Ако златото мине 1300$ при акциите ще е голяма сеч
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеGilead Science Inc.'s earnings tumbled more than 17 percent in the first quarter as steeper discounts and rebates on its blockbuster hepatitis C drugs cut into sales.
The maker of Harvoni, the first once-daily, single-pill regimen for hepatitis C, said Thursday that sales of the best-selling drug fell 15 percent to $3 billion in the quarter, with the biggest drop-off in the U.S. and Japan.
Gilead attributed the decline to discounts given to private insurers and higher rebates for patients in government-run health plans like Medicaid. Harvoni's decline was partially offset by higher sales for an older hepatitis C drug, Sovaldi, which grew to $1.28 billion.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеQ1 2015 - 4.33 млрд.
Q1 2016 - 3.56 млрд.
Расте, но отрицателно...
The maker of Harvoni, the first once-daily, single-pill regimen for hepatitis C, said Thursday that sales of the best-selling drug fell 15 percent to $3 billion in the quarter, with the biggest drop-off in the U.S. and Japan.
Gilead attributed the decline to discounts given to private insurers and higher rebates for patients in government-run health plans like Medicaid. Harvoni's decline was partially offset by higher sales for an older hepatitis C drug, Sovaldi, which grew to $1.28 billion.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЪхъ - расте и на годишна и на тримесечна база - за разлика от средната компания от СП която е със спад и на годишна и на тримесечна база. За сметка на това се търгува на едноцифрено ПЕ, отново за разлика от средната СП компания която се търгува буквално на двойно по-високи коефициенти.
Ако тази компания не крещи на някой бай, от всякаква гледна точка не знам как човек изобщо намира какво да купува като акции.
Q1 2016 - 3.56 млрд.
Расте, но отрицателно...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениети имаш повече опит от мен. Трябва да знаеш че печалбата е печалба само като си затвориш позицията.
Ама лошо няма, аз искам всички да печелят. От това по хубаво няма. Пожелавам ти 200 % процента да си нагоре. Колкото по богати хора около теб - по добре.
Аз че няма да съм в тая бира сега няма да съм...че не ми дреме ще изпусна ли ралито ( друг е върпоса че за какво рали говорим ? ама хайде ) не ми дреме...ама аз като не съм белкем ти спечелиш...
И аз оня ден бях много сигурен за шорта на бондовете и мислех да ги държа по дълго...ама днес моя човек ги приключил с много кинти + както му казах. Вече не съм сигурен. Само кеша има значение. Ако Каже Господ...пак ще вляза.
Коментар
-
ти имаш повече опит от мен
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗа този период аз имам четири биотеки - от едната съм почти 100% нагоре от гилиъд и още една съм около нулата и от четвъртата съм 50% нагоре. Така че айде да не се съглася с теб
Ама лошо няма, аз искам всички да печелят. От това по хубаво няма. Пожелавам ти 200 % процента да си нагоре. Колкото по богати хора около теб - по добре.
Аз че няма да съм в тая бира сега няма да съм...че не ми дреме ще изпусна ли ралито ( друг е върпоса че за какво рали говорим ? ама хайде ) не ми дреме...ама аз като не съм белкем ти спечелиш...
И аз оня ден бях много сигурен за шорта на бондовете и мислех да ги държа по дълго...ама днес моя човек ги приключил с много кинти + както му казах. Вече не съм сигурен. Само кеша има значение. Ако Каже Господ...пак ще вляза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНие това правим с теб...живеем и виждаме. Лошото е че ти не виждаш. Нали си спомняш миналата година като ти казах че биотехите са изпята работа?
Сега понеже не съм в тая бира до като тогава бях къс, сега на биотехите не съм къс щото очаквам изненади. Ти пожелавам да си прав и аз да греша. Като аз няма да спечеля поне някой да спечели.
Коментар
-
Ние това правим с теб
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЩе поживеем ще видим.
Сега понеже не съм в тая бира до като тогава бях къс, сега на биотехите не съм къс щото очаквам изненади. Ти пожелавам да си прав и аз да греша. Като аз няма да спечеля поне някой да спечели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЕто нагледен пример, как икономиката и знанията повече пречат от колкото помагат.
Ти мислиш че като седнеш с калкулатора и откриваш светия грал а другите са много прости и не виждат очевадното. Само ти може да смяташ. Едноцифрено било П/Е то.
При Гилд - кой ебал ебал...кака се ожени. Въпроса е кога ще роди. До като бяха моноплисти - ок. Сега вече нещата са мътни и кървави. Поредното доказателство против дългосрочното "инвестиране".
Коментар
-
Ето нагледен пример
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЪхъ - расте и на годишна и на тримесечна база - за разлика от средната компания от СП която е със спад и на годишна и на тримесечна база. За сметка на това се търгува на едноцифрено ПЕ, отново за разлика от средната СП компания която се търгува буквално на двойно по-високи коефициенти.
Ако тази компания не крещи на някой бай, от всякаква гледна точка не знам как човек изобщо намира какво да купува като акции.
Ти мислиш че като седнеш с калкулатора и откриваш светия грал а другите са много прости и не виждат очевадното. Само ти може да смяташ. Едноцифрено било П/Е то.
При Гилд - кой ебал ебал...кака се ожени. Въпроса е кога ще роди. Щото до като не роди може пак някой да я понаебава от време на време тайно, ако ми разбираш подтекста. Краткосрочно Гилд може и да се вдигне може и да падне всичко зависи от пазара но дългосрочно Гилд е посредственна компания освена ако не спрат с байбака и вземат та да купят или измислят нещо ново с тея пари. До като бяха моноплисти - ок. Сега вече нещата са мътни и кървави. Поредното доказателство против дългосрочното "инвестиране".Last edited by Iv_max; 29.04.2016, 02:16.
Коментар
-
То и епъл прави
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеМи що не я шортнеш тогава ?
Баце, не те знам къде гледаш, ама Гилд прави за едно тримесечие много повече печалба отколкото старбъкса ти за цяла година а се продава в пъти по евтино.
И нещо друго, само аз ли смятам тук, че в бъкса ти сипват няква чорба наподобяваща кафе? На мен пък не ми харесва. Иначе чийзкейка им не е лош
Аз започнах да се съмнвам в Епъл ( любимата ми компания ) от бая време. Просто Кук не е Джобс Бог да го прости. И щом досега не успя да докаже че все пак е малко Джобс шансовете му клонят към 0 от тук на там.
Коментар
-
Много смяташ
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеДори без да отчитам купчината кеш дето имат сега - за следващите 5г ще си докарат печалба от поне 85-90Б, т.е 2/3 от сегашния кап и колкото целия ти прехвален бъкс.
Знаеш ли колко растеж може да се купи с тия пари ?
И никой друг ги няма при биотехите...не и в това количество.
То да не ти е аплето....
Днес гилд даде ли ти урок? Аз гилд го продадох след Х години на 125 или 130 даже или нещо такова не помня 2015 година.
После съм го имал спекулативно няколко пъти. След Мерк - Гилд приключи за мен. И даже съм го махнал от топ 50 те ми. даже бях го шортнал ама като знам пазара си затворих нещата с 1-2 % печалба.
Ако пазара тръгне да пада...всички биотехи ще са надолу значително. Много всички свикнаха 2014-2105 това да е игарта като ФАНГ...време е да се отучат пишман инвеститорите. И тъкмо се отучат - и ще тръгнат пак нагоре евентуално.
Коментар
Коментар