IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Тая черна завист ще те побърка. Като гледам обаче, явно съм закъснял с предупреждението.
    Каква зависист ве момче? За кое? В тема тема всички да се съберете,пак не може да ми съберете печалбите

А ти си очевидно изнервен от движенито което за пореден път проспа.Голямо средно срочно- движение ,рибо.А ти спиш.И печелиш на демото
    Last edited by petrg5s; 04.10.2023, 07:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
      Ами викаш, във тоя прекупен американски пазар, все още има диаманчета ....
      Нафтата може да качи до 99, газта и тя да дръпне още, но бързо рецесията ще ги повлече надолу.
      Както казвам вече за 20-ти път - пука ми за пазара като цяло. ЕТФ-чиите да му мислят, че СиПа е на минус за последните 2 години докато Ексон е на ATH.

Аз ти казвам, че по време на война няма как да нямаш инфлация. Няма как да имаш морета от нафта и планини от железо. Казвам ти, че еврото умре, лека му пръст. Щях да кажа и за златарите, ама вече и аз почвам леко да се разколебавам.

Коментар

Сега отворих Диалози на Платон и гледам YTD S&P 12%, a USD:JPY 14%

Чоплих малко нафта пак. leaps-ове за Vertex, че риск/печалба за януари 2025 / 7,50 по 0,80 цента ми изглежда безумно изгоден.
        нишо не си разбрал от написаното, Аристотел е бил фактор, откривайки логиката, поезията и реториката, Платон не е.
        Ами викаш, във тоя прекупен американски пазар, все още има диаманчета ....
        Нафтата може да качи до 99, газта и тя да дръпне още, но бързо рецесията ще ги повлече надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение

Да, на Никей (YTD 29%), още и сега половината компании са със средно P/B 0.90 (цена на компанията/чист капитал), във САЩ средно е 3.9
          Сега отворих Диалози на Платон и гледам YTD S&P 12%, a USD:JPY 14%

Чоплих малко нафта пак. leaps-ове за Vertex, че риск/печалба за януари 2025 / 7,50 по 0,80 цента ми изглежда безумно изгоден.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
            Интересно кое може да бъде safe heaven. Някакви акции?
            Зависи какъв ти е хоризонта.
            Понякога е добре да се следват знаещите, ако човек е объркан.
            В смисъл, препрочиташ Аристотел или Су Дзъ.
            Ясно, че това е висока топка, съвременния необразован играч няма време, въпреки че го губи за глупости.
            Или, правиш крачка-две назад, да се опиташ да видиш голямата картина по-добре.
            Click image for larger version

Name:	77.JPG
Views:	1
Size:	68.7 КБ
ID:	4117518

Какво направи чичето, когато обра каймака, след върха от Ковидните наливания на пари ?
            Ами, пусна си дългата ръка към Япония, макар че изглеждаше смешно и тъпо.
            Той си е старовременнен - не обича НАСДАК, хеле пък и прекупен СИП.
            Не ми се рови, но той май влезна във Япония есента на 2022г там, тогава беше още по-евтино.
            Да, на Никей (YTD 29%), още и сега половината компании са със средно P/B 0.90 (цена на компанията/чист капитал), във САЩ средно е 3.9
            Целта на поста ми е, няма safe, нито haven, но при японците има по-малък риск.
            Косвен довод е че тия там хептен са изплискали водата, освен, че дългът им е над 230%,
            ами и ЕТФ-а на ЯЦБ е изкупила половината Никей, пламеннен съпорт, виждаш ли.
            Last edited by Бедният брoкер; 04.10.2023, 00:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
              Как е? Правим ли милиарди от малкото спадче,мини корекция ?
              Тая черна завист ще те побърка. Като гледам обаче, явно съм закъснял с предупреждението.

Коментар

• Как е? Правим ли милиарди от малкото спадче,мини корекция ?
                Last edited by petrg5s; 03.10.2023, 21:08.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	Screenshot 2023-10-02 233923.jpg
Views:	1
Size:	21.8 КБ
ID:	4117223

Споменах го вече.

Остана си кротък. Според мене дотук беше "голямото слизане" и следва отскок. Но графики наистина не чета.

Коментар

Колко скоро? Скоро и НВидиа ще хукне. Засега нафтата се разпродава. Научи се да разчиташ графики
                    Пич, нафтата по графики. Излагаш се като кифладжия. За NVDIA нищо не мога ти кажа.

А за скорото - не виждам как ще го устискат дори следващите 10 дни.

Ще се обясня съвсем конкретно - RIG е комбинация от изключително нисък риск с изключително висок потенциал.

Коментар

Според мене четеш пазара като македонски вестник. RIG в момента е еквивалент на BTU на 3 долара. Имаме време да разгърне. Съвсем скоро обаче ще имаме сквиз на нафтата.

добавка - не виждаш ли колко е умрял vix-a?
                      Колко скоро? Скоро и НВидиа ще хукне. Засега нафтата се разпродава. Научи се да разчиташ графики

Коментар

Нафтата...
                        Според мене четеш пазара като македонски вестник. RIG в момента е еквивалент на BTU на 3 долара. Имаме време да разгърне. Съвсем скоро обаче ще имаме сквиз на нафтата.

добавка - не виждаш ли колко е умрял vix-a?

Коментар

• Нафтата я натискат още от предната седмица, помъчих се да вляза в RIG, но удари стопа. Уранът и въглищата от два дена яко надолу. TLT с ново дъно, златото се сурка към 1800, а среброто направо не знам защо го броят за инвестиция още. Опитват някакво бягство към Big Tech и...крипто, но слабичко.
                          Мирише ми на краш, а не на Коледно рали. И този път страшното е, че TLT може да не хване bid. Много по-спокойно ми е да съм в кеш. Утре ликвидирам и последните няколко %.
                          Интересно кое може да бъде safe heaven. На първо четене CHF. Някакви акции?

Коментар

Според мен е някакво безумие, че днес натискат нафтовите компании. Някакви стопове ли се търсят, някаква новина ли е объркала алгосите...
                            Може да е реакция след като Байдън се извъртя за военната помощ за Украйна или от PMI, производството продължава да е свито.
                            Last edited by tetris12; 02.10.2023, 21:38.

Коментар

• Последното тримесечие го започваме след като Септември си оправда титлата за най-слабия месец исторически. Иначе в последните 30 години имаме статистическо предимство да очакваме позитивно 4то такова - средно е правило около 10 и нещо процента.

Интересно е да се види че валю сток са на екстремно ниска оценка / най-ниска за последните 40 години/ - какъв ще е този сел оф който да стартира от тук не мога да си го представя. Това не значи че не може да се случи.

Коментар

• Според мен е някакво безумие, че днес натискат нафтовите компании. Някакви стопове ли се търсят, някаква новина ли е объркала алгосите...

Коментар

Working...
                                X