IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    В тази регресия влизат две неща - сп 500 и инфлация. Нищо друго. За това и дадох пример какво ще се случи ако се промени едно от тези неща. И как изведнъж пазарът ще изглежда супер подценен, тогава при положение че всъщност този нов сценарии чисто логически ще е много по-лош от сегашния.

Или с други думи не казвам нищо за пазара - единствено че тази регресия е безумна чисто рационално погледнато, а от тук и никакви мнения за пазара не могат да се правят от нея.
    В тази регресия, доколкото виждам, не влиза инфлацията, така че защо изобщо я намесваш?
    Ако твърдиш, че при по-висока инфлация в даден период, корекцията в стойността на индекса би била по-голяма (съответно по-ниска стойност в графиката), тогава влизаме в един безкраен цикъл на "ако"-та, за част от които попитах в предния си пост.

Коментар

• Днес с тая силна йена и отказа на яцб за още ки индексите навсякъде се очертават да гризнат мазната опашка.
      Преди време бях чел някъде че е важно да се следи никея (а той си флиртува с мечешкия пазар понастоящем), казват при последните 2 рецесии и маркет спихове изпреварвал с месеци американците и бил добър индикатор за посоката им.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
        А ако лихвите бяха на традиционните си нива в този етап от цикъла, какви щяха да са марджините на американските компании? А EPS колко щеше да е, ако не бе смъкнат драстично с обратни изкупувания, заради ниските лихви? Какво щеше да е потреблението? Колко по-висока (core) инфлация от сегашната очакваш при лихвени нива от рода на 4-5 на сто?

Иначе, всички регресии на движението на пазарни индекси са тъпня, а SP500 е балон по всички критерии.
        В тази регресия влизат две неща - сп 500 и инфлация. Нищо друго. За това и дадох пример какво ще се случи ако се промени едно от тези неща. И как изведнъж пазарът ще изглежда супер подценен, тогава при положение че всъщност този нов сценарии чисто логически ще е много по-лош от сегашния.

Или с други думи не казвам нищо за пазара - единствено че тази регресия е безумна чисто рационално погледнато, а от тук и никакви мнения за пазара не могат да се правят от нея.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          За 10г период може и да идем на 3К, ма при 3-5г хоризонт много по вероятно ми се струва рейнджа 150/160 - 250 като по напред ще видим по малкото число.
          Или поне така ми се иска...
          Тази регресия предполага 7,5% ръст годишно, значи след 10 г. линията ще е над 2000, а за рекорден балон ще трябва 6000 Иначе за пазара и аз имам сходно мнение/само че е за година, а не за 3-5/, което не е добре, явно има много натрупан песимизъм и просто екстраполираме събитията от последната година занапред, а те в един момент ще се променят, ако вече не са го направили.

Коментар

При този тип регресия ако инфлацията в САЩ бе висока последните години, и американските компании правеха абсолютно същите печалби като момента, и сп се намираше на абсолютно същото място като в момента и СП щеше да е подценен с едни 30 -40%. Което очевидно е безумно тъй като тогава всъщност реалната стойност на печалбите на компаниите щеше да е много по-ниска отколкото е в момента.

Искам да кажа че подобна регресия е пълна глупост.
            А ако лихвите бяха на традиционните си нива в този етап от цикъла, какви щяха да са марджините на американските компании? А EPS колко щеше да е, ако не бе смъкнат драстично с обратни изкупувания, заради ниските лихви? Какво щеше да е потреблението? Колко по-висока (core) инфлация от сегашната очакваш при лихвени нива от рода на 4-5 на сто?

Иначе, всички регресии на движението на пазарни индекси са тъпня, а SP500 е балон по всички критерии.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
              Всяка регресия, която обхваща периоди фундаментално различни от настоящето и бъдещето е глупост. Въобще, миналото служи за да ни учи какво би могло да стане, а не какво ще стане. Това, което аз виждам в графиката е, че в последните години отклоненията от регресията в посока нагоре са все по-големи, т.е. отиваме към СП 3000.
              За 10г период може и да идем на 3К, ма при 3-5г хоризонт много по вероятно ми се струва рейнджа 150/160 - 250 като по напред ще видим по малкото число.
              Или поне така ми се иска...

Коментар

• Страха

Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                ЛВ Макс, можеш ли в един коментар да ни пишеш колко е деструктивен страха, а цялото ти послание е да ни е страх от високо напрежение и гигантски китове!?
                Който го е страх от мечки, не ходи в гората ... Eat what you kill.

Относно печалбата на Дойче, всяка банка може да си напечата каквото иска. Там една липса на пари се прехвърля ту в една, ту в друга счетоводна сметка. И банките умират, когато хората дойдат да си ги търсят. Справка КТБ

Вола, да пил съм. А мен в Старбъкс най-много ми хареса интериора и големите кресла. А и забраната за пушене.
                Страха идва когато не знаем и не разбираме какво се случва.

Ако очакваме определено развитие на нещата и без да сме заели съответна позиция ще го приемем нормално без страх.

За мен няма страх ако падне пазара...има печалба щото съм заел такава позиция.
                А ще ме е страх ли обаче ако се вдигне и аз губя? Не. Няма да ме е страх защото и това го очаквам..т.е очаквам нелогичното и залагам на логичното според това което имам аз като информация. И за да не ме е страх...и защото няма какво да ме изненада и затова и не съм и алл ин.

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                  Chanos е много в час. Даже съм си настроил в гугъл да ми изкарва всякакви новини свързани с него.

Коментар

• http://ftalphaville.ft.com/files/201...transcript.pdf

Коментар

При този тип регресия ако инфлацията в САЩ бе висока последните години, и американските компании правеха абсолютно същите печалби като момента, и сп се намираше на абсолютно същото място като в момента и СП щеше да е подценен с едни 30 -40%. Което очевидно е безумно тъй като тогава всъщност реалната стойност на печалбите на компаниите щеше да е много по-ниска отколкото е в момента.

Всяка регресия, която обхваща периоди фундаментално различни от настоящето и бъдещето е глупост. Въобще, миналото служи за да ни учи какво би могло да стане, а не какво ще стане. Това, което аз виждам в графиката е, че в последните години отклоненията от регресията в посока нагоре са все по-големи, т.е. отиваме към СП 3000.

Коментар

• ЛВ Макс, можеш ли в един коментар да ни пишеш колко е деструктивен страха, а цялото ти послание е да ни е страх от високо напрежение и гигантски китове!?
                        Който го е страх от мечки, не ходи в гората ... Eat what you kill.

Относно печалбата на Дойче, всяка банка може да си напечата каквото иска. Там една липса на пари се прехвърля ту в една, ту в друга счетоводна сметка. И банките умират, когато хората дойдат да си ги търсят. Справка КТБ

Вола, да пил съм. А мен в Старбъкс най-много ми хареса интериора и големите кресла. А и забраната за пушене.
                        Last edited by Pronto; 28.04.2016, 14:42.

Коментар

• Going long

Severstal
                          Novolipetsk
                          Magnitogorsk

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Коментар

• http://www.advisorperspectives.com/d...ssion-to-Trend

Undervalued бил....

If the current S&P 500 were sitting squarely on the regression, it would be around the 1122 level.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                                Спирам да говоря с теб..прави си каквото искаш
                                много сте ме сладки двамата. противоположносттите се привли4ат хахах

Коментар

Working...
                                X