IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нещата Равен са по прости от колкото изглеждат

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Давай - намери само една където някой да доказва че може да се печели системно от маркет тайминг. Само една намери - ама с доказателства не с пожелания.

Не знам дали съм разправял в този форум един забавен случай от преди няколко години. На един приятел му се обаждали някакви да го убеждават да му управляват парите, колко са велики и така нататък глупости. И той ме вика да отида с него да чуя нещата. Отивам аз и някакъв тип почва да ни покзва графики и ни обяснява как ще купува на ниско и ще продавана високо, и това като го направи няколко пъти и печалбата става огромна.

Няколко месеца след това ги затвориха като финансова пирамида
    Нещата Равен са по прости от колкото изглеждат . Сега всичко лонг си продал и си шорт и чакаш. Колкото трябва чакаш. После лонг и пак чакаш колкото трябва чакаш.

Не ти трябва да уцелиш максимума. Важно е да не се хвърляш по средата. И да имаш гащи да чакаш на загуба ако се случи. както 100 пъти казах тази година със сигурност ще е така. Не заради икономиката...а защото когато някой направи толкова пари надолу и после толкова пари на горе за 3-4 месеца - толкова колкото не можеш да си мечтаеш дългосрочно инвестирайки за 10 години ( например и аз успях да се вредя тази година ) в тези времена в които всяка лоша новина може да се изкара в добра светлина и обратното. Във времена, в които никой не вярва на пазара и ликвидността е нищожна и манипулацията елементрана. Във времана в които маркетмейкърите са направили толкова кинти че не им пука от нищо и т.н не можеш да не очакваш дори да нямаш грам друга информация че нещата ще се играят поне още веднъж. Така че да не продадеш на 210-211 е пълно безумие според мен и даже и шорт да не застанеш.
    А когато това чуство е подкрепенно от факти които виждаш с очите си...нещата придобиват смисъл на абсолютно сигурен залог.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Знаеш ли кого други стати пък може да прочетеш за точно обратното
      Давай - намери само една където някой да доказва че може да се печели системно от маркет тайминг. Само една намери - ама с доказателства не с пожелания.

Не знам дали съм разправял в този форум един забавен случай от преди няколко години. На един приятел му се обаждали някакви да го убеждават да му управляват парите, колко са велики и така нататък глупости. И той ме вика да отида с него да чуя нещата. Отивам аз и някакъв тип почва да ни покзва графики и ни обяснява как ще купува на ниско и ще продавана високо, и това като го направи няколко пъти и печалбата става огромна.

Няколко месеца след това ги затвориха като финансова пирамида

Коментар

• Само да отбележа

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Не мисля - още е рано за. Сравни с предната ейпълова криза от лятото - как отрази тя - и тази - как почти никак не. Пазарите сега са оптимистически и ного трудно ще бъдат капичнати. Уж цяла седмица ни бият в Щатите, ама колко паднали пазари? - Около 3% - колкото при пропаданиците лятото и началото на годината ни биеха не за 5 дена, а за 5 часа. Интересно е, че повече мишкунство показват азиатските и европейските пазари, които уж имат повече мегдан за растеж от понабалончените щатски. И пак - не ного бой - дори е не толкова бой, но нещо като бавен процес на гниене.

Ето и днес - тръгнаха уж зле, но обърнаха щатските - особено старият джадай Дау се би смело. От върхът си на 20 април, паднал е... 1.8%... за същото време - Даксът - 3.8% надолу и то основно зарад днес. Насдак загуби 5% от 18-ий, което е повече - той е по-воатилен, но пак е малко, за да бъдем категорически, че започва дълбок спад.
        Само да отбележа, ей сега преди да вляза тук попогледнах нещата щото днес цял ден бях на шопинг и ми се еба майката едвам седя от умора ( дъщеря ми и жена ми ми разказаха играта ) ....та алгосите, накрая явно затвориха малко шорт, са върнали индексите. Обема днес е бил по голям от обикновенно до към 2 часа когато пазара е надолу....после с малко обем пазраа се е вдигнал. Това поне за мен не е добър знак за биците...

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Kupi si 100k akcii na Daimler na 60 I gi prodai na 62

Коментар

• Знаеш ли кого други стати пък може да прочетеш за точно обратното

И още една много добра статия за маркет тайминга

http://www.marketwatch.com/story/why...ork-2013-10-23

Investors don't like losing money. Yet you'll do just that about half the time when you follow a trend-following timing system.
            Investors especially don't like losing money time after time. But you'll often have multiple losing trades in succession before timing produces a profit.
            Investors hate to be wrong and have it rubbed in their faces. But often a timing system can tell you to sell a fund at a certain price and then buy it back at a higher price. Even though this is normal, it makes timing seem insane — producing losses instead of preventing them.
            Investors hate to make mistake after mistake. Yet a timing discipline requires them to keep buying and selling without knowing the outcome. The moment you override the system, there is no system left and the strategy has failed. You have no way to know when to jump on the bandwagon again except by following your emotions — and that is a notoriously poor way to time your investments.
            Investors want everything they can get during bull markets. Yet the very nature of trend-following timing systems virtually guarantees lower returns during those good times.
            Investors — at least those who are counting on timing to protect them — don't like to sit idly and lose money while they wait for their system to recognize "what any idiot can see," that the market is heading down.
            Investors like what they are doing to "make sense." Most of the trading signals generated by trend-following systems fail that test.

Коментар

• Това за успокоение за лека нощ предпогам си го чел?

http://www.forbes.com/sites/rickferr.../#1980bf117e08

Many professional portfolio managers practice intentional market timing because it’s how they appear smart to their clients and potential clients–and justify their high fees. I’ve sat on many panels during industry conferences where portfolio managers gloat over how they predicted a market crash, or a jump in interest rates, or the fall in gold prices, etc.

What these gurus fail to mention (and what I point out) is that most of them were not able to repeat their good fortune. They failed to get their clients back into markets before the recovery and couldn’t repeat the process consistently.

Practically every portfolio manager who guessed right on the downside during the financial crisis and missed the upside has the same excuse, “We were being conservative.” I don’t buy it. Being right only half the time is not successful market timing. Being conservative is a poor excuse for being wrong.
              Това за успокоение за лека нощ предпогам си го чел?

Коментар

• Не правете това в къщи!!!

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                Като сложиш заделените за мерк 200М/1.4Б = 0.14$ на картон и бият с 3 цента профит очакванията.
                А това че пишман анализаторите вероятно са забравили да ги включат - си е отделен въпрос.
                Продажбите са > 3% нагоре. ХИВ франчайза си върви добре.
                Това че R&D се увеличава двойно - зле ли е ?
                Сейлс гайдънса за 2016 е препотвърден на 30-31Б, 7.7-8Б х 4 прави точно горния зададен рейндж.
                Още 7-8% от акциите ще бъдат пенсионирани до края на годината, епс си остава около 12$ на акция.
                Китай най вероятно се включва в продажбите от 2017, още 10-20М С хепатитни чакат там, дори и 5-10 пъти да са по ниски цените от уса и европа - много пара е това.

А това че профит маржините падат с няколко процента - ми повече от очаквано бе след мерк. А друга конкуренция в обозрим хоризонт се не види.
                По големи дискаунти са дали и заради мерк това тримесечие, а и ветераните са се включили, натъртиха изрично и на това че vigorously ще си защитават 90% маркет дял.

Не разбирам наистина тоя глум и дум. Но си е ОК за байбака.
                Само може да се моля да не е прекалено енергичен щото ми се ще още едно 10-15% да ги поспихнат та да си напазарувам на около 80-85$. Средната ми е на 82.5.
                Някои бъдещи даунгрейди се надявам да помогнат за това.
                Не правете това в къщи!!! А именно, твоите сметки независимо че може да са верни.

Гилд, е изпята песен в краткосрочен план. Байбака не го приемай за пенсия задължително. Освен това и байбака не го проемай за задължителен, това че са го гласували не означава че ще го изпълнят. Съжелявам че го казвам щом го държиш но е очевадно. Всеки ръст е късмет да продадеш.
                Мисля и моята любима епъл на там върви. В друга ситуация след такъв спад бих я купил сега даже не я и поглеждам.

Ако погледнеш днес графиката на гилд и епъл от дарк пуловете ще те хване страх. Кой е прав нямам идея...само казвам това което виждам.

Коментар

• Premestih go v levia krachol sled 180% na BMW dnes

Коментар

• Най-голямата екзотика която съм търгувал бе някаква микро компания от канада с пазарна капитализация на средно голяма компания на бфб, без приходи, без печелба, , почти без активи освен една концесия, където нормалното движение на цената на ден бе в рамките на +-10% без особена причина, а честто се лашкаше и с по 30% на ден, ако все пак имаше някаква новина.

Коментар

• Тотална грешка фундаментална

Аз обичам да купувам когато кашата е тотална, не когато всичко изглежда цветя и рози. Цялата работа е човек като си зададе въпроса "Каква е вероятността кашата да стане още по-голяма" отговорът да е "малка". За съжаление отговор в който човек никога не може да бъде сигурен.

Но според мен за Бразилия вече е достигната тази точка. Естествено не казвам да се купува точно сега. Трябва да се получи прилична каша и в развитите пазари - което не изглежда далеч - ако те падат е малка вероятността Бразилия да расте. А САЩ в момента е на върха на рейнджа си - така че определено е хубаво да се изчака малко. Но когато СП стигне долната граница на рейнджа си по-добре човек да влезе в Бразилия за още едни 70-100% отколкото да влиза в САЩ за едни +10-15%
                      След като си зададеш въпроса "Каква е вероятността кашата да стане още по-голяма"
                      Отоговара е голяма, а не малка.
                      Бразилия, мразилия..всичко е за селл грубо по отношение на акции. Само спекула и всякакви дългосрочни мисли ги застрелваш на секундата да не се появяват повече))

И петрола ще падне. Това трябва да ти е за урок да знаеш къде се намираш. Качването на петрола сега е пълна измислица. Ей така ще ти свалят пазара където кажеш когато кажат...ама ти не вярваш така че какво да говоря. Печалбата от шорта е неизмериомо по голяма от дългосрочната инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзов! Разгледай мнение
                        Всичко над 0.5% ми е доходоносно. Дните са доста повече от пет шест в година примерно и си струва. Бих казал 7 -10 дни в месеца. Вероятно ще ме определиш като рисков по този начин, но не ми се бездейства в разни акции да вися.
                        Някои акции имат брутална волатилност. И то не само боклуци. Гледай какво правят ресурсните компании последните месеци например. Доста акции на развиващи се пазари. Има движения от по 100% и нагоре в рамките на тримесечие е често и и по 50% надолу за същия период

Народа се хвърля да купува големи марки и това се коментира навсякъде защото колко хора например знаят с какво се занимава Companhia Energetica Minas Gerais например или пък Juno Therapeutics. Всъщностт дори доста големи компании като фрийпорт макморан почти не привличат интерес

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          То не е всеки ден - интрадей си заслужава всъщност в доста малко дни през годината - когато има волатилност от по 1,5 -2 % надолу нагоре. И в такива дни просто не можех да пропусна да съм извън пазара. Аз и там го правих предпазливо и с малък капитал и просто не си заслужаваше висене пред компютъра за движения под горните.
                          Всичко над 0.5% ми е доходоносно. Дните са доста повече от пет шест в година примерно и си струва. Бих казал 7 -10 дни в месеца. Вероятно ще ме определиш като рисков по този начин, но не ми се бездейства в разни акции да вися.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзов! Разгледай мнение
                            То и за това си има лек. Не се търгува всеки ден. Така смъкваш и риска, когато върви "на никъде".
                            То не е всеки ден - интрадей си заслужава всъщност в доста малко дни през годината - когато има волатилност от по 1,5 -2 % надолу нагоре. И в такива дни просто не можех да пропусна да съм извън пазара. Аз и там го правих предпазливо и с малък капитал и просто не си заслужаваше висене пред компютъра за движения под горните.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Интрадей търговията по принцип ме напряга. Не ме кефят такива супер високи обороти, въпреки че от всички спекулативни стратегии които съм пробвал, интрадей с сфд та и краткосрочни сделки с опции са определено най-печелившите. Но просто не ме кефят. Вдигат ми адреналина до такива равнища че като прекъсна за известно време и почвам да се чувстам полузаспал, мозъкът ми почва да си иска дрогата
                              То и за това си има лек. Не се търгува всеки ден. Така смъкваш и риска, когато върви "на никъде".

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Не мисля - още е рано за. Сравни с предната ейпълова криза от лятото - как отрази тя - и тази - как почти никак не. Пазарите сега са оптимистически и ного трудно ще бъдат капичнати. Уж цяла седмица ни бият в Щатите, ама колко паднали пазари? - Около 3% - колкото при пропаданиците лятото и началото на годината ни биеха не за 5 дена, а за 5 часа. Интересно е, че повече мишкунство показват азиатските и европейските пазари, които уж имат повече мегдан за растеж от понабалончените щатски. И пак - не ного бой - дори е не толкова бой, но нещо като бавен процес на гниене.

Ето и днес - тръгнаха уж зле, но обърнаха щатските - особено старият джадай Дау се би смело. От върхът си на 20 април, паднал е... 1.8%... за същото време - Даксът - 3.8% надолу и то основно зарад днес. Насдак загуби 5% от 18-ий, което е повече - той е по-воатилен, но пак е малко, за да бъдем категорически, че започва дълбок спад.
                                Уважавам доста от написаното от теб,особенно по въпроса за ромите,но тук си в голяма заблуда

Коментар

Working...
                                X