IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Късмета е много интересно нещо

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Ако си много ловък играч и ту влизаш, ту излизаш от пазара, и това го правиш последоветлно в продължение на много години, естествено че можеш да направиш адски много пари.

Въпросът е, можеш ли да го правиш години наред? И това, което си направил в последните месеци или година не е ли късмет? Според мене е било късмет.

Така че, да аз съм expose-нат на променливостта на пазара, но понеже имам (или си мисля, че имам) много дълъг хоризонт и достатъчна (според мене) диверсификация - волатилността не ме притеснява много.
    Късмета е много интересно нещо.

Той е резултат на много ъкъл, работа, смелост, риск, усет...способност да видиш това което другите не виждат и т.н.

А хората които стоят от страни и гледат как някой расте нагоре - казват абе...той има късмет.
    По зависливите казват - нищо все някога ще се прееебе.
    А по глупавите - ей и аз да имах тоя късмет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Преди време написъх....за последните 50 години инвестицията в злато е била близо 1.5 пъти по добра от инвестицията в СП. Към днешни стойности на златото и СП.

какво ще кажеш за това?
      Ще кажа, че не си гледал цената на златото inflation adjusted. Който е купил злато 1980г. и държал до сега е все още на загуба, като се вкара инфлацията.

Коментар

Ясно. Стойността е относителна.

За теб е по относителна от колкото за мен - щото аз я превръщам в пари като мога а ти чакаш някой да я оцени някога по високо. А тя може да се промени за секунди.

Разбрах.

Прав си.
        Ако си много ловък играч и ту влизаш, ту излизаш от пазара, и това го правиш последоветлно в продължение на много години, естествено че можеш да направиш адски много пари.

Въпросът е, можеш ли да го правиш години наред? И това, което си направил в последните месеци или година не е ли късмет? Според мене е било късмет.

Така че, да аз съм expose-нат на променливостта на пазара, но понеже имам (или си мисля, че имам) много дълъг хоризонт и достатъчна (според мене) диверсификация - волатилността не ме притеснява много.

Коментар

• Ти знаеш за VIX

Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
          vix-a по-добре показва , a на златото му пожелаваме ползотворен летеж към висините с разредения въздух )))
          Ти знаеш за VIX, точно толкова колкото аз знам за Марс. Обзалагам се.

Коментар

• Преди време написъх....

Златото само показва колко много песимизъм има.
            Преди време написъх....за последните 50 години инвестицията в злато е била близо 1.5 пъти по добра от инвестицията в СП. Към днешни стойности на златото и СП.

какво ще кажеш за това?

Коментар

• А с колко точно се казват печалбите от

Американският пазар исторически се качва средно с 8% годишно inflation adjusted (номинално с 11%). С толкова се качват исторически и печалбите на СиП компаниите средно годишно.

Корелацията е пълна.
              А с колко точно се казват печалбите от 2015 до сега?

Или викаш тоя период не ни интересува>

Коментар

• Много интересно

2014 също не бях забелязал еуфория. От 2011 до сега виждам скептицизъм и очаквания пазарът да се срине всеки момент или в не много далечно бъдеще.
                Много интересно.
                Аз пък до 2015 началото виждах еуфория. Най вече през по голямата част на 2014 година.

А от 2015 година април - май виждам скептицизъм.

Как беше в песента на Металика...ти виждаш едно аз виждам друго.

Все един ще е прав))

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  vix-a по-добре показва , a на златото му пожелаваме ползотворен летеж към висините с разредения въздух )))
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    И понеже математиката не излиза, както би казал булсон - точно по някакво идиотско съвпадение - през целия този интервал златото се балонира )))

Коментар

• Ясно

Реално финансовите активи са equity или debt в една или друга форма. (Металите и другите суровини, както и материални активи като сгради, инфраструктура не ги гледаме.)

Банките и финансовите intermediaries "втечняват" част от активите и произвеждат ликвидност, с която може да се търгуват активите. Самото втечняване също са активи от наша гледна точка - депозити и банкноти. Но зад тях стоят equity или debt в една или друга форма.

Стойността на активите зависи от това какво ние като пазарни учестници смятаме, че им е стойността. Това са нашите агрегирани оценки и очаквания. Те могат да се промент за секунди.

Стойността е в нашите мисли.
                      Ясно. Стойността е относителна.

За теб е по относителна от колкото за мен - щото аз я превръщам в пари като мога а ти чакаш някой да я оцени някога по високо. А тя може да се промени за секунди.

Разбрах.

Прав си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                        2014 също не бях забелязал еуфория. От 2011 до сега виждам скептицизъм и очаквания пазарът да се срине всеки момент или в не много далечно бъдеще.
                        И понеже математиката не излиза, както би казал булсон - точно по някакво идиотско съвпадение - през целия този интервал златото се балонира )))
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Има като дериват ..левъриджнат дериват.

Променя се икониката с малко а пазара с много.
                          Американският пазар исторически се качва средно с 8% годишно inflation adjusted (номинално с 11%). С толкова се качват исторически и печалбите на СиП компаниите средно годишно.

Корелацията е пълна.

Коментар

а 2014 година еуфорията..какво е казал твоя човек за това?

Пък и до 2014.

Всъщност е прав...тогава е била еуфорията и сега следва каквото е казал.

Коментар

• Има като дериват

Има някаква връзка, все пак
                              Има като дериват ..левъриджнат дериват.

Променя се икониката с малко а пазара с много.

Коментар

• а 2014 година еуфорията

John Templeton:

Аз не виждам оптимизъм, камо ли еуфория.
                                а 2014 година еуфорията..какво е казал твоя човек за това?

Пък и до 2014.

Всъщност е прав...тогава е била еуфорията и сега следва каквото е казал.

Коментар

Working...
                                X