IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Е то и сега е са изключително много кандидатите за фалит. Амазаон, нетфликс и тесла. Други май не се сещам такива с много дългове и с неустойчив модел на бизнеса.
    Oт тия 3-те аз бих си избрал тесла.
    Имат си 1 шоумен, мъск-инин, другото е ала бала.
    Спокоен съм и че бай Чанос мисли така...

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
      Защото такива неща като Енрон и Леман се случват изключително рядко. Сметни колко компании са фалирали от времето на Енрон - ей така по нормалния начин ..... като постепенно им се скапва бизнеса.
      Ти за колко изненадващи фалита се сещаш ?
      Моята прогноза - ще се спихнат поне 30-40% , но ще се влачат по корем и банките ще ги поддържат на системи ако трябва ... като шистоваците
      Е то и сега е са изключително много кандидатите за фалит. Амазаон, нетфликс и тесла. Други май не се сещам такива с много дългове и с неустойчив модел на бизнеса.
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Защото

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
        18.01.18 е падежа. Че шанса клони към нула, благодаря за мнението. Вече ми го казаха. Ама защо клони към нула ? Ив каза винаги да питам защо
        Защото:
        1.Това е мега компания която ако случайно изпита затруднения може да направи милион неща да избегне тези затруднения дори да взчеме още толкова заем
        2. Защото това е култова компания за американеца и инвеститори винаги ще има
        3. Защото Амазон засега се движи в правилната посока от гледна точка на инвеститорите
        4. Защото Амазон взема все по голям дял от ретайл пазара
        и т.н

Коментар

Защото такива неща като Енрон и Леман се случват изключително рядко. Сметни колко компании са фалирали от времето на Енрон - ей така по нормалния начин ..... като постепенно им се скапва бизнеса.
          Моята прогноза - ще се спихнат поне 30-40% , но ще се влачат по корем и банките ще ги поддържат на системи ако трябва ... като шистоваците
          Искаш да кажеш нещо като яхуто. Да си паднат на цената на собственият капитал. Пак ме устройва. Около 35$ на акция. Няма да направя 3 милиона ами само два и половина. Ще го преживея някакси

Коментар

• Абе какви са тея

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            E, не бих го казал, мисля че имаш шанс следващите 4-5 месеца да направиш едни 15-20% (макс 25% ако хептен се спихне и пазара) от късо..стига да кешираш навреме. Че от есента насетне можеш да бъдеш лошо изпържен с тия къси биотехи...освен ако не е и по рано..
            Абе какви са тея месеци..ит.н аз толкова не мога смятам))

20 % малко ли е?Ехее....20 % )) Че аз съм на шорт на BIB което значи 60 % ))

Според мен е вероятно да ги затворя ...във всеки момент в който преценя..краткосрочно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
              18.01.18 е падежа. Че шанса клони към нула, благодаря за мнението. Вече ми го казаха. Ама защо клони към нула ? Ив каза винаги да питам защо
              Last edited by Protokol; 12.05.2016, 18:40.
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

За какъв период от време говориш, щото ако ги чакаш да се гътнат до 1-2 г шанса клони към 0 ...

Коментар

• днес при X доста добри движения се получиха

приключих за днес....да не ставаме алчни
                  Last edited by absd; 12.05.2016, 20:22.
                  "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    Аз съм заел късата страна на ИББ. И не случайно.

Освен ако не ме смяташ ча много прост.
                    E, не бих го казал, мисля че имаш шанс следващите 4-5 месеца да направиш едни 15-20% (макс 25% ако хептен се спихне и пазара) от късо..стига да кешираш навреме. Че от есента насетне можеш да бъдеш лошо изпържен с тия къси биотехи...освен ако не е и по рано..

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      Ама прав си )) Ама на кой му пука бе Алонсо? )) Да виждаш на някой да му пука?

Какво като епъл прави повече пари от 20 взети заедно компании или пък Гилд...какво значение има? Вдига ли се цената ? Не. Ама за теб кое е важно? да се видга цената или да пада?

Ей затова Амазон няма да фалира...и хич никой не му пука колко струва освен ако не стане катаклизъм на пазара когато всички ще разкарат всичко подобно поне само за да си вземат печалбата първи и да почне всичко отначало. Игра. На никой не му дреме за стойността. Ей затова казвам че трябва да се спекулира а не инвестира. Или поне да се намери баланса разумния баланс между двете.

Най много пари се губят когато казваш това не може да е истина....няма логика. И шортваш ...а тя логиката била друга)) Щото за стойностната ти логика независимо че си прав...на никой не му дреме.

Ето аз малко амазон съм шортнал...в момента, ама не щото е скъп...а защото очаквам краткосрочно да го разпродадат и да спечеля. Другото е ебана работа.
                      Е как на кой му пука. Ами на мен ми пука естествено
                      Епъл сме го коментирали и преди с теб. Бизнеса е война. Затова аз съм свикнал да гледам генерала и да преценявам на тази база. Епъл беше Джобс и Джобс беше Епъл. Гениален генерал. Плащаше на хора да седят уж на опашки по цяла нощ за да чакали новия ай си там не знам си кво си Какви ли не магарии. Сега Джобс го няма. Влака върви по инерция ама до кога ще върви така. Това със спекулациите, многократно съм казвал че не ме бива по тези неща. Ако тези неща бяха така както ги казваш, то Енрони и лемъните нямаше да фалират защото ВЧТ нямаше да им пука с коя акция се заиграват и щяха вероятно сега да струват трилиони долари тези компании. Или викаш : "този път е различно" ?

Коментар

• Като чакаш 70 щот купуваш на 80

Aa така, кацна ли ми на средната гилдчето...лека добавка..
                        Сега ако може за по тежка и да иде да си тества месечната ма200 на 75-77, а защо не и 70 - няма да е лошо. Само с тоя байбак да не се престарават, по нежничко по възможност...
                        Като чакаш 70 що купуваш на 80.

Коментар

• Аз съм заел късата страна на ИББ

Сега ако може за по тежка и да иде да си тества месечната ма200 на 75-77, а защо не и 70 - няма да е лошо. Само с тоя байбак да не се престарават, по нежничко по възможност...
                          Аз съм заел късата страна на ИББ. И не случайно.

Освен ако не ме смяташ ча много прост.

Коментар

• Не се заигравай много с битехите или поне изчакай

Не се заигравай много с биотехите или поне изчакай.

Ако пазара направи корекция - пиши още 20 % надолу от дъното - ИББ. А там Гилд ще потъне много.

Коментар

• Aa така, кацна ли ми на средната гилдчето...лека добавка..

Коментар

• И естественно

И естественно в следващите минути Амазон пада....

как няма да пада...ама кой продаде толкоз акции кате се вдигаше?)))

Сега тея дето са купили ако се уплашат...и ще продадат и ето ти печалба в огромни размери...и псоле тъкмо почнат да продават за андолу - кат нищо да го врътнат нагоре пък затваряйки шорта

Ташак казвам ви

Коментар

Working...
                                X