Първоначално изпратено от anon6706
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
-
Който е загубил повече от 100 к долара от Дойтче
Който е загубил повече от 100 к долара от Дойтче -
Да чете))
http://finance.yahoo.com/news/brower...031500102.html
Коментар
-
Що говориш глупости
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеЗнаеш, че бизнесите не могат просто да взима пари от банката (освен ако не е българска банка като КТБ) - трябват обезпечения и т.н.
Банките не инвестират в equity и нямат навика да раздават кредити за купуване на акции.
Във Великобритания 65% от банковите кредити са са недвижими имоти, 14% commercial real etsate, 14% са non-commercial real estate business credits, 7% потребителски кредит.
В САЩ цифрите са почти същите. Проблемът е, че прекалено малък процент от кредита отива в продуктивни бизнес инвестиции (14%). А не че банките дават прекарено много пари на рискови бизнеси.
Това последното сега е проблем на venture capital и private equity. Последните години финансираха прекалено много шитове. Но от това ще загубят най-вече high net worth clients. Така че няма страшно за нас
Това е вярно за банките у нас. Инвестиционни банки са съвсем различно нещо.
"Банките не инвестират в equity и нямат навика да раздават кредити за купуване на акции."
Пълни глупости.
А левърдижа с който работят инвестиционните банки? Я погледни сега последния отчет на ДБ, да видиш за какво става въпрос. Имат печалба 400 милиона при незнам си колко трилиона оборот от глупости. Това е смешна печалба при такива цифри а прави сметка ако нещо се е объркало назад напред. Риска който е поел ДБ според мен като им четох отчета е безумен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеИ аз се чудя. ДБ трябва да има огромни излишни резерви в ЕЦБ и да няма нужда от повече ликвидност.
Коментар
-
Аз съм убеден че не знаеш
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеМисля, че само привличат вложители. Дават 5% за три месеца и после 1%, но се надяват повечето депозити да си останат в ДБ и след трите месеца.
Дали имат проблем с ликвидността - не знам. По принцип ДБ като цяло не може да има такъв проблем, но може би местният клон в Белгия да има.))
Абе, не ми се вижда добре тая работа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеАз си имам един принцип. Като не съм сигурен дали ще ми кажат истината въобще не питам. От къде да им знам СК. Колко такива "вземания' като от нашият пример има една банка няма как да знам. Те може да си пишат нещо си там. Ама така ли е както пише или не е така нямам идея. Това което обаче знам със сигурност е че ДБ плаща 5% та се чудех защо 5 а не 0.5.
Може би клона в Белгия иска да увеличи броя на вложителите и да печели от такси. Което също е съмнително, защото ДБ в Белгия се хвали с това, че има 0% такси (което пък е рекламен трик, защото реално не е така).
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеПрав си. капиталът на банката обикновено е по-малък от МЗР. В европейката банкова система последно знам че беше 3% СК средно.
Нещата са свързани естествено. Ако вложителите се усъмнят в състоятелността на банката може всички вкупом да си посискат парите и тогава опираме до ликвидността на банката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеСега след Базел III ще е 7.5% и ще го правят counter-cyclical - т.е. в добрите години на растеж ще се увеличава, а в лошите ще пада.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеПрав си. капиталът на банката обикновено е по-малък от МЗР. В европейката банкова система последно знам че беше 3% СК средно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеАха, ясно. Не е реалистично банката да поема риска на една компания. Ама ако банката поеме риска на 1000 компании вече става реалстично разбираш ли защото то банката била диверсифициралаИ другото какво беше? А да. Те банките не поемат риск въобще даже и въобще не вземат депозити. Те си работят само с техни лични пари и въобще не вземат на заем. Ясно. разбрах. Вече ще знам как е
) - трябват обезпечения и т.н.
Банките не инвестират в equity и нямат навика да раздават кредити за купуване на акции.
Във Великобритания 65% от банковите кредити са са недвижими имоти, 14% commercial real etsate, 14% са non-commercial real estate business credits, 7% потребителски кредит.
В САЩ цифрите са почти същите. Проблемът е, че прекалено малък процент от кредита отива в продуктивни бизнес инвестиции (14%). А не че банките дават прекарено много пари на рискови бизнеси.
Това последното сега е проблем на venture capital и private equity. Последните години финансираха прекалено много шитове. Но от това ще загубят най-вече high net worth clients. Така че няма страшно за нас
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеМинималните резерви не показват какъв е капиталът на банката, по-скоро са индикатор за минимална степен на ликвидност.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеБанка Алонсо по-добре сама да си купи акциите и да не е банка, а хедж фонд
ПП: Ако вземат нещо да се опъват и да не ми вярват? Ама аз пък забравих че са икономисти, значи ще ми повярват. Ама за всеки случай ако има проблем ще им кажа да ти пишат на ЛС да се разберете като икономисти, пък аз после ще почерпя. Става ли?Last edited by Alonso; 15.05.2016, 14:07.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениекапитала ми е МЗР
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеПримерът ти е нереалистичен по много причини, включително това, че Банка Алонсо поема цялият риск на Епъл слещу максимална печалба - лихва по заема...
Първоначалният въпрос беше дали пари "изчезват" автоматично при движението на цените на активите нагоре-надолу.И другото какво беше? А да. Те банките не поемат риск въобще даже и въобще не вземат депозити. Те си работят само с техни лични пари и въобще не вземат на заем. Ясно. разбрах. Вече ще знам как е
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар