Първоначално изпратено от Hermes73
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Пък един българин
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеМайкъл Бъри постига средна годишна възвращаемост преди кризата от 2007 от 60%
Коментар
-
Ето ди днес любимия CNBC
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеСамо две кратки уточнения. Capex-а е жълтата линия, не бар чарт-а. А дот ком балона беше 2001г.
Ето ди днес любимия CNBC да ти каже къде отиват голяма част от инвестициите калкулирани в капекс.
http://www.cnbc.com/2016/04/03/finan...unicornsa.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеКолко е наивно да се мисли......че е трудно да се бие пазара.
Като го чуя това и незнам какво ми става....
Обикновенните хора ( а може би не случайно ) имат представа за това колко се печели от борсите само от медиите които пък отразяват само големите институционални инвеститори или хедж фондове които управляват пари на клиенти. Които пък имат изключително пасивен начин на инвестиране което пък води до загуби когато пазара е зле и минимални печалби когато пазара е добре.
И така се получава една "всеобща истина" как е невъзможно или трудно да биеш пазара която "успокоява" всички дребни пишман инвеститори че не са само те преебани която обаче няма нищо общо с реалността. Освен това има и за цел...да покаже как всички губят за да не може да се разбере истината как някой правят милиярди всяка година и за които никой не облева дума не само защото не знае а защото и никой не говори за това публично може би за да не дразни хората. Щото като разбереш как някой е направил милиярди - следващата ти мисъл е дали пък няма далавера и ти не си риба и по добре да се откажеш. а кой има интерес да каже в очите на рибите че са най глупавите риби които е виждал?
И така всички си лягат спокойни че никой не е по добре от тях което е огромна лъжа.
А пенсионните фондове и другите институционални инвеститорри с които се сравнявате с пасивния начин на инвестиране хич не им е целта да поемат какъвто и да е риск да правят повече пари защото правят достатъчно от такси за управление.
И вие си смилите че това е истината. По детски наивни.
И разбира се сега никой няма да повярва на това което казвам защото мозъка ви не може да побере че е възможно някой да прави толкова много пари. Да това са малцина големи и много по малки които нямат и не желаят никаква публичност.
Може би не е добре да казвам колко е моята доходност. Но знам достаъчно добре за какви пари става въпрос за хора които познавам и за които никой никога няма да чуе и дума.
Разбира се защо да ми вярвате...по лесно е да не ми вярвате защото сте много по спокойни и да си мислите че е невъзможно.
И когато чуя колко трудно е да биеш пазара и че давате за пример някой известен който е направил някакви мижави проценти в сравнение с истинските играчи и цялото ми същество се бунтува протиив това пълно затъмнение в което се намирате.
И единствената причина за този пост е този бунт.
http://investor.bulgarianforum.net/forum
Коментар
-
Извинявай
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеСамо две кратки уточнения. Capex-а е жълтата линия, не бар чарт-а. А дот ком балона беше 2001г.
Всъщност истината е че не съм гледал тази графика принципно за този диапазон, видях я сега когато я показа. Но за мен е важно най вече факта че съм гледал достатъчно подробно отчети и всичко останало ,особенно миналата година цялата, за десетки компании в моя бай лист с цел да видя как се променят инвестициите им, бабака дивидентите, печалбите и т.н през миналите 5 години и изводите които съм си направил са тези които казах. Че инвестициите им намаляват , байбака се увеличава и единствено това дава този добър П/Е ако въобше може да се каже че е добър. И говоря за общия случай като изключения има разбира се но за мен е важна тенденцията.
http://investor.bulgarianforum.net/forumLast edited by Iv_max; 03.04.2016, 23:38.
Коментар
-
Колко е наивно да се мисли...
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеДа, става дума за периода 1933-1946. Малко селективно е
А самата сума няма значение. Важното е с колко е бил пазара.
Като го чуя това и незнам какво ми става....
Обикновенните хора ( а може би не случайно ) имат представа за това колко се печели от борсите само от медиите които пък отразяват само големите институционални инвеститори или хедж фондове които управляват пари на клиенти. Които пък имат изключително пасивен начин на инвестиране което пък води до загуби когато пазара е зле и минимални печалби когато пазара е добре.
И така се получава една "всеобща истина" как е невъзможно или трудно да биеш пазара която "успокоява" всички дребни пишман инвеститори че не са само те преебани която обаче няма нищо общо с реалността. Освен това има и за цел...да покаже как всички губят за да не може да се разбере истината как някой правят милиярди всяка година и за които никой не облева дума не само защото не знае а защото и никой не говори за това публично може би за да не дразни хората. Щото като разбереш как някой е направил милиярди - следващата ти мисъл е дали пък няма далавера и ти не си риба и по добре да се откажеш. а кой има интерес да каже в очите на рибите че са най глупавите риби които е виждал?
И така всички си лягат спокойни че никой не е по добре от тях което е огромна лъжа.
А пенсионните фондове и другите институционални инвеститорри с които се сравнявате с пасивния начин на инвестиране хич не им е целта да поемат какъвто и да е риск да правят повече пари защото правят достатъчно от такси за управление.
И вие си смилите че това е истината. По детски наивни.
И разбира се сега никой няма да повярва на това което казвам защото мозъка ви не може да побере че е възможно някой да прави толкова много пари. Да това са малцина големи и много по малки които нямат и не желаят никаква публичност.
Може би не е добре да казвам колко е моята доходност. Но знам достаъчно добре за какви пари става въпрос за хора които познавам и за които никой никога няма да чуе и дума.
Разбира се защо да ми вярвате...по лесно е да не ми вярвате защото сте много по спокойни и да си мислите че е невъзможно.
И когато чуя колко трудно е да биеш пазара и че давате за пример някой известен който е направил някакви мижави проценти в сравнение с истинските играчи и цялото ми същество се бунтува протиив това пълно затъмнение в което се намирате.
И единствената причина за този пост е този бунт.
http://investor.bulgarianforum.net/forumLast edited by Iv_max; 03.04.2016, 23:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеНа коренно противополижни мнения сме по този въпрос.Само с печатане не става,а и както написах печатарите трябва да са малко и да имат самолетоносачи
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеСмятам Кейнс и поддържниците му за една от големите злини на 20 век
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеДа, става дума за периода 1933-1946. Малко селективно е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Ето, статистиката показва това което показва - обобщените данни които си показал и на база на тях би трябвало да се съгласим с теб ако ги погледнем на първо четене и и без да мислим задълбочено.
Дали обаче реалността отговаря на статистиката?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеСпечелил е прилична за времето си сума но не е избил рибата.Преди това се разорява и губи първото си състояние
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеКейнс е исключение. Твърди се, че за периода 1933-1946 e избил рибата във водата както никой друг преди или след това.
http://www.wsj.com/articles/SB100014...13810084976558.Преди това се разорява и губи първото си състояние
Коментар
-
Не
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеМагазинер? Имаш верига магазини?
Аз съм юрист по образование. Но много от колегите ми, включително икономистите, ме смятат за събрат икономист
Коментар
Коментар