Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнениеабе където бутнеш все далавера...какво да ти кажа....иначе пазара доста се разбута с тези кризи...ама БФБ е ЖЕЛЯЗО....сигурно защото когато всички растяха ние падахме и падахме......
И в допълнение тури си човек парите в банката и на дебелака му скимне нещо и аре черта с оня мустакатия .... е какви борси какви пенсии какви жълти таксита?!?Last edited by michaelis12; 06.01.2016, 22:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениепълни пендели днеска гледам самолетни билети цените избушили покрива .... иначе нема инфлация, дефлация имало, цените на петрола в земята ......."В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнението нали знаеш че за клиента намаление няма....има само ръст защото цената на международните пазари се е покачила
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеОтвратително днес - биха ме навсякъде - БМВ, Даймлер, БАСФ, ХъСъБъЦъ, Уолт Дисни, Ябълчичка, не е честно това Само в Allianz не ме биха...
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениеаз тея "свалени цени" ги виждам само у вестника на бензиностанцията си е едно и също ......."В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеДобре. Петролът може да продължи надолу, но с по-ниско темпо. Инфлацията тогава няма ли да дойде от повишено търсене от страна на потребителите? Което пък ще означава и по-големи продажби.
Сега като гледам малко по-конкретно, анализаторите очакват печалбите на повечето енергийни компании в СП500 да продъжават да падат и през 2016, но с много по-малко от 2015. Примерно на Exxon печлбата през 2015 пада двойно в сравнение с 2014, но за 2016 прогнозирания спад е минимален. Шеврон се очаква да има дори леко повишение на печалбата. Не знам на базата на какви предположения за цената на петрола са смятали и как биха изглеждали нещата при $20 на барел.
Но при един много по-малък спад на печалбата на енергийните компании, растежът в другите сектори би трябвало да компенсира слабото представяне на петролните фирми.
Ако инфлацията почне да се вдига то и ФЕД ще започне да вдига по-агресивно лихвите. Което пък ще удари дисконтните фактори в оценките на компаниите. Колкото повече в оценката на една компания тежи бъдещия и растеж толкова по-сериозно ще бъде ударена. например ако нещо се търгува на ПЕ 30 при 2% на десетгодишните облигации ще се търгува на ПЕ 20 при 4% на десетгодишните и то ако печалбата и не пада. Или с други думи спад от около 30% на отделни акции. Това са груби сметки - реално за всяка компания е различно но пак да кажем при растящите компании е нормално ПЕ то да падне с едни 20 -30%
Компаниите с по-висока тежест на по-билзки до настоящето парични потоци ще бъдат по-слабо засегнати Но пак среднот оПЕ на пазара би трябвало да се спре някъде около 14, което предполага спад от 15-20%.
В същото време обаче и профит маржините на компаниите почват да се свиват и същевременно ако по-високата инфлация не доведе до достатъчно по-високи приходи то СП може да си влезе в мечи пазар.
Всичко това са спекулации разбира се, защото няма как да се знае какво ще се случи с нито една от тези променливи през следващата година. Но потенциала за мечи пазар вече е на линия. А вероятността от прилична корекция от 15-20% следващите година две клони към 100%. Естествено пазара може да дръпне още 20% и тогава да направи корекция от 15% - и тогава няма да си заслужава да се продава сега. Но може да почне пада още от сега. Какво точно ще се случи е божа работа. но при всички положение е хубаво да се дръпнат малко чипове от масата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеОтвратително днес - биха ме навсякъде - БМВ, Даймлер, БАСФ, ХъСъБъЦъ, Уолт Дисни, Ябълчичка, не е честно това Само в Allianz не ме биха...
приятелска закачка
иначе Алианц се предостави доста добре на фона на всички останали
успех и занапред"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Съдебен иск против Facebook за доказан антисемитизм и расизъм на социалната мрежа http://investments.dir.bg/_wm/librar...am-vav-feysbukhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНяма да ме.
Аз вярвам, че добре съм подбрал компаниите, но се ядосвам като ме бият.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеТам ще те еВаТ
Аз вярвам, че добре съм подбрал компаниите, но се ядосвам като ме бият.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар