IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Да, де, но инвестицията в производство отнема години, а спирането на вноса месеци, а понякога и седмици. Какво правим с инвестираните средства за производство? Какво правим с плащанията по взетите долари кредит?

П.П. питай австралийците по тази тема. много копаха, много инвестираха, сега няма на кого да изнасят. Е, и затова озито падна от паритет на 0,70 с долара. Сега си помисли за HKD.
    Австралийците изнасят желязна руда - която се срина от 100 долара на тон на 39 долара за тон. Много ясно че това ще се отрази на валутниям курс. Хонг Конг е реално един огромен магазин. Внася неща от останалия свят и ги изнася за Китай. И внася неща от Китай и ги изнася за останалия свят. Не им пука особено за цени на ресурси, петрол и така нататък, до като маржинът на който работят като посредник между света и китай се запазва. А не изглежда да се свива.

Коментар

• Ей ги на. И тия шили дрешки, пък накрая какво станало....

Profits at 90 large coal mines monitored by the China National Coal
      Association (CNCA) and whose production accounted for 69.4% of total production,
      were down 90.7% y/y to CNY5.13 billion for the first eleven months of 2015, said
      Jiang Zhimin, vice-president of the CNCA. The percentage of loss-making
      operations in the coal industry could have been over 90% in 2015 due to falling
      coal prices and over-supply, said Chen Yangcai, director with the statistics and
      information department at CNCA. (China Business News)

Да стискаме палци на Григор тази нощ.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Кво правим - спираме да си представяме Износа зависи от търсенето в страната към която се изнася - не от страната в която се произвежда.
        Да, де, но инвестицията в производство отнема години, а спирането на вноса месеци, а понякога и седмици. Какво правим с инвестираните средства за производство? Какво правим с плащанията по взетите долари кредит?

П.П. питай австралийците по тази тема. много копаха, много инвестираха, сега няма на кого да изнасят. Е, и затова озито падна от паритет на 0,70 с долара. Сега си помисли за HKD.
        Last edited by anon6706; 22.01.2016, 02:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Сега си представи, че сте 2000 и повече такива фабрики, които сте взели кредити в долари, шиете си дрешки, плащате заплати в бати и искате да изнасяте тези дрешки за долари.... Да, ама не - вече няма купувачи за дрешки в долари от 2000 фабрики, а за от 200. И к'во праим - сваляме цените, пада профит марджина, вдигат се лихвите по кредита в долари и изобщо - забавна история.
          Кво правим - спираме да си представяме Износа зависи от търсенето в страната към която се изнася - не от страната в която се произвежда.

Коментар

Шиеш да кажем дрехи. Внасяш материали - срещу оборотен кредит в долари изнасяш дрехи срещу долари. Кредита ти за машините също е в долари. Обаче заплатите са ти в тайландски бат, бангладешко не знам си какво, комуналните ти разходи са ти пак в същата валута. Всъщност всичките ти разходи се обезценяват - без тези за материали, а приходите ти стоят същите. Профит маржина ти се вдига, дългът ти става по-лесно обслужван.
            Сега си представи, че сте 2000 и повече такива фабрики, които сте взели кредити в долари, шиете си дрешки, плащате заплати в бати и искате да изнасяте тези дрешки за долари.... Да, ама не - вече няма купувачи за дрешки в долари от 2000 фабрики, а за от 200. И к'во праим - сваляме цените, пада профит марджина, вдигат се лихвите по кредита в долари и изобщо - забавна история.
            Last edited by anon6706; 22.01.2016, 02:20.

Коментар

• Шиеш да кажем дрехи. Внасяш материали - срещу оборотен кредит в долари изнасяш дрехи срещу долари. Кредита ти за машините също е в долари. Обаче заплатите са ти в тайландски бат, бангладешко не знам си какво, комуналните ти разходи са ти пак в същата валута. Всъщност всичките ти разходи се обезценяват - без тези за материали, а приходите ти стоят същите. Профит маржина ти се вдига, дългът ти става по-лесно обслужван.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                Как така ще печели от това?

В Унгария имаше брожения неотдавна заради дългове в швейцарски франкове. Не им е по-лесно на унгарците да плащат еквивалента на скъпия швейцарски франк.
                А унгарския пазар е един от най-добре представящите се последната година.

Коментар

Как точно износител от латинска америка или азия би страдал от това че собствената му валута пада. Напротив - той ще печели брутално от това - дори и целия му дълг да е в долари. Или да погледнем източна европа - най-задлъжнялата част от развиващите се пазари. Някой да казва нещо срещу източна европа - не. Защото тук информацията е лесно достъпна и е елементарно да се проверят глупостите.
                  Как така ще печели от това?

В Унгария имаше брожения неотдавна заради дългове в швейцарски франкове. Не им е по-лесно на унгарците да плащат еквивалента на скъпия швейцарски франк.

Коментар

Разбира се съществува сериозна вероятност да бъркам в причинита за корекцията. поне за мен си за да съм сигурен определено пазара едновременно трябва да върви нагоре и петрола надолу. Това ще достатъчно доказателство за мен че съм прав. Днес за съжаление и петрола вървеше нагоре така че няма потвърждение на хипотезата ми. За това и съм доста предпазлив за това дали дъното е минало или не.
                    nothing will send the price of crude soaring quite as fast as one entire OPEC nation suddenly entering a death spiral of chaos.

Венецуела ще фалира до седмици, а оттам и петрола ще се повиши ...
                    „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

Коментар

• По едно рвеме си играх да четя рпепоръки на големи банки за отделни компании. Тези хора се справят ужасяващо. Бях си направил един демопортфейл да им следя представянето - ми този портфейл само стронг бай напълнен се представяше най-зле от всички останали които си бях направил. Просто го махнах по едно време - беше напълно безсмислено да го следя повече.

Коментар

Чак пък толкова. Не могат да рискуват съвсем да си затрият репутацията.
                        Защо, никой и не очаква от тях да знаят всички отговори. Или дори повечето отговори. Те ако ги знаеха щяха да си пият мартините на някой остров с една камара манекенки, а не да са корпоративни роби в някой мъглив и студен град.

Коментар

Опасявам се, че $18 трилиона са корпоративен дълг във ВП.

Иначе, лихвите падат понеже пазара сега се е шашнал и блъска яко американски ДЦК. Но тенденцията е да нагоре.
                          Нормално е да се работи с дълг и е нормално при големи икономики да има голям дълг. Самият размер на дълга не казва нищо за възможностите му за обслужване.

Как точно износител от латинска америка или азия би страдал от това че собствената му валута пада. Напротив - той ще печели брутално от това - дори и целия му дълг да е в долари. Или да погледнем източна европа - най-задлъжнялата част от развиващите се пазари. Някой да казва нещо срещу източна европа - не. Защото тук информацията е лесно достъпна и е елементарно да се проверят глупостите.

Обаче като кажат азия е задлъжняла или латинска америка е задлъжняла. Ми аз специално за бразилски компании съм си играл да им гледам конкретните отчети. да ги видя каква им е вероятността от фалит и защо аджеба се търгуват на ПЕ 4, 5 или 6. И още не мога да открия никакъв проблем. Дългът им нито е голям като обем спрямо активите или печалбата а и е покрит с парични потоци от всякъде. Реално са по-стабилни длъжници от повече американски компании.

Обаче за латинска америка и азия могат да се плямпат глупости. Хора които сигурно не могат да кажат къде на картата е Малайзия, нямат никакви проблеми да говорят за голямата задлъжнялост в Малайзия Клишетата и вкарването в рамки се разраства с бясна скорост. Като питат някой смотан анализатор дето не може да си намери задника с двете ръце ако не се гледа в огледалото защо пада пазара - а той си няма ни най-малка представа и какво говори - ами клишета и готови рамки. които други - същите като него анализатори са приказвали.

Коментар

Човек не трябва да подценява факта че повечето сериозни анализатори на пазара работят за банки. И по един или по-друг начин имат сериозен мотив да не разкриват проблеми, които водят до техните работодатели. А в същото време точно банките имат най-ясна представа какво точно се случва. И всички останали разчитат на техните анализи - които обаче в конкретния случай може да са доста как да го кажа - необективни. Да не кажа откровени лъжи.
                            Чак пък толкова. Не могат да рискуват съвсем да си затрият репутацията.

Коментар

Глупост е - лихвите в америка паднаха. А тук говорят че лихвите са проблема. Аз вече веднъж бях казвал че кофти ситуацията в САЩ ще е когато пазара пада много а лихвите се качват стабилно - пазарните лихви. Тогава човек трябва да е извън пазара. Но при тази корекция лихвите падаха - десетгодишните облигации вчера стигнаха до 1,95% при 2,30 преди корекцията да започне.
                              Опасявам се, че $18 трилиона са корпоративен дълг във ВП.

Иначе, лихвите падат понеже пазара сега се е шашнал и блъска яко американски ДЦК. Но тенденцията е за нагоре.
                              Last edited by Misho ILIEV; 22.01.2016, 01:26.

Коментар

• Човек не трябва да подценява факта че повечето сериозни анализатори на пазара работят за банки. И по един или по-друг начин имат сериозен мотив да не разкриват проблеми, които водят до техните работодатели. А в същото време точно банките имат най-ясна представа какво точно се случва. И всички останали разчитат на техните анализи - които обаче в конкретния случай може да са доста как да го кажа - необективни. Да не кажа откровени лъжи.

Коментар

X