IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
    Не, просто оборвам празни мнениа и тъпи постове с факти. Пред фактите всички мълчат. Но ако си лумпен си продължаваш. Това състо е стратегия. Нищо лично
    В поста ми имаше само една графика. Нито съм коментирал, нито анализирал.

Приеми я на марджинГ.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Ти от онзи ден нещо страдаш. Не съм вложил в поста си нищо лично към теб. Извинявам се, ако така си го приел.
      Не, просто оборвам празни мнениа и тъпи постове с факти. Пред фактите всички мълчат. Но ако си лумпен си продължаваш. Това състо е стратегия. Нищо лично

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
        Тази картинка е много лумпенска както и хората които е пускат. Личи си че нямат разбиране за клиринг или билатерален марджинг. Наѝ лошият момент за една банка е ако загуби investment grade rating а си, но така и така повечето марджининг са при zero threshold. Аиде почивай. Научи и кво е national иnetting
        Ти от онзи ден нещо страдаш. Не съм вложил в поста си нищо лично към теб. Извинявам се, ако така си го приел.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
          Е, това е в индийски рупии
          Тва е в рупии, ама следващия линк си е в съвсем истинско евро

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Да има, да има... колко да има!!!

Тази картинка е много лумпенска както и хората които е пускат. Личи си че нямат разбиране за клиринг или билатерален марджинг. Наѝ лошият момент за една банка е ако загуби investment grade rating а си, но така и така повечето марджининг са при zero threshold. Аиде почивай. Научи и кво е national иnetting

Коментар

• Ако има истинска криза

Ако има истинска криза в света тя ще дойде от Европа.

Поради милион причини.

Европа е най лошото място за инвестиции към момента да не говорим че хубаво за такива няма.

За първи път го казах началото на 2015 година. До сега съм прав.

Коментар

• Който е загубил повече от 100 к долара от Дойтче

Който е загубил повече от 100 к долара от Дойтче -

Да чете))

http://finance.yahoo.com/news/brower...031500102.html

Коментар

• Що говориш глупости

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  Знаеш, че бизнесите не могат просто да взима пари от банката (освен ако не е българска банка като КТБ ) - трябват обезпечения и т.н.

Банките не инвестират в equity и нямат навика да раздават кредити за купуване на акции.

Във Великобритания 65% от банковите кредити са са недвижими имоти, 14% commercial real etsate, 14% са non-commercial real estate business credits, 7% потребителски кредит.

В САЩ цифрите са почти същите. Проблемът е, че прекалено малък процент от кредита отива в продуктивни бизнес инвестиции (14%). А не че банките дават прекарено много пари на рискови бизнеси.

Това последното сега е проблем на venture capital и private equity. Последните години финансираха прекалено много шитове. Но от това ще загубят най-вече high net worth clients. Така че няма страшно за нас
                  Що говориш глупости.
                  Това е вярно за банките у нас. Инвестиционни банки са съвсем различно нещо.

"Банките не инвестират в equity и нямат навика да раздават кредити за купуване на акции."

Пълни глупости.

А левърдижа с който работят инвестиционните банки? Я погледни сега последния отчет на ДБ, да видиш за какво става въпрос. Имат печалба 400 милиона при незнам си колко трилиона оборот от глупости. Това е смешна печалба при такива цифри а прави сметка ако нещо се е объркало назад напред. Риска който е поел ДБ според мен като им четох отчета е безумен.

Коментар

И аз се чудя. ДБ трябва да има огромни излишни резерви в ЕЦБ и да няма нужда от повече ликвидност.
                    Да има, да има... колко да има!!!

Коментар

• Аз съм убеден че не знаеш

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                      Мисля, че само привличат вложители. Дават 5% за три месеца и после 1%, но се надяват повечето депозити да си останат в ДБ и след трите месеца.

Дали имат проблем с ликвидността - не знам. По принцип ДБ като цяло не може да има такъв проблем, но може би местният клон в Белгия да има.
                      Аз съм убеден че не знаеш, дали имат проблем с ликвидността. Щото ако ти знаеше...тогава работата щеше да е свършила))

Абе, не ми се вижда добре тая работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                        Аз си имам един принцип. Като не съм сигурен дали ще ми кажат истината въобще не питам. От къде да им знам СК. Колко такива "вземания' като от нашият пример има една банка няма как да знам. Те може да си пишат нещо си там. Ама така ли е както пише или не е така нямам идея. Това което обаче знам със сигурност е че ДБ плаща 5% та се чудех защо 5 а не 0.5.
                        И аз се чудя. ДБ трябва да има огромни излишни резерви в ЕЦБ и да няма нужда от повече ликвидност.

Може би клона в Белгия иска да увеличи броя на вложителите и да печели от такси. Което също е съмнително, защото ДБ в Белгия се хвали с това, че има 0% такси (което пък е рекламен трик, защото реално не е така).

Коментар

Прав си. капиталът на банката обикновено е по-малък от МЗР. В европейката банкова система последно знам че беше 3% СК средно.
                          Резервите и капиталът са различни неща. Резервите показват ликвидност, а капитала състоятелност (solvency).

Нещата са свързани естествено. Ако вложителите се усъмнят в състоятелността на банката може всички вкупом да си посискат парите и тогава опираме до ликвидността на банката.

Коментар

Сега след Базел III ще е 7.5% и ще го правят counter-cyclical - т.е. в добрите години на растеж ще се увеличава, а в лошите ще пада.
                            Аз си имам един принцип. Като не съм сигурен дали ще ми кажат истината въобще не питам. От къде да им знам СК. Колко такива "вземания' като от нашият пример има една банка няма как да знам. Те може да си пишат нещо си там. Ама така ли е както пише или не е така нямам идея. Това което обаче знам със сигурност е че ДБ плаща 5% та се чудех защо 5 а не 0.5.
                            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Прав си. капиталът на банката обикновено е по-малък от МЗР. В европейката банкова система последно знам че беше 3% СК средно.
                              Сега след Базел III ще е 7.5% и ще го правят counter-cyclical - т.е. в добрите години на растеж ще се увеличава, а в лошите ще пада.

Коментар

Аха, ясно. Не е реалистично банката да поема риска на една компания. Ама ако банката поеме риска на 1000 компании вече става реалстично разбираш ли защото то банката била диверсифицирала И другото какво беше? А да. Те банките не поемат риск въобще даже и въобще не вземат депозити. Те си работят само с техни лични пари и въобще не вземат на заем. Ясно. разбрах. Вече ще знам как е
                                Знаеш, че бизнесите не могат просто да взима пари от банката (освен ако не е българска банка като КТБ ) - трябват обезпечения и т.н.

Банките не инвестират в equity и нямат навика да раздават кредити за купуване на акции.

Във Великобритания 65% от банковите кредити са са недвижими имоти, 14% commercial real etsate, 14% са non-commercial real estate business credits, 7% потребителски кредит.

В САЩ цифрите са почти същите. Проблемът е, че прекалено малък процент от кредита отива в продуктивни бизнес инвестиции (14%). А не че банките дават прекарено много пари на рискови бизнеси.

Това последното сега е проблем на venture capital и private equity. Последните години финансираха прекалено много шитове. Но от това ще загубят най-вече high net worth clients. Така че няма страшно за нас

Коментар

Working...
                                X