Първоначално изпратено от intint
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеИскаш да кажеш че ако смяташ, че биотехнологиите ще растат, и си отделил за това 100 лева ще си купиш топ 10 компаниите с равен дял по 10 лева всяка. Това не ми е по вкуса. Я си представи че 11-тата вземе че открие нещо и закопае предните 10. Дори и някоя от 10-те едва ли ще постигнеш кой знае каква възвръщаемост. В конкурентна среда когато един дърпа напред, обикновено конкурентите му страдат. Едно е да си купиш 2000-та гугъл, съвсем друго е да си купиш гугъл и още 20 други търсачки в равни количества Лидери в сектора казвш. Ми че то нокия, шарп, яхо, лемън бяха лидери в секторите си а виж докъде я докараха? Гледам сега пак са на мода хеджфондовете с 50% къси и 50% дълги. Правят някакви мижави доходности и ако акциите вземат че се качат с примерно 100% не казват че това си е реално 100% пропуснати ползи или реално са донесли 50% загуба на клиентите си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеPlatts (coal, steel, oil, lng gas, power), deutsche bank, barclays, s&p capital iq, moodys, bloomberg terminal,abonamenti: börsenzeitung, wsj,ft
Определено трябва да си разширя кръгозора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеАми по принцип целта е да биеш индекса
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеВ бизнеса, както и в природата обикновено бързият изяжда бавният а не големия малкия
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеМи,купи си индекс!!!Ще разчиташ и на други сектори!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеС други думи, СНСБ си остава един не лош източник на текуща информация за това което става по пазарищата. И аз така, ако нещо ме заинтересува повече отварям отчетите или гледам други източници за да видя информацията директно от източника.
Също FastFT е много добро, но достъпа е само с абонамент за FT. И естествено самото FT. За разлика от СНСБ, ФТ имат доста добри средносрочни прогнози. Примерно в самото начало на 2014 имаха цяла страница анализ за това как петролът най-вероятно ще започне да пада. Преди няколко дни имаха готина статия за бъдещето на финансовата индустрия и т.н. Всичко си е вестникарска работа, т.е. не е много задълбочено, но те често пускат линкове към истински анализи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеАми гледам etf ibb и компаниите gild biib amgen celg regn сравнени с индекса сип500 като само gild расте значително но всички растат над индекса . ето сега примерно всички златодобивни компании растат значително над индексите. Но поради риска да се нацели точната компания ако се разделят в няколко компании пазарни лидери пак ще бият индекса ако сектора расте според мен
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеМоже ли дадеш пример?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИзползвам всяка информация която мога да намеря включително и блумбърг и снбс но след това ако е нещо важно предпочитам да проверя източника. А не да слушам интерпретации на някакви хора. Все едно дали става дума централна банка или за отчет на някоя компания която ме интересува. По мое мнение интерпретациите са обикновено грешни. А ако са верни са насочени към времеви хоризонт който мен не ме интересува. В общи линии за супер кратък срок играя почти само с къси. Всичко друго го държа защото съм влезнал заради някакви събития които очаквам да се случат следващите две, три години. А не две три тримесечия какъвто е обикновено фокуса на интепретациите.
За себе си съм открил че ако всички почнат да говорят за нещо значи е време да се разкарвам от там. От тренд който е ясен за всички не се изкарват пари. Напротив правят се загуби. Например сега с ресурсите всички приказваха как всичко ще се срива как всички ще фалират - проучих си ги сам - разгледах отчети на доста компании, намерих една яко прецакана от пазара. И си взех малко от нея. Можеше да загубя всичко, но не ми се вярваше чак толкова да бъркам. За един месец направих 100% на инвестираната сума - без маржин. Тази седмица почнаха всички да приказват как най-лошото при ресурсите е свършило и как идват хубави времена - и я махнах - 100% са си 100% не ми трябва да се забивам при стадото.
P.s. аз и в нея влязох с хоризонт години но когато направи половината от движението което си мислех че ще направи за 2-3 години само за един месец си казах айде стига ми толкова. за другите 100% пак ще има шанс да вляза по някое време
Също FastFT е много добро, но достъпа е само с абонамент за FT. И естествено самото FT. За разлика от СНСБ, ФТ имат доста добри средносрочни прогнози. Примерно в самото начало на 2014 имаха цяла страница анализ за това как петролът най-вероятно ще започне да пада. Преди няколко дни имаха готина статия за бъдещето на финансовата индустрия и т.н. Всичко си е вестникарска работа, т.е. не е много задълбочено, но те често пускат линкове към истински анализи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеАко си сток пикър принципно трябва да купуваш пазарни лидери. Малките най-вероятно ще ги изядат големите. Чрез takeover имам предвид. А ако не - с други средстваАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеAlonso аз съм забелязал че когато сектора расте повечето компании растът не само една а другите губещиАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеИскаш да кажеш че ако смяташ, че биотехнологиите ще растат, и си отделил за това 100 лева ще си купиш топ 10 компаниите с равен дял по 10 лева всяка. Това не ми е по вкуса. Я си представи че 11-тата вземе че открие нещо и закопае предните 10. Дори и някоя от 10-те едва ли ще постигнеш кой знае каква възвръщаемост. В конкурентна среда когато един дърпа напред, обикновено конкурентите му страдат. Едно е да си купиш 2000-та гугъл, съвсем друго е да си купиш гугъл и още 20 други търсачки в равни количества Лидери в сектора казвш. Ми че то нокия, шарп, яхо, лемън бяха лидери в секторите си а виж докъде я докараха? Гледам сега пак са на мода хеджфондовете с 50% къси и 50% дълги. Правят някакви мижави доходности и ако акциите вземат че се качат с примерно 100% не казват че това си е реално 100% пропуснати ползи или реално са донесли 50% загуба на клиентите си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ аз не съм и за това търсу първо сектори които ще растят по-бързо от икономиките в дългосрочен план с почти 100% сигурност. Това не е толкова трудно да се намери. И след това търся компании които да са между лидери в секторите си. И като завърти човек колелото и се получават три сектора които със сигурност в дългосрочен план ще бият растежа на световното БВП. Финанси, софтуер и фармация. И още няколко които има сериозен шанс да се представят по-добре но далеч не е толкова сигурно. Търговия, транспорт, отделни ресурси като лития, поташа, потребителски стоки с високо присъствие на развиващи се пазари. И аз и това отигравам. И от време на време нещо, което едва ли ще има голям растеж, но пък пазара го е забил в земята прекалено.
От трите сигурни, според мен, победители само в софтуера нямам инвестиции - там нещата стават прекалено бързо и не ме кефят. Останалите два сектора са ми 2/3 от портфейла. И си ги държа с години и в общия случай ги увеличавам като паднат и ги намалявам пак до 2/3 като скочат. Никаква особена философия.
Сега, банките не са глупави и по-динамичните от тях започват леко да заприличват на технологични/софтуеърни компании. Но не е ясно как точно ще се промени пейзажът. ВЧТ и дилърите-псиборги са само една малка част от тази тенденция. Сега се появяват софтуеърни финансови съветници, софтуеърни мениджъри на активи, секторът на плащанията е супер динамичен. Има един куп market entrants, които ядът от паницата, която едно време беше резервирана за банките.Last edited by Misho ILIEV; 12.03.2016, 20:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнениеСпоред мен да мислиш как някой би се опитал да манипулира пазара в определен срок може само да ти даде предимство.
Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнениеА ако си затвориш очите и кажеш - не може да се предвиди със сигурност няма да ти донесе нищо
Коментар
Коментар