Вместо корекция- ротация, борсите обичат да изненадват. ESTC също ме изненада неприятно, прехвърлих позицията към APP. Още намалих CRWD и прехвърлям към UBER. NVDA = monster, няма да се учудя да удари 1000 преди някаква по-значителна корекция
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеГлупости пишете всичките. Бейонд 50% нагоре при луди загуби. После да не излеле пак грешка в десетичната запетая.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеГлупости пишете всичките. Бейонд 50% нагоре при луди загуби. После да не излеле пак грешка в десетичната запетая.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
За реакторите нямам забележки, то и ако попълня тото фиш също няма да имам. Взел съм само 150 картончета.Относно технологията, колкото повече чета, толкова повече резерви имам. Има обосновани предположения, че доста занижават прогнозната цена на електроенергията . Излиза скъпо евентуалното строителство. Не могат да осъществят икономии от мащаба и ако не намерят способ да намалят цената по друг начин, обречени са. Или ако не лапнат нещо държавно и непазарно...
Ще ги видя тия GRPN, благодаря!
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеgrpn как не са фалирали още не е истина. Ако тази шитня ще стига 26, то ще е само и единствено заради бетата. Следователно, ако разчиташ на това, не е ли по-добре и по-просто да си купиш един дълъг x3 върху Насдак.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
Днеска SMR (реакторите) са на +12%, вярвам засега нямаш рекламации.
За не-тех ако искаш разгледай GRPN (Groupon), онлайн шитня но клиентите взимат там хубави реални отстъпки. Институциите го харесват по незнайни за мене причини. Не е да се държи до пенсия, но поне до $26 мисля че лесно ще качи.Относно технологията, колкото повече чета, толкова повече резерви имам. Има обосновани предположения, че доста занижават прогнозната цена на електроенергията . Излиза скъпо евентуалното строителство. Не могат да осъществят икономии от мащаба и ако не намерят способ да намалят цената по друг начин, обречени са. Или ако не лапнат нещо държавно и непазарно...
Ще ги видя тия GRPN, благодаря!Last edited by ford_perfekt; 27.02.2024, 22:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Аз се наиграх с някои тех шитни и ги избягвам вече. И изобщо от всички техове съм изкарал по-малко отколкото от една компания, която правеше гумени ръкавици по ковид. Терзиев я метна тук.
От реакторите на Петков дръпнах 150 билетчета за спорта и ми стига толкова.
Изключвам играта с GME, но онова беше друга бира
За не-тех ако искаш разгледай GRPN (Groupon), онлайн шитня но клиентите взимат там хубави реални отстъпки. Институциите го харесват по незнайни за мене причини. Не е да се държи до пенсия, но поне до $26 мисля че лесно ще качи.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от TkilataII Разгледай мнение
Как ти звучат златари и деглобализация в едно изречение. Не е ли логично местните хората да си вземат "изконното" злато и да ти оставят на теб златарите.
а RIG се лекува само с противозачатъчни.
Пробвай с PRGO https://finviz.com/quote.ashx?t=PRGO&ty=c&ta=1&p=w след второ мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеМалко кофти болен съм (това RIG ще ме довърши), ама поглеждам с едно око. Нищо чудно да сме се засекли с някой от вас вчера в 22-ро ДКЦ. В чакалнята една хомодвойка до мен половин час се обясняваше за биткойн и акции на Тесла. Единият пич беше загубил пари, другият обясни, че от 50 хил., завещани от леля му 2018 г., е направил 1 млн. Стана ми странно, че чака заедно с мене, обаче милионерите са такива едни скромни.
Ще се повторя - златари на дъно по време на Световна война + инфлация + деглобализация е подарък някакъв.
И проблемът не е в "здравия разум", а в опитите да се мисли "логично". Здравият разум и логиката понякога се разминават диаметрално. Развивал съм го в по-стари постове.
а RIG се лекува само с противозачатъчни.
Пробвай с PRGO https://finviz.com/quote.ashx?t=PRGO&ty=c&ta=1&p=w след второ мнение.
- 1 like
Коментар
-
Малко кофти болен съм (това RIG ще ме довърши), ама поглеждам с едно око. Нищо чудно да сме се засекли с някой от вас вчера в 22-ро ДКЦ. В чакалнята една хомодвойка до мен половин час се обясняваше за биткойн и акции на Тесла. Единият пич беше загубил пари, другият обясни, че от 50 хил., завещани от леля му 2018 г., е направил 1 млн. Стана ми странно, че чака заедно с мене, обаче милионерите са такива едни скромни.
Ще се повторя - златари на дъно по време на Световна война + инфлация + деглобализация е подарък някакъв.
И проблемът не е в "здравия разум", а в опитите да се мисли "логично". Здравият разум и логиката понякога се разминават диаметрално. Развивал съм го в по-стари постове.
Коментар
-
Честно- не съм проверявал, и то умишлено, защото колкото повече "здрав разум" използвам, толкова по-неефективен ставамОткакто съм на принипа "бал съм му майката, в Рим съм и ще правя като местните" резултатите се подобриха, а помага и това, че се появиха и много други ангажименти и не ми остава много време да се мъча да "надигравам" пазара..
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
APP е с ф. П/Е 13 и добри прогнози за приходи и печалби за по-нататък.
В този отрасъл обикновено откривам много разходи за заплати скрити, като stock based compensation"
И това, което е non-gaap печалба, има риск да си остане gaap загуба.
Споделям го в контекста на снощнaта ми проверка на отчета на Zoom.
На пръв поглед - яка печалба.
Като погледнеш оттатък чертата - 25% от годишния оборот отишли за бонуси.
По един апартамент в Малинова долина на човек годишно.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар