IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Treasury Department auctions $21B of 10-year notes at a high yield of 2.09%

http://www.cnbc.com/2016/01/13/10-ye...nd-market.html

Много страх, много страх.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Петробрас е много хай кост продюсър, пък да не броим дълга, националността и останалите му проблеми. Надценен на тия нива.

За мен - бягай като от чумаво от първото и третото.
      второто - най рано към края на годината.
      последното - може....на порцийки.

http://marketrealist.com/2016/01/wil...de-oil-prices/
      +1
      ще го имам впредвид
      "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение
        иначе за сега съм се спрял като вариант за отиграване при възстановяване на цената на PBR VALE SDRL и TGA които според мен могат да дадат доста добър профит при обръщане на тренда
        Петробрас е много хай кост продюсър, пък да не броим дълга, националността и останалите му проблеми. Надценен на тия нива.

За мен - бягай като от чумаво от първото и третото.
        второто - най рано към края на годината.
        последното - може....на порцийки.

http://marketrealist.com/2016/01/wil...de-oil-prices/
        Last edited by pipbel; 13.01.2016, 19:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
          Рисковите играчи могат да заложат на шистоваците - например тия не са с много дълг...
          http://finviz.com/quote.ashx?t=wll&ty=c&ta=0&p=m
          Ама като се има предвид, че се очаква 2/3 от шистовите компании да хвърлят кърпата до 2017 ...
          хубаво си го казал....има логика в написаното от теб....но според мен годината ще приключи след дъното(може би около 20$) на 40-50$ за барел....все си мисля че цени под 30 са нереално ниски и нерентабилни за всички производители....но пазаря ще покаже най-добре
          иначе за сега съм се спрял като вариант за отиграване при възстановяване на цената на PBR VALE SDRL и TGA които според мен могат да дадат доста добър профит при обръщане на тренда
          "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Бой, бой, бой.

Струва ми се, че чувам мишкуняшки писъци.
            Трай си бре Импе, не дърпай дявола за опашката, всеки път като го напишеш и после идва фирата
            Last edited by road_runner; 13.01.2016, 19:32.

Коментар

• Тоя петрол така и не можах да разбера защо като пада, дърпа и акциите надолу. А би трябвало повечето неща да се качват, щото ще се дигнат маржовете при много други индустрии. Всички потребители на петрол и петролни продукти, на пластмаси и какво ли не ще имат по-малки разходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Петролът утече
                муахаха
                https://www.youtube.com/watch?v=s-a1muUm6F4
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Петролът утече

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                    Никак не ми се нрави риск/риорда при тия.
                    За мен в целия сектор по добро като отиграване за повишаване на олиото от TGA няма.
                    Много подценено, с доста повече кеш отколкото дълг, лоу кост продюсър на 12$, дори и след орязването хубав дивидент от над 7%.
                    И като бонус - добър хедж за зеления, канадския $ няма все да седи на 12 дъно спрямо него я.
                    Изглежда ОК на първо четене , особено на тези цени, но...
                    Преосмислям си отношението към енергийния сектор (петрол) :
                    - ако СА не се шегуват за Арамко ,( че смятат да пускат част от него за продажба) , за мен означава само едно - работят по стратегията да помпат колкото може днес щото след 10-20 г. не се знае на какви цени ще продават ...
                    Ако горното се окаже вярно ще се тръшнат всички шистоваци и канадски петролни пясъци. Имам подозрение, че това негласно се подкрепя от Вашингтон с цел да притиснат Русия
                    - тази афера ще им излезе няколко стотин млрд. + още толкова на братята им от залива. И малко на шега, (но не съвсем) - дори могат да им ги напечатат ... и ще им излезе по-евтино от дори от войната в залива...
                    Така, че нищо петролно дългосрочно не хващам.... засега
                    Търгувам според моите очаквания - рейндж 30-40 $ с малки отклонения за период от 1-3 г ...
                    Е, винаги вкарвам и някой друг черен лебед в разчетите , но не очаквам СА и Иран да се сбият...Но от друга страна като се има предвид, че на няколко години все нещо се пали в региона ....
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                      Рисковите играчи могат да заложат на шистоваците - например тия не са с много дълг...
                      Ама като се има предвид, че се очаква 2/3 от шистовите компании да хвърлят кърпата до 2017 ...
                      Никак не ми се нрави риск/риорда при тия.
                      За мен в целия сектор по добро като отиграване за повишаване на олиото от TGA няма.
                      Много подценено, с доста повече кеш отколкото дълг, лоу кост продюсър на 12$, дори и след орязването хубав дивидент от над 7%.
                      И като бонус - добър хедж за зеления, канадския $ няма все да седи на 12 дъно спрямо него я.

Коментар

• Бой, бой, бой.

Струва ми се, че чувам мишкуняшки писъци.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                          Сигурно си прав, че тези могат да скочат много като се има предвид как са се сринали.

Аз лично бих играл много консервативно и скучно с XOM, SLB или CBI. Нещо такова.

Но не съм сигурен, че изобщо бих играл с петрола понеже бъдещето му е под въпрос дори само в следващите 3-4 години - електрически коли, соларни панели и т.н.
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            мине не мине време и някой каже че петрола е достигнал дъно. Първо на 90 долара, след това на 80, 70, 60,50, 40. Вече се отказаха да търсят дъно и директно забиха цената там под която няма смисъл да се произвежда 10-15 долара.

и е напълно възможно десетилетие да остане между 10 и 20 долара - като през 90 години. Аз наистина не виждам причина човек да се забива в момента в петрола. Да си падне цената - да се види кои компании ще оцелеят, какви дивиденти ще дават, къде ще им е цената - и чак след това може да си заслужава да се влиза. V образно дъно едва ли ще има. хората харесват тези дъна, но те много много рядко се случват. И то само при брутални капитулации. Нормалната ситуация е лазене по дъното с години.
                            Разликата между петрола и металите е, че шистовите кладнеци са много на брой, но малки като добив и се изчерпват за по-малко от година. Така че шистовци могат бързо да намалят капацитета. При металите намаляванета на капацитета е много по-тежък процес.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение

Мишо, спри го това Си Ен Би Си, бе човече! От месеци не съм го пускал, а като ти чета постовете имам чувството, че върви на заден фон Какви солари, какви ел. коли след 3-4 години ?! Ти виждал ли си колите, които се движат реално на улицата? Да ти помогна: в Европа са 70% на мазут и останалото бензин. Тойота скоро празнува 1 милион хибрида в Европа. Хибриди, не електрички! И те лапат бензин. За същия период сигурно са продадени сигурно над 200 милиона автомобила. Колко прави това? Извън Европа е още по- зле положението.

П.С. Докато напиша уж на шега за Си Ен Би Си и ти си пуснал линкове от там
                              Спри го моля те!!!
                              Чакай малко, електрическите коли не са от CNBC. Няма значение колко са сега. Достатъчно е след три-четири години да започнат да навлизат и цените на петролните компании ще паднат доста в очакване на бъдещето.

Коментар

• мине не мине време и някой каже че петрола е достигнал дъно. Първо на 90 долара, след това на 80, 70, 60,50, 40. Вече се отказаха да търсят дъно и директно забиха цената там под която няма смисъл да се произвежда 10-15 долара.

и е напълно възможно десетилетие да остане между 10 и 20 долара - като през 90 години. Аз наистина не виждам причина човек да се забива в момента в петрола. Да си падне цената - да се види кои компании ще оцелеят, какви дивиденти ще дават, къде ще им е цената - и чак след това може да си заслужава да се влиза. V образно дъно едва ли ще има. хората харесват тези дъна, но те много много рядко се случват. И то само при брутални капитулации. Нормалната ситуация е лазене по дъното с години.

Коментар

Working...
                                X