If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Iv_max, какво правим, ако пазарът обнови върховете тия дни? Сигурен съм, че пак ще има тонове самонавивания и оправдания как всъщност си бил прав, но "манипулациите" (мани-мани) са те прекарали. Малко не разбирам как "манипулациите" пречат на човек, който винаги е прав и по дефолт печели, но за тая работа си има доктори...
Може да ти е приятно да се самоуспокояваш, като нямаш какво да правиш...ама това няма да ти помогне да спечелиш много кинти.
Ако говорим за дългосрочност сега е най шибания момент за подобна мисъл. Виж ако си на загуба...какво да прравиш друго...ще чакаш, ама ако не си и не продаваш...значи си я закъсал.
Аз пришка на устата ми излезна да говоря че тая песен любовна дето я пеете с това какво ми пука временните движения като аз съм уж "дългосрочен" е наивна ама...какво да ти кажа повече.
Ако следващата година...две...да не кажа повече засега си назад ок ли ще си?
Имам една единствена позиция ,GLD на която съм лонг за момента не мисля да влизам в други.
За да може да разберете за какъв пазар става въпрос да ви обърна внимание...
Днес обема на търгуван SPY назад напред ( не само напред или назад ) е 62 милиона...при средн в момента обем 87 милиона при средн за 2015 година 137 милиона.
За QQQ днес обем - 16 М, при среден в момента 30 М при среден за 2015 година 80 М
и т.н
В момента се събират позиции и всичко което аз гледам ми показва че се събират за надолу.
На практика няма никой на пазара само се симулира някакъв пазар. Дори само тази информация без нищо друго да знаете би трябвало да ви е достатъчна да разберете че никой нищо не купува. Камо ли инстутиционалните...а затова спред вас дали има някаква причина?
Правете си сметката.
От друга страна можеш да кажеш, че никой нищо не продава. Всеки държи. Би трябвало да има причина и за това
За да може да разберете за какъв пазар става въпрос да ви обърна внимание...
Днес обема на търгуван SPY назад напред ( не само напред или назад ) е 62 милиона...при средн в момента обем 87 милиона при средн за 2015 година 137 милиона.
За QQQ днес обем - 16 М, при среден в момента 30 М при среден за 2015 година 80 М
и т.н
В момента се събират позиции и всичко което аз гледам ми показва че се събират за надолу.
На практика няма никой на пазара само се симулира някакъв пазар. Дори само тази информация без нищо друго да знаете би трябвало да ви е достатъчна да разберете че никой нищо не купува. Камо ли инстутиционалните...а затова спред вас дали има някаква причина?
Хм, още едно графично доказателство че съм на прав път.
На фиг 2 се вижда много добре че откъм риск/риорд по добро понастоящем от IBB/HQH няма. Особено ако паднат още едно 20-30% та да натовари щедро човек с количката след като му поизлязат и късите...
Коментар