IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
    Чакам го на 3
    +++
    Aко удържи.
    Като нищо могат да им лепнат с bhp да платят колкото бп се охарчи за мексиканския разлив, както и не са в цветущо финансово здраве - ела виж как дори си потвърждава предното дъно и на 2$.
    Докато и това неизвестно поне не отпадне и грам хартия не бих купил.

ПС И мен ме изкушават доста нещица дори и сега, ма си седя на ръцете и чакам колкото може по дълбока маркет корекция и поне малко паника да видя там където ме интересува.
    Last edited by pipbel; 20.05.2016, 23:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
      pipbel,
      ravnovesie
      какво мислите за VALE.ако оставим настрани Дилма и дрън дрън.как виждате компанията

п.п имам акции на VALE не си чеша клавиатурата
      Вале както се влияе от Бразилия така се влияе и от цените на желязната руда. Тези два силно рискова фактора силно усложняват нещата.

Много по-лесно ми се струва да се отиграе веднъж Бразилия с нещо чисто бразилско, без ресурси, като банки или ако не му харесват на човек банките с Амбев, телефоника бразилия или някое ютилити и с нещо друго ресурсите, в частност желязната руда. пълно е с брутално натиснати ресурсни компании за всеки вкус към риск

Коментар

аз мисля,че си намери дъното VALE ама то моето е само мислене
        затова питам хората,които ЗНАЯТ повече от мен
        ти как го виждаш валето
        Чакам го на 3

Коментар

А ти кво мислиш готованко
          аз мисля,че си намери дъното VALE ама то моето е само мислене
          затова питам хората,които ЗНАЯТ повече от мен
          ти как го виждаш валето
          Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

Не му ли знаеш фонда ? Аз съм му Support. Виде ли кво направихме с X. Лягай си
            Хедж фонд имали
            Сладури, ти най-много да имаш сергия на колохозния пазар, а той да има магазин за перални, хладилници и печки.
            Но сте много далеч от какъвто и да е фонд

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение

Имаш ти
              Ако на това твойто му викаш Хедж Фонд аз трябва да съм централен банкер.
              а останалите участници от форума да са членовете на ФЕД.
              Не му ли знаеш фонда ? Аз съм му Support. Виде ли кво направихме с X. Лягай си

Коментар

pipbel,
                ravnovesie
                какво мислите за VALE.ако оставим настрани Дилма и дрън дрън.как виждате компанията

А ти кво мислиш готованко

Коментар

• Понеже с един авер възприемаме по различен начин настроенията на форума реших да се тествам с една анкета подобна на тези на bigbear за БФБ. Ще ми бъде интересно какви са очакванията на форума. После ще си поиграя да ги обработя и публикувам като линк.
                  https://docs.google.com/forms/d/1vwX...ewform?c=0&w=1

Коментар

• pipbel,
                    ravnovesie

Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Прочети и това

Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                      Не се базикам сериозно питам.
                      Защото аз съм на коренно различно мнение аз мисля че ще се вдига и съм обяснил защо.
                      Така че искам да разбера твоята гледна точка и да преценя дали не бъркам някъде.
                      За това те питам де обясниш процесите които текат (ако съм пропуснал нещо)
                      Прочети и това за Нигерия.

http://www.cnbc.com/2016/05/20/niger...they-want.html

Някаква странна никомо неизвестна група решила точно сега да саботира петрола в Нигерия.

От къв зор?

Ако тука няма нещо гнило свърззано с високия петрол - ела ми се обади.

Аз на случайности не вярвам принципно. Няма нищо случайно.

Имай пред вид че е това е публикувано след моя пост тук към теб - сякаш да подкрепи тезата ми))
                      Last edited by Iv_max; 20.05.2016, 20:55.

Коментар

• хммм

Коментар

• Оциите оциите...

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          Как го виждате пазара днес... според мен се очаква 'ботовете' да го вдигнат и изгладят петъчно покрай опциите, но дали пък няма да ги използват за да им пласират акциите на добри нива и да почиват
                          Оциите оциите...колко кинти са заложени...

Коментар

• Петрола селд Доха

Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                            Не се базикам сериозно питам.
                            Защото аз съм на коренно различно мнение аз мисля че ще се вдига и съм обяснил защо.
                            Така че искам да разбера твоята гледна точка и да преценя дали не бъркам някъде.
                            За това те питам де обясниш процесите които текат (ако съм пропуснал нещо)
                            Петрола след Доха се вдигна главно с мощната подкрепа на Гленкор. В момента те имат Х на брой пълни танкера на котва с милиони барели петрол. Вече стана ясно. За да си подобрят финансовите резултати и за да не фалират. На този влак са също два големи швейцарски фонда . Както и почти всички спекуланти затворили късите по това време с големи нетни дълги експозиции очакващи сделка. Ако действията на Швейцарците бяха въпрос на оцеляване за другите беше въпрос на пари. Win-Win ситуация. Случайно или не положението се подобри с пробелмите във Венецуела, Канада и не смятам толкова случайно в Нигерия. Което е временно. Успоредно с това СА и Иран помпат с 10-15 % повече и увеличават производството. Русия не ги знам.

По принцип петрола поевтиня заради СА. Всички мислят че те имат далавера от висок петрол но това не е така. СА може да издържи години на нисък петрол - но останалите -НЕ. Иран има крещяща необходимост от пари. Либия...( не случайно щатите изпратиха там войски) се задържа да не наводни пазара щото там производството може да се вдигне с пъти. Няма да се учудя ако проблемите с Нигерия са целенасочени - но да не говорим на халос. Цялата война е между СА и Щатите - ВЕЧЕ ( щото в началото не беше така ) . Щатите са причина за наводняването на пазара кардинално. ОПЕК вече няма роля в определянето на цените заради производството от САЩ. Има нови разршения за отваряне на "непрекосновенните" им резерви не случайно. САЩ при нисък петрол - ще имат огромен проблем с фалитите, банките и т.н.
                            Резервите на петрол в САЩ и по света са на предела. Ако само 10 % от резервите се опитат да ги намалят петрола ще бъде под 20$. А това рано или късно ще се случи.
                            Смятам че СА ще направят невъзможното да увеличат производството за да прецакат Иран и САЩ. САЩ имат само временно решение на проблема. В переспектива пробелмите им тепърва започват. Това може да се засили ако настроенията в САЩ против СА се засилят.
                            Тук няма прсто търсене и предлагане. Всички осъзнават че нуждата от петрол може да се увеличи леко но заместването му с алтернативни източници е в процес. Затова САЩ не държат толкова вече на непрекосновенните си запаси. Всички искат да помпат като за последно.
                            От цялата тази временна ситуация се възползват максимално СА, Русия и т.н които продават скъп петрол на късо. Това е изключително важно. Въпрос на време е бомбата да изухне и чистите спекуланти да не издържат и да заемат и те къста страна. Може би катализатор без алтернатива ще е въстановяването на производството в Канада, Венецуела и Нигерия. Относно Нигерия...трявба да забележиш че тъкмо оправиха петролопровода и дойде нова атака. Имай пред вид че тук са заложени адски много милиярди. Това е много сложна игра в който всеки се бие на живот и смърт.

Много неща могат да се кажат още.

простите сметки които и аз преди си ги мислех...че населението нараства..търсенето ще се увеличава...производството ще се намали за да не фалират и т.н са споерд мен за публиката и медиите.

Много е важно как ще се развият отношенията на САЩ със СА. Много е важно дали банките и те няма да почнат да подкрепят петрола спекулативно щото имай пред вид че един голям като Гленкор да фалира и става апокалипсис. Обаче при всички положения всяка подкрепа е свързана с увеличаване на резервите които обаче са на максимума.Така че такава подкрепа би била временна и силно ограничена като възможност. От тази сутация лесен изход няма освен някакво политическо решение със Русия и СА. Но няма как да се спре Иран и Либия...колкото повече се говори толкова по сложно става.
                            няма как да прогнозираш или таймваш този пазар. Тук са милиярди и ти си по средата между шамарите. Кой в даден моемнт ще е по силен и до кога никой не може да каже. Едно е ясно...петрола трябва да се забрави за търговия.

Ако няма политическо решение петрола ще се срине много в даден момент. Само не знам кога.

Само един факт...че при невероятно меча новина след Доха петрола скочи трябва да ти даде червен сигнал че не знаеш нищо от този пазар.
                            Last edited by Iv_max; 20.05.2016, 20:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              според мен ще пада поради няколко причини

1. Забавяне в Китай, колкото и който иска да го отрича
                              2. Глобално навлизане на ВЕИ ..скромно но все пак ще има изместване на петролни горива туктам
                              3. Това е най-силния фактор - ОПЕК не е фактор, какъвто беше. Безконтролно помпане от залежите в северна африка, а скоро и от Венецуела. Иран искат да си вземат своето помпят, Русия помпи щото иначе няма сухо.....
                              4. Доларът ако вдигнат лихвите ще дръпне много спрямо Еврото и ще свали цените на петрол и злато(временно)....
                              За четвъртото не бъди сигурен
                              Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                Как го виждате пазара днес... според мен се очаква 'ботовете' да го вдигнат и изгладят петъчно покрай опциите, но дали пък няма да ги използват за да им пласират акциите на добри нива и да почиват
                                ВЧТ ще поизбият някое мечо зъбче, после пак надоле.
                                До фед юни все от тоя род ще да е мисля.
                                Насетне - каквото-таквози.
                                Юли-август са си за вакейшън.
                                Традиционно септ-октомври е най големия мечи пир...може и тая година да е така, особено ако се види че оптимизма за Q3-4 e бил на глинени крака.
                                Отделно пък ако/когато излезне някакъв черен лебед или ято - всичко горно е за боклука.
                                Бели и розови май никой не чака...

Коментар

Working...
                                X