If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тези ще се панират още много. Чисто психологически несъразмерните страхове се появяват при високо ниво на тревожност. На лична тревожност, която може да няма нищо общо с реалността. Бичия тренда там привършва, лесния им живот и печалби са към края си, банките масово махат хора в тези отдели. Обаче човек склонен към тревожност трябва да намери за какво да се страхува - защото страхът е поносим, но не и тревожността. И това създава паника, след паника, след паника. Няма как да избягат от това. Освен ако не ги уволнят всичките.
спекулативната ми стратегиа 2015/2016 е баzирана само на макро кредит. 2015 бе една от наи успесните ми години. 2016 zлатото и CoCo Bonds ми прават доста стастлив. таке 4е балансирано виждане...
Тези ще се панират още много. Чисто психологически несъразмерните страхове се появяват при високо ниво на тревожност. На лична тревожност, която може да няма нищо общо с реалността. Бичия тренда там привършва, лесния им живот и печалби са към края си, банките масово махат хора в тези отдели. Обаче човек склонен към тревожност трябва да намери за какво да се страхува - защото страхът е поносим, но не и тревожността. И това създава паника, след паника, след паника. Няма как да избягат от това. Освен ако не ги уволнят всичките.
То не става дума за предпазливост. Тези там са просто невротични идиоти. Сами се прецакват, като постоянно им се привиждат някакви мега кризи. Аз спрях да им чета и да им слушам анализи - те просто не са в час и е редно да им се прави групова терапия с много медикаменти
спекулативната ми стратегиа 2015/2016 е баzирана само на макро кредит. 2015 бе една от наи успесните ми години. 2016 zлатото и CoCo Bonds ми прават доста стастлив. таке 4е балансирано виждане...
това е така, кредит винаги е по предпазлив, но след толкова година на евтин кредит, нестат си отиват не местото. не може даржа кредитниа цикал на такова ниво. време е zа бум
То не става дума за предпазливост. Тези там са просто невротични идиоти. Сами се прецакват, като постоянно им се привиждат някакви мега кризи. Аз спрях да им чета и да им слушам анализи - те просто не са в час и е редно да им се прави групова терапия с много медикаменти
Кредитните пазари показват, че хората на кредитните пазари имат проблеми със сдържането на негативните емоции
това е така, кредит винаги е по предпазлив, но след толкова година на евтин кредит, нестат си отиват не местото. не може даржа кредитниа цикал на такова ниво. време е zа бум
Да. Ликвидност означава кумулативно способността да се продава/купува:
- бързо,
- в голям обем
- без от това де се влияе цената.
Четох неотдавна, че мениджърите на активи имат рекордно големи позиции в кеш от... 2012г. когато еврозоната щеше да се разпада. Според тебе това няма ли да абсорбира част от волатилността?
проблема е 4е никои не иска да даржи подобни активи zаради силната регулациа. провиzии биха били прохибитивно високи. виж Deutsche Bank. всики пускаха CDS kak им станал голем. но наи интересното zа мен бе, 4е CDS стана сравнитлно константен преz целиа период. тоест кредитната крива стана по4ти плоска, кето е сигнал 4е funding cost се пока4ват. има и много други интересни факти, но сте стане техни4еско.
кадего го 4ете тва
мога да ти пусна кво става иz отделните скетори, но требва да вида
пове4ето от теzи беха ме накарили иz университета.
Peter L. Bernstein, Against the Gods: The Remarkable Story of Risk
Darrell Huff, How to Lie with Statistics
Daniel Kahneman, Thinking, Fast and Slow
Charles P. Kindleberger, Manias, Panics, and Crashes
Fred Schwed, Where Are the Customers’ Yachts?
One Up On Wall Street: How To Use What You Already Know To Make Money In The Market
More Money Than God: Hedge Funds and the Making of a New Elite
King of Capital: The Remarkable Rise, Fall, and Rise Again of Steve Schwarzman and Blackstone
Barbarians at the Gate: The Fall of RJR Nabisco
Може някой път да публикуваш Niki's required reading list
пове4ето от теzи беха ме накарили иz университета.
Peter L. Bernstein, Against the Gods: The Remarkable Story of Risk
Darrell Huff, How to Lie with Statistics
Daniel Kahneman, Thinking, Fast and Slow
Charles P. Kindleberger, Manias, Panics, and Crashes
Fred Schwed, Where Are the Customers’ Yachts?
One Up On Wall Street: How To Use What You Already Know To Make Money In The Market
More Money Than God: Hedge Funds and the Making of a New Elite
King of Capital: The Remarkable Rise, Fall, and Rise Again of Steve Schwarzman and Blackstone
Barbarians at the Gate: The Fall of RJR Nabisco
Коментар