IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Тази графика е по-показателна:

http://www.macrotrends.net/1333/hist...100-year-chart
    При златото понякога и 500 години чакане не са достатъчни, за да се направи печалба...

http://www.theatlantic.com/business/...o-1965/277186/

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Гледал съм стойността а абсолютно изражение на златото и на СП.

Като към СП трябва да се прибавят дивидентите и като се прибавят резултата е по добър но по слаб от златото.

Т.е ако от златото си загубил заради инфлацията от СП си загубил повече.

за това какво ще кажеш?
      Тази графика е по-показателна:

http://www.macrotrends.net/1333/hist...100-year-chart

Коментар

Като към СП трябва да се прибавят дивидентите и като се прибавят резултата е по добър но по слаб от златото.

за това какво ще кажеш?
        Ще кажа, че не си сравнил правилните неща. Погледнал си СиП inflation-adjusted и си сравнил със номиналния растеж на златото. Също така си избрал периода тенденциозно

Едно е да си купил на дъното през 1970, друго е на върха 1980. Който е купил 1980 все още е на загуба и може никога да не излезе на печалба.

Коментар

Разбирам отвращението ти или по скоро снисхождението ти към хората които държат злато. Аз не защитавам златото въпреки че имам разбира се от преди 15 години..но...това няма значение.

Иначе коментара ти просто е безумно да се коментира от моята гледна точка.
          Коментар на средностатистически пишман инвеститор.
          Пишман не пишман е субективно понятие, липсва ти математическата дефиниция, за мен по-ползотворното е да печеля и от злато но не и като го държа с години. По същия начин си помогнах и с франка, не е въпроса в това да се инатиш за да чакаш да спечелиш 10 кинта, а да проумееш, че ако ги играеш тия 10 кинта (разбира се не на vix-a в твоя случай) може да спечелиш 100. Е рабира се ако си алчен може и 1000 при доктор черкезов. )) Както и да е, ти не си от балъците щом си сигурен че ще спечелиш от бас и разбира се ще ни биеш с профит от стискане на голд. Аз лично нямам против
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Имам портфейл с около 27 или нещо подобно позиции. От тях 90 % са шорт. С около 45 % от капитала. Може и малко повече не съм ги смятал. Като голяма част от тези позиции са левъриджаните етф и. Разпределени по моя схема върху която съм мислил много...бях писъл в другия форум.
            Значи не си шорт на пазара като цяло.

Коментар

• Разбирам отвращението ти към

Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              много малко акъл се иска да се сетиш, че от с&п има компании и компании, не е нужно да си рабиеш кеша в целия ц&п ))
              А златото дори е доста по-слабо свързано със страхът на играчорите отколкото предполагате. Златото е наивния буркан-банк, в който хиляди са повярвали, че ще им съхрани кеш. Дефакто става така, че поема мъртвия кеш, кеша който играчорите не знаят какво да правят, също изгаря и инфлационния кеш и т.н. И много по-малка част от всичко това е кеш на страха. Парадоксът е , че точно виртуалния златен бурканбанк поема раздуването на кеша, който твърдите, че е напечатан количествата са извадени от обръщение и са погребани в златния буркан. Да видим кога ще дойде хиперинфлацията, за която песни се пеят още от 2008-а ))
              Разбирам отвращението ти или по скоро снисхождението ти към хората които държат злато. Аз не защитавам златото въпреки че имам разбира се от преди 15 години..но...това няма значение.

Иначе коментара ти просто е безумно да се коментира от моята гледна точка.
              Коментар на средностатистически пишман инвеститор.

Коментар

• Много обичам предупрежденията

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                Статистиката показва, че почти няма хора, които да са "таймвали" пазара последователно за повече от 2-3 години, и че след няколко успешни таймвания накрая са се пре...вали

Така че като го казваме това, то не е само завист, а предупреждение.

Ив, ти сега на колко си шорт СиП и с каква част от капитала?
                Много обичам предупрежденията.

Цял живот са ме предупреждавали...
                Като почнем от родителите ми ( да са живи и здрави ) та свършим с почти всички около мен.

Аз съм го казвал и преди...абсолютно всички ме мислят за невероятен късметлия и не става въпрос за борсата. Ти не си първия.

От как нямах 5 лв в джоба - все това ми говорят. Внимавай да не се забъркаш в нещо, Ще видиш като се ожениш...ще видиш как се изкарват пари...ще видиш като имаш деца...хвърляш се във всякакви проекти ама ще видиш като загубиш..и т.н.

И продължават...и сега

Искренно съжелявам всички тях...повечето от старите хора които ме предупреждаваха поспряха. Начело с родителите ми ( да са живи и здрави ) . Други пък ги издържам...начело с роднините ми. Други пък непрекъснато ми предлагат оферти за бизнес...познатите ми. Явно е нужно време за да са разбере разликата между късмета в другия и липсата на възможности у теб самия.

На практика никога не съм работил за никой през живота си...нямам наследство - така че всичко съм си направил аз...т.е късметлия съм.

Аз и пиша книга бях казал освен за инвестициите ( която съм я спрял ) ..за това кое прави даден човек успешен. И там много съм напсъл за късмета и начина на мислене.

Имам портфейл с около 27 или нещо подобно позиции. От тях 90 % са шорт. С около 45 % от капитала. Може и малко повече не съм ги смятал. Като голяма част от тези позиции са левъриджаните етф и. Разпределени по моя схема върху която съм мислил много...бях писъл в другия форум.

Коментар

Преди време написъх....за последните 50 години инвестицията в злато е била близо 1.5 пъти по добра от инвестицията в СП. Към днешни стойности на златото и СП.

какво ще кажеш за това?
                  много малко акъл се иска да се сетиш, че от с&п има компании и компании, не е нужно да си рабиеш кеша в целия ц&п ))
                  А златото дори е доста по-слабо свързано със страхът на играчорите отколкото предполагате. Златото е наивния буркан-банк, в който хиляди са повярвали, че ще им съхрани кеш. Дефакто става така, че поема мъртвия кеш, кеша който играчорите не знаят какво да правят, също изгаря и инфлационния кеш и т.н. И много по-малка част от всичко това е кеш на страха. Парадоксът е , че точно виртуалния златен бурканбанк поема раздуването на кеша, който твърдите, че е напечатан количествата са извадени от обръщение и са погребани в златния буркан. Да видим кога ще дойде хиперинфлацията, за която песни се пеят още от 2008-а ))
                  Не е препоръка... !!!

Коментар

Късмета е много интересно нещо.

Той е резултат на много ъкъл, работа, смелост, риск, усет...способност да видиш това което другите не виждат и т.н.

А хората които стоят от страни и гледат как някой расте нагоре - казват абе...той има късмет.
                    По зависливите казват - нищо все някога ще се прееебе.
                    А по глупавите - ей и аз да имах тоя късмет.
                    Бльъ. Понякога късметът си е само късмет... ама осем пъти късмет, вече е некъсмет, а нещо по-висше.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• разбрах те

Просто няма как и незлатен кинт да ми извадиш от джоба освен ако не поискам аз да ти го подаря ))
                      разбрах те

Коментар

Късмета е много интересно нещо.

Той е резултат на много ъкъл, работа, смелост, риск, усет...способност да видиш това което другите не виждат и т.н.

А хората които стоят от страни и гледат как някой расте нагоре - казват абе...той има късмет.
                        По зависливите казват - нищо все някога ще се прееебе.
                        А по глупавите - ей и аз да имах тоя късмет.
                        Статистиката показва, че почти няма хора, които да са "таймвали" пазара последователно за повече от 2-3 години, и че след няколко успешни таймвания накрая са се пре...вали

Така че като го казваме това, то не е само завист, а предупреждение.

Ив, ти сега на колко си шорт СиП и с каква част от капитала?

Коментар

И кое ти дава това основание да мислиш така?
                          Просто няма как и незлатен кинт да ми извадиш от джоба освен ако не поискам аз да ти го подаря ))
                          Не е препоръка... !!!

Коментар

• И кое ти дава това основание да мислиш така?

Да, и аз се обзалагам и печеля, че ти специално няма да спечелиш от това, което не знам за vix.a ))
                            И кое ти дава това основание да мислиш така?

Коментар

• Гледал съм

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                              Ще кажа, че не си гледал цената на златото inflation adjusted. Който е купил злато 1980г. и държал до сега е все още на загуба, като се вкара инфлацията.

за това какво ще кажеш?

Коментар

Ти знаеш за VIX, точно толкова колкото аз знам за Марс. Обзалагам се.
                                Да, и аз се обзалагам и печеля, че ти специално няма да спечелиш от това, което не знам за vix.a ))
                                Не е препоръка... !!!

Коментар

Working...
                                X