Първоначално изпратено от snaky
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеТова нещо ново ли е, че да не може да се прави сравнение с последните 10 или 20 години?
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеТова, че почти всички наблягат на креативното счетоводство, не означава, че то дава реална картина за реалността, напротив.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеE, aз съм го казал - фор ре, демек форърд. Бъдещето е по важно от настоящето и миналото.
А иначе всички си знаем че определено текущото е повече от 20, пък кейпа даже и 25 някъде и си ближе върховете на многогодишното хистори.
Затова и му нямаме особено доверие и му се мечеем на пазара...
При сегашните ниски лихви и при очакваното връщане на растежа на печалбите близо до предишния тренд не виждам пазара да е хипер надценен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИ ти си намерил един авторитетен източник, ама...и то за преди 2г....
Моя ексел за в момента ( след като дръпнаха 15-20% от дъната) казва следното:
4-те главни биотеха ( гилд, целген, амген, биоген) форРЕ 12.3 (11.6), заложен растеж 11.1 ( 10.2) . Данните са за равно претеглени, а в скоби кап претеглено.
Това как ти изглежда на фона на ок. 17 за маркета ?
A ако го погледнеш през PEG който при биотехите се върти около 1 - разликата помежду им май в пъти идва.
Ако се прибавят и другите основни ( абви, регенерон, вертекс,алексион) за голямата 8-ца се получава форРЕ 15.4 (13.2) при гроуф от 19 (14.5)
Аз ГИЛД-а бих се изкушил да го изключя при тази сметка. Много неясно му е бъдещето...
Значи, казваш, ИББ - евтин ЕТФ. Ще трябва да намеря време и да се позанимая. Щото ако не съм лично убеден няма да е добре да взимам и после да се ошашкам ако продължи да пада.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеА относно чуденката на Мишо за етф-те...
IBB, PJP, XLV - това е за мен избора, в тоя ред и с намаляващи порции на биотехи.
От цефовете - HQH, HQL, THQ, по новичкия и по глобален THW и др.
Но като цяло сектора не е евтин, биотех компонентата най си заслужава и откъм оценка и откъм растежен потенциал.
Може и ако реши да си пълни отделни компании, сам да си направи що годе представителен етф един вид.
Аз понеже съм върл фен на текущия диви доход го играя HQH/Gild/THQ в съотношение 70/22/8 сега и близо 8% дивиденти.
ИББ официално са имали ПЕ 29 през декември. Сега по-ниско. Това, че при сметките на ПЕ не се взимат под внимание загубите не те притеснява. А защо? При сегашния негативен сентимент към биотека и фармата, и като се има предвид, че ИББ не е евтино, не смяташ ли, че може още да пада?
По принцип точно при биотека не съм много навит сам да подбирам. Това е сектор, който на теория и като цяло ме кефи, но съм много скепитечен към отделните чисто биотек компании.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
само поне на три?
Може и една друга:
- Размисли на Iv_max за NYSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеТемата NYSE може да се раздели поне на три:
- NYSE дневна търговия
- NYSE дългосрочни инвестиции
- САЩ макрорамка
само поне на три?The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеа никав проблем, просто интересите са хетерогени и не мисла 4е има некаква полzа. на ли4ни може да писес.
- NYSE дневна търговия
- NYSE дългосрочни инвестиции
- САЩ макрорамка
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеПипчо, ще си позволя да те коригирам малко, щото това съм го прочел сигурно 100 пъти вече в тази тема и не мога повече. ПЕ, ако изобщо има някво значение, не е 17, а 22 или 24, не помня. А иначе, това колко го водят по СНБС е все тая.Това, че почти всички наблягат на креативното счетоводство, не означава, че то дава реална картина за реалността, напротив.
А обсъждането на дивидентите е безмислено. Не съм чул някой да се оплаче, че е получил дивидент.Както всички знаем, дивидента е факт, цената... като ПЕ-то
А иначе всички си знаем че определено текущото е повече от 20, пък кейпа даже и 25 някъде и си ближе върховете на многогодишното хистори.
Затова и му нямаме особено доверие и му се мечеем на пазара...
А относно чуденката на Мишо за етф-те...
IBB, PJP, XLV - това е за мен избора, в тоя ред и с намаляващи порции на биотехи.
От цефовете - HQH, HQL, THQ, по новичкия и по глобален THW и др.
Но като цяло сектора не е евтин, биотех компонентата най си заслужава и откъм оценка и откъм растежен потенциал.
Може и ако реши да си пълни отделни компании, сам да си направи що годе представителен етф един вид.
Аз понеже съм върл фен на текущия диви доход го играя HQH/Gild/THQ в съотношение 70/22/8 сега и близо 8% дивиденти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИ ти си намерил един авторитетен източник, ама...и то за преди 2г....
4-те главни биотеха ( гилд, целген, амген, биоген) форРЕ 12.3 (11.6), заложен растеж 11.1 ( 10.2) . Данните са за равно претеглени, а в скоби кап претеглено.
A ако го погледнеш през PEG който при биотехите се върти около 1 - разликата помежду им май в пъти идва.
Ако се прибавят и другите основни ( абви, регенерон, вертекс,алексион) за голямата 8-ца се получава форРЕ 15.4 (13.2) при гроуф от 19 (14.5)
А обсъждането на дивидентите е безмислено. Не съм чул някой да се оплаче, че е получил дивидент.Както всички знаем, дивидента е факт, цената... като ПЕ-то
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеToчно там е работата че може и да спре да дава. Както и другите европейски банки - може да ги принудят да спрат дивидентите и да увеличават още капитала си.
че за къв са ми акции,дето нямат диви,ама голям капитал имали и еди как си щели да се повишават
те приказките ,че една акция,която не ти дава дивидент,ХИЧне си я купувай,бяха или твои или на Равния и съм напълно съгласен с тях
Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеПроблемът е, че проспектите на ЕТФ-ите може и да лъжат... Примерно зиро хедж (които не ги смятам за сериозен авторитет, но все пак) твърдат, че ПЕ на ИББ в средата на 2014 е бил реално 80, а не 40.
http://www.zerohedge.com/news/2014-0...ead-fine-print
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеНики, ще се радвам да останеш
Не ни обръщай внимание как спамим темите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениенивото е много ниско. аz си пусакм последните треидове в другате тема днес и като ги zтвора, напускамотивам си в немскиа форум
Не ни обръщай внимание как спамим темите.
Коментар
Коментар