, но с много по-малко от 2015. Примерно на Exxon печлбата през 2015 пада двойно в сравнение с 2014, но за 2016 прогнозирания спад е минимален. Шеврон се очаква да има дори леко повишение на печалбата. Не знам на базата на какви предположения за цената на петрола са смятали и как биха изглеждали нещата при $20 на барел.
Но при един много по-малък спад на печалбата на енергийните компании, растежът в другите сектори би трябвало да компенсира слабото представяне на петролните фирми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеПри нетно 28% дълъг не разбирам защо слагаш усмихнат емотикон накрая.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеБъркшайъра гледам ептен на драйфаща камила замязал...
Аз съм малко по склонен за надоле, сигурно щото почти 40% кеш и 16% къси ми влияят зле..
Full long position spx
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеБъркшайъра гледам ептен на драйфаща камила замязал...
Аз съм малко по склонен за надоле, сигурно щото почти 40% кеш и 16% къси ми влияят зле..
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнението тука всичко може, сега ше видиме какво ще стане днес вечерта и в петъка .... аз мисля, че са на reversal ама не се знае знае ли се .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеЕ, защо пък да не падне още. Сега в момента краткосрочно нещата не изглеждат никак добре. Мениджърите на активи в такива случаи почват да продават по малко от тук, от там, но достатъчно че пазарът да падне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеДа, изглежда невероятно, но според мене не е.
Значи ти очакваш инфлация в САЩ, основно cost-push инфлация от повишаването на цената на петрола (а също и стагнация на потребителското търсене и липса на увеличение на продажбите). До колкото знам не очакваш доларът да се вдига още много, независимо дали Федът ще вдига два или четри пъти тази година.
Е, при това положение не е ясно как падането на корпоративните печалби ще продължи. Основият спад идва от енергийния, сиреч петролния сектор, а също и суровините. Ако петролът тръгне нагоре, а суровините се стабилизират, S&P500 най-вероятно ще отчете осезаем растеж на печалбите.
Другата преса върху печалбите през 2015 дойде от повишаващия се долар. Но доларът и сега е доста надценен. Ти не предвиждаш катастрофа при възникващите пазари или еврозоната. Даже напротив. Значи доларът едва ли ще се изстреля нагоре в стратосферата. Значи едва ли ще има значителен натиск върху печалбите от повишаващия се долар. И следователно по-вероятно е във втората половина на 2016 да стане обратното: отслабващия долар да даде едно рамо на печалбите.
Що се отнася пък до потребителското търсене в САЩ, аз лично се съмнявам, че ще е слабо. Да не говорим че Федът ще се интересува много повече от ефекта върху инфлацията идващ от повишаването на надниците, отколкото от повишаването на цената на петрола.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениеколко да падне още добре а ако не падне а си тръгне нагоре ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВсяка година очакват 7% -8% растеж в началото на годината. И след това ревизират надолу. За 2015 например ще направят само 1% растеж, като очакванията за сега ча четвъртото и за първото на 2016 вече са за спад на печалбите на акция - и след това по магичен начин да направят такъв ръст че пак да удари 7 и нещо %
Значи ти очакваш инфлация в САЩ, основно cost-push инфлация от повишаването на цената на петрола (а също и стагнация на потребителското търсене и липса на увеличение на продажбите). До колкото знам не очакваш доларът да се вдига още много, независимо дали Федът ще вдига два или четри пъти тази година.
Е, при това положение не е ясно как падането на корпоративните печалби ще продължи. Основият спад идва от енергийния, сиреч петролния сектор, а също и суровините. Ако петролът тръгне нагоре, а суровините се стабилизират, S&P500 най-вероятно ще отчете осезаем растеж на печалбите.
Другата преса върху печалбите през 2015 дойде от повишаващия се долар. Но доларът и сега е доста надценен. Ти не предвиждаш катастрофа при възникващите пазари или еврозоната. Даже напротив. Значи доларът едва ли ще се изстреля нагоре в стратосферата. Значи едва ли ще има значителен натиск върху печалбите от повишаващия се долар. И следователно по-вероятно е във втората половина на 2016 да стане обратното: отслабващия долар да даде едно рамо на печалбите.
Що се отнася пък до потребителското търсене в САЩ, аз лично се съмнявам, че ще е слабо. Да не говорим че Федът ще се интересува много повече от ефекта върху инфлацията идващ от повишаването на надниците, отколкото от повишаването на цената на петрола.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеНякой търгували ли петрола през ETF ?
Популярния UCO изглежда да е голямо дърво за търговия, съпоставен с XLE
Аз държа USO и XLE.
USO страда от контанго. XLE гледам, че държи large caps, което би трябвало да намалява риска от фалити, така че ми изглежда по-добрата алтернатива, а и плаща дивидент.
Иначе дървото идва от това, да влезеш с двойна скорост в насрещното - карам си аз и изведнъж една църква изскочи на пътя и се блъсна в мен
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеПоляците и унгарците през ETF-и ли ги играете или отделни компании?
Импе, и аз съм метнал око на братушките, ама има още път надолу преди да са сносни за влАзЯне.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнениестига се излага, ... руснаците са прогресивни и трезвеници???
а , и колко поляци познаваш?
Коментар
Коментар