Първоначално изпратено от anon6706
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
-
Ей ги на. И тия шили дрешки, пък накрая какво станало....
Profits at 90 large coal mines monitored by the China National Coal
Association (CNCA) and whose production accounted for 69.4% of total production,
were down 90.7% y/y to CNY5.13 billion for the first eleven months of 2015, said
Jiang Zhimin, vice-president of the CNCA. The percentage of loss-making
operations in the coal industry could have been over 90% in 2015 due to falling
coal prices and over-supply, said Chen Yangcai, director with the statistics and
information department at CNCA. (China Business News)
Да стискаме палци на Григор тази нощ.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКво правим - спираме да си представямеИзноса зависи от търсенето в страната към която се изнася - не от страната в която се произвежда.
П.П. питай австралийците по тази тема. много копаха, много инвестираха, сега няма на кого да изнасят. Е, и затова озито падна от паритет на 0,70 с долара. Сега си помисли за HKD.Last edited by anon6706; 22.01.2016, 02:33.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеСега си представи, че сте 2000 и повече такива фабрики, които сте взели кредити в долари, шиете си дрешки, плащате заплати в бати и искате да изнасяте тези дрешки за долари.... Да, ама не - вече няма купувачи за дрешки в долари от 2000 фабрики, а за от 200. И к'во праим - сваляме цените, пада профит марджина, вдигат се лихвите по кредита в долари и изобщо - забавна история.Износа зависи от търсенето в страната към която се изнася - не от страната в която се произвежда.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеШиеш да кажем дрехи. Внасяш материали - срещу оборотен кредит в долари изнасяш дрехи срещу долари. Кредита ти за машините също е в долари. Обаче заплатите са ти в тайландски бат, бангладешко не знам си какво, комуналните ти разходи са ти пак в същата валута. Всъщност всичките ти разходи се обезценяват - без тези за материали, а приходите ти стоят същите. Профит маржина ти се вдига, дългът ти става по-лесно обслужван.Last edited by anon6706; 22.01.2016, 02:20.
Коментар
� -
Шиеш да кажем дрехи. Внасяш материали - срещу оборотен кредит в долари изнасяш дрехи срещу долари. Кредита ти за машините също е в долари. Обаче заплатите са ти в тайландски бат, бангладешко не знам си какво, комуналните ти разходи са ти пак в същата валута. Всъщност всичките ти разходи се обезценяват - без тези за материали, а приходите ти стоят същите. Профит маржина ти се вдига, дългът ти става по-лесно обслужван.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеКак така ще печели от това?
В Унгария имаше брожения неотдавна заради дългове в швейцарски франкове. Не им е по-лесно на унгарците да плащат еквивалента на скъпия швейцарски франк.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Как точно износител от латинска америка или азия би страдал от това че собствената му валута пада. Напротив - той ще печели брутално от това - дори и целия му дълг да е в долари. Или да погледнем източна европа - най-задлъжнялата част от развиващите се пазари. Някой да казва нещо срещу източна европа - не. Защото тук информацията е лесно достъпна и е елементарно да се проверят глупостите.
В Унгария имаше брожения неотдавна заради дългове в швейцарски франкове. Не им е по-лесно на унгарците да плащат еквивалента на скъпия швейцарски франк.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРазбира се съществува сериозна вероятност да бъркам в причинита за корекцията. поне за мен си за да съм сигурен определено пазара едновременно трябва да върви нагоре и петрола надолу. Това ще достатъчно доказателство за мен че съм прав. Днес за съжаление и петрола вървеше нагоре така че няма потвърждение на хипотезата ми. За това и съм доста предпазлив за това дали дъното е минало или не.
Венецуела ще фалира до седмици, а оттам и петрола ще се повиши ...„Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”
Коментар
� -
По едно рвеме си играх да четя рпепоръки на големи банки за отделни компании. Тези хора се справят ужасяващо. Бях си направил един демопортфейл да им следя представянето - ми този портфейл само стронг бай напълнен се представяше най-зле от всички останали които си бях направил. Просто го махнах по едно време - беше напълно безсмислено да го следя повече.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеЧак пък толкова. Не могат да рискуват съвсем да си затрият репутацията.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеОпасявам се, че $18 трилиона са корпоративен дълг във ВП.
Иначе, лихвите падат понеже пазара сега се е шашнал и блъска яко американски ДЦК. Но тенденцията е да нагоре.
Как точно износител от латинска америка или азия би страдал от това че собствената му валута пада. Напротив - той ще печели брутално от това - дори и целия му дълг да е в долари. Или да погледнем източна европа - най-задлъжнялата част от развиващите се пазари. Някой да казва нещо срещу източна европа - не. Защото тук информацията е лесно достъпна и е елементарно да се проверят глупостите.
Обаче като кажат азия е задлъжняла или латинска америка е задлъжняла. Ми аз специално за бразилски компании съм си играл да им гледам конкретните отчети. да ги видя каква им е вероятността от фалит и защо аджеба се търгуват на ПЕ 4, 5 или 6. И още не мога да открия никакъв проблем. Дългът им нито е голям като обем спрямо активите или печалбата а и е покрит с парични потоци от всякъде. Реално са по-стабилни длъжници от повече американски компании.
Обаче за латинска америка и азия могат да се плямпат глупости. Хора които сигурно не могат да кажат къде на картата е Малайзия, нямат никакви проблеми да говорят за голямата задлъжнялост в МалайзияКлишетата и вкарването в рамки се разраства с бясна скорост. Като питат някой смотан анализатор дето не може да си намери задника с двете ръце ако не се гледа в огледалото защо пада пазара - а той си няма ни най-малка представа и какво говори - ами клишета и готови рамки. които други - същите като него анализатори са приказвали.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЧовек не трябва да подценява факта че повечето сериозни анализатори на пазара работят за банки. И по един или по-друг начин имат сериозен мотив да не разкриват проблеми, които водят до техните работодатели. А в същото време точно банките имат най-ясна представа какво точно се случва. И всички останали разчитат на техните анализи - които обаче в конкретния случай може да са доста как да го кажа - необективни. Да не кажа откровени лъжи.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеГлупост е - лихвите в америка паднаха. А тук говорят че лихвите са проблема. Аз вече веднъж бях казвал че кофти ситуацията в САЩ ще е когато пазара пада много а лихвите се качват стабилно - пазарните лихви. Тогава човек трябва да е извън пазара. Но при тази корекция лихвите падаха - десетгодишните облигации вчера стигнаха до 1,95% при 2,30 преди корекцията да започне.
Иначе, лихвите падат понеже пазара сега се е шашнал и блъска яко американски ДЦК. Но тенденцията е за нагоре.Last edited by Misho ILIEV; 22.01.2016, 01:26.
Коментар
� -
Човек не трябва да подценява факта че повечето сериозни анализатори на пазара работят за банки. И по един или по-друг начин имат сериозен мотив да не разкриват проблеми, които водят до техните работодатели. А в същото време точно банките имат най-ясна представа какво точно се случва. И всички останали разчитат на техните анализи - които обаче в конкретния случай може да са доста как да го кажа - необективни. Да не кажа откровени лъжи.
Коментар
�
Коментар