Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеОпциите ги гледам щото няма какво друго да гледам.
Временно да изкарвам някакви малки пари кат мога.
То нищо друго не е за гледане))
Ако съм си харесал нещо за купуване или продаване и съм заделил за това 100 лева, да купя съответната пут или кол опция, но така че бройките опции да отговарят на бройките акции които съм решил да купя/продам. Примерно харесал съм си да кажем епъл за късо на текуща цена 100$ и съм решил да вкарам 10 000$ в тази си позиция. Тогава ще си купя пут опции за 100 броя акции на епъл и то ще ги търся с максимално далечен падеж и то извън пари. примерно със страйк 90$. Иначе ако инвестирам 10к в опции е равнсилно да скъсявам акции на епъл за примерно 500к или милион. Това нали се сещаш какъв огромен ливъридж е. Съответно се получава така че ако съм инвестирал примерно 5к аз смятам тази инвестиция за 100к, като 95 си стоят в кеш. Ако имам печалба или загуба ги слагам върху 100к а не върху 5. В тваоят случай ти си спечелил 7 цента от акция която струва 14$ и аз затова бих ги сметнал като половин процент.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Опциите ги гледам
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЗависи как разбираш смисълът на опциите. Щом го гледаш по този начин направо бухай опции за целият си капитал.
Временно да изкарвам някакви малки пари кат мога.
То нищо друго не е за гледане))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЕ как бе...от 1800-1900 $ вложени 5350 продадени
А ако знаех че ще го докарат на 0.18...))
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Е как бе
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеОт което си вложил.
А ако знаех че ще го докарат на 0.18...))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеот кое?
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
от кое?
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЗа мен пък печалбата му е около половин процент.от кое?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение250-300% са по еврейската математика
Според мен, коректния резултат идва така:
Цена на продажба - цена на покупка = 0.07
Ако търсим печалбата върху инвестирания капитал, като игнорираме комисионите, таксите и всички други неспоменати разходи, получаваме:
0.04 * (Х /100) % =0.07 => X% = (0.07 / 0.04)*100 % = 175%
Между другото, аз понеже съм много умен, губя пари от къс Катерпилар.
Някакви мнения?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Тази новина
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение))))))
На този пазар има правила...не е така айде новина...и готово. Не става така. Има си ред .)))
Коментар
-
Така е))
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение250-300% са по еврейската математика
Ако търсим печалбата върху инвестирания капитал, като игнорираме комисионите, таксите и всички други неспоменати разходи, получаваме:
Някакви мнения?)) Аз гледам в кинти само
)) Не мога да смятам проценти
))
1400 $ ми струват, продадох ги на 3850, а ей сега продадох последните 100 на 0.15 и приключих с упражнението))) т.е още 1100 $ печалба
Катарпилар ако пазара не го спаси не знам кой ще ги спаси...за мен при тая преърнинг прогноза която дадоха трябва да е 10 % надолу ама те са 10 % нагоре...чудна работа))
На ърнинга ако не са приели че трябва да ходим на ню хай, катарпилар трябва да падне...обаче то и АА трябваше да падне ама))) виж го сега, все едно са спечелили от тотото
)))
Няма никаква икономика в този пазар шефе...залагай като на рулетка))
Икономически, абсолютно си прав да го шортиш...ама практически.....
А аз ще загубя 120 $ от 10 смешни пут опции на АА)))))))))))))))))) ако това те успокоява
)))))
Last edited by Iv_max; 13.04.2016, 20:17.
Коментар
-
))
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение63.04 щом държиш на точните числа. И понесем на добрите новини продължава да секатери до 70
Сега с 7% по-малък ЕПС и 3% по-ниска акция, би изглеждал 4% надценен)Гуд лак с това.
))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЗатворих си 14 CALL BAC 350 опции от 0.04 на 0.11 добре ли е ?)))
280 % печалба...толков али е че не мога да смятам?))
Някакви мнения?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеJPM има преди една година 1.45 епс и 24.2 Б оборот. - цената му е 60 $ щ
Сега с 7% по-малък ЕПС и 3% по-ниска акция, би изглеждал 4% надценен)Гуд лак с това.
Коментар
Коментар