IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Зависи...

Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Разбрах. Всички са къси.
    Не те ли притеснява да си сред тълпата?
    Зависи...може да си в тълпата, може да си при институционалните...тъй като и двете групи са на един ъкъл сега...би трябвало да ме притеснява че съм на ъкъла на инстиуционалните ли?)))

Теоритично в много случаи е правилно да заставаш на обратната страна на тълпата още повече краткосрочно. Случая обаче според мен е друг. Единственното нещо което може да ме накара да размисля...е силен обем фундаментален нагоре. За такъв обаче в момента и дума не може да става.

Аз в момента например съм на печалба на повечето позиции. И пак не затварям. Ако знаех че днес ще се вдигне в петък щях да затворя разбира се ама кой да знае какво мислят. Те това искат. Да започнеш да се страхуваш и да затвориш. Ама никой не ще маи. Ще дойде един момент обаче когато надолу ще е надолу и аз не искам да го изпусна заради малка печалба прибрана сега дори и да се наложи да чакам по дълго.
    А сега един ден надолу...друг на нагоре без никаква връзка. Утре може пак да е нагоре...а може и да не е ....едно е сигурно...средносрочно ще е надолу много.

И тази тълпа като не може лесно да се убие нагоре - според мен ще се убие надолу. защото при по малко по сериозно движение надолу именно тълпата ще затвори прекалено бързо и ще изпусне голямото рали надолу мисля аз.

Коментар

• Аз мога да си извадя една таблица..

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      HFT бият много прецизно стоповете на късите, на тези, които са влезли тежко къси...реално те купуват..а машинките просто като трамплин подсилват отскока нагоре..
      Аз мога да си извадя една таблица..от софутера на която са наредени всички поръчки в пълна дълбочина и в съседните колонки са тези които са отказани и тези които са изпълнени и обема изпълнени на определена цена.

Та донякъде си прав щото при някой диапазон в цената като се вдига има смешни обеми на фона на останалите.

Лошото, е че не го разбирам напълно моя софтуер...половината неща ги гледам като "теле" )) още и не мога да включа напълно как да го използвам и засега само тенденции гледам.

Така че има време като го понаразбера...ще ви казвам повече))

Коментар

• Разбрах. Всички са къси.
        Не те ли притеснява да си сред тълпата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Никой не е дълъг. Освен тълпата институционалните продават нон стоп вече ебз значение цената. Или този който не може да е къс

Дълги са краткосрочните търговци и както показва името им - за кратко))

Индексите се вдигат с орицателен обем...т.е въпречки че цената им се вдига продадените са повече от купените.

Питаш, кой купува? И аз се чудя ама...)) Например:

Или който е бил шорт и затваря, или който вижда тренда, или който е бичи, или който сутринта е мислил логично че пазара ще падне заради ужасните данни от Китай, или заради производствения индекс на Ню Йорк или за индекса на пазара на жилища или пък щото е логично...ама се е объркал по средата не дяня с логиката щото такава още не е разбрал че няма...и се е уплашил а пък ако посредата на деня не се е уплашил към края вече се е насрал)))) и т.н.))
          HFT бият много прецизно стоповете на късите, на тези, които са влезли тежко къси...реално те купуват..а машинките просто като трамплин подсилват отскока нагоре..
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Никой не е дълъг

Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Ако тълпата е на късо тогава кой е дълъг? Нали някой трябва да е насреща.
            Никой не е дълъг - или поне който има грам мозък. Освен тълпата и институционалните продават нон стоп вече ебз значение цената. Или този който не може да е къс

Дълги са краткосрочните търговци и както показва името им - за кратко))

Индексите се вдигат с орицателен обем...т.е въпречки че цената им се вдига продадените са повече от купените.

Питаш, кой купува? И аз се чудя ама...)) Например:

Или който е бил шорт и затваря, или който вижда тренда, или който е бичи, или който сутринта е мислил логично че пазара ще падне заради ужасните данни от Китай, или заради производствения индекс на Ню Йорк или за индекса на пазара на жилища или пък щото е логично...ама се е объркал по средата не дяня с логиката щото такава още не е разбрал че няма...и се е уплашил а пък ако посредата на деня не се е уплашил към края вече се е насрал)))) и т.н.))

Коментар

Вместо тълпата да се плаши и да затваря къси...тя ги увеличава. - наготово.

Тея, са пънат да видгат индексите..а всички шортят вместо да се плашат.

Сентимента на СП увеличава късите

Кога ще се уплаши тълпата и дали може да се уплаши?

Никога през моя осъзнат живот на пазара не е имало такъв момент да има толкова малко доверие в пазара.
              Ако тълпата е на късо тогава кой е дълъг? Нали някой трябва да е насреща.

Коментар

• Вместо тълпата да се плаши

Вместо тълпата да се плаши и да затваря къси...тя ги увеличава. - наготово.

Тея, са пънат да видгат индексите..а всички шортят вместо да се плашат.

Сентимента на СП увеличава късите

Кога ще се уплаши тълпата и дали може да се уплаши?

Никога през моя осъзнат живот на пазара не е имало такъв момент да има толкова малко доверие в пазара.

Коментар

• Ослушват се дръжки. Малката ми дъщеря ( на лирическия ми герой) дето още не може да говори, като усети Насдак100 на 4400 започна да блъска по играчките и да вика късо, късоо.
                  Въпросът е вече какво ще се случва утре.

Коментар

• като гледам на SPY обемите до момента....ми прилича на някакво рилийф рали в контекста на OPEX и по-тънкия пазар в смисъл, че участниците се ослушват днес...

райско време за машинките да брулят стопове на мечетата и да рисуват 'техническа картина' така , че ония клакьори от сиенбиси да се задъхват да обесняват хау стронг ис дъ бул....
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Днес

Днес даже и медиите сериозно се затрудняват да обяснят 1.4 Нагоре на фона на данните от китай и щатите

Аз пак лекичко вдигнах шорта
                      Last edited by Iv_max; 17.05.2016, 00:26.

Коментар

• То всичко е манипулация ама

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                        Манипулация!
                        То всичко е манипулация ама Като пазара варви на горе има повече такива кат теб да отговорят на шорта))

Коментар

За да те излъжат качественно е необходимо да те убедят и да вярваш искренно в това което лъжат.

яко кинти трябват за да не те лъжат и да не трепериш
                          Вся Власть Советам

Коментар

Мишо забелязваш ли как се държи твоя от скоро CMG ?

Когато пазара пада...той се вдига. Когато се вдига - той пада. Сещаш ли се защо?

Манипулация!

Коментар

• За да те излъжат качественно

За да те излъжат качественно е необходимо да те убедят и да вярваш искренно в това което лъжат.

Коментар

• Short SP @ 2070

Коментар

Working...
                                X