If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
... впрочем и тогава отговорът е не толкова труден - пак: еволюция. Първата кокошка се е пръкнала от яйце на почти-кокошка, т.е. от почти-кокоше яйце. После тя е снесла пръвото истинско кокоше яйце - и така.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Дай поне един пример за нещо, което знаеш, но не вярваш в него. Примерно: знам, че небето е синьо, а тревата зелена, но вярвам, че това не е така. Рационалното доказване на даден факт не изключва вярата в него, както и обратното - вярата не се нуждае от доказателства, тъй като самият акт на вярване в нещо, го прави реално за вярващия.
Не мога да дам такъв пример защото е невъзможно.
Когато нещо знаеш - това е факт.
Когато нещо не знаеш но мислиш че е факт - вярваш в него.
Вярваш в нещо в което мислиш че съществува - но нямаш доказателства за това към момента. В моемнта в който го докажеш - се превръща от вяра в познание.
е, стига с това FT.
И на децата им е ясно, че техните анализи промиват умове.
И ти за твоите преценки и покупки, вярваш на FT ??
Няма лошо, парите са си твои.
Но поне не се дразни с Ив
Същото ще кажа и аз - парите са си твои. Но обърни внимание все пак на сухите факти, които ти снася ФТ
Дай поне един пример за нещо, което знаеш, но не вярваш в него. Примерно: знам, че небето е синьо, а тревата зелена, но вярвам, че това не е така. Рационалното доказване на даден факт не изключва вярата в него, както и обратното - вярата не се нуждае от доказателства, тъй като самият акт на вярване в нещо, го прави реално за вярващия.
Точно затуй богът съществува.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Пази ме да не науча това, което не трябва да знам. Пази ме дори да не науча, че има неща, които могат да се научат, а аз не ги знам. Пази ме да не науча, че съм решил да не знам нещата, които съм решил да не знам. Амин.“
[...] „Боже, Боже, Боже, пази ме от последствията на предишната молитва. Амин.”
― Дъглас Адамс, Mostly Harmless
Коментар