IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Не е ли нещо свързано с тези въпросници? Аз съм нано инвеститор, а имам достъп до стотинкаджийските.
    не знам, имаше съвети в реддит по какъв начин да лъжеш в профила за да ти дадат и пак не стана

https://www.reddit.com/r/interactive...ing_cant_find/

какво си отговарял ти?
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

US OTC, не искат да ми дадат достъп че съм беден
      Не е ли нещо свързано с тези въпросници? Аз съм нано инвеститор, а имам достъп до стотинкаджийските.

Коментар

[ATTACH=CONFIG]temp_28139_1712042833797_235[/ATTACH]

Хм, странно, при мен го има.
        US OTC, не искат да ми дадат достъп че съм беден
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Просто ми изглеждат евтини, IB нямат Гърция

https://www.interactivebrokers.com/e...bal_access.php
          Хм, странно, при мен го има.
          Last edited by ford_perfekt; 02.04.2024, 10:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Те точно това е проблемът - въпреки балансът. Погледни пак сайта на ФЕД, за да се актуализираш.

Разтоварват вече половин година и сме на ATH. Чета разни неща по нета и все приказки наизуст. И ги хващам при положение, че нищо не разбирам. Има купища пари, все едно сме насред 2021на на 0%
            ​​​​
            теорията ми е, че доста пари от vc и имотите се пренасочват в акции. от друга страна, имаш сносни обратни изкупувания и липса на къси продажби. и виж, че ръстът в сащ идва само от няколко акции и има липса на ипо-та, въпреки високите нива. последно гледах това на Ауна, пълна скръб

Коментар

Каква е играта с тези Alpha? И също по каква причина IB не ти ги дава?
              Просто ми изглеждат евтини, IB нямат Гърция

https://www.interactivebrokers.com/e...bal_access.php

Коментар

• беше 26 март . измамничето давид соломон шевввв на голдман сащ ми прецака бомбата .

сега господин давид соломон е валат на даун жонса .

да живее хануката

хяхяхяхяхяхя

Коментар

Някой има ли идея откъде идват всичките тези кинти, които се вливат в борсата? Яко пари са набутани в краткосрочни дцк и въпреки това имаме тази ликвидност при акции и шиткойни.
                  Мексико, Япония и Китай. Трите по три различни причини инжектират пари в световната финансова система. Погледни само какво се случва с мексинското песо. Япония разпродава ДЦК от дългият край на кривата /тук не говорим за американски, а за всякакви/. Това го прави, за да крепи йената под 150 за долар. Китай пък понижава, всички всевъзможни лихви. Поне това е моята скромна информация

Коментар

Те точно това е проблемът - въпреки балансът. Погледни пак сайта на ФЕД, за да се актуализираш.

Разтоварват вече половин година и сме на ATH. Чета разни неща по нета и все приказки наизуст. И ги хващам при положение, че нищо не разбирам. Има купища пари, все едно сме насред 2021на на 0%
                    ​​​​
                    Е колко да се актуализирам, още не може да стигне pre-covid levels. Следя го доста изкъсо последните 20тина години.

При положение, че казваш, че нищо не разбираш, за какво и с кого спориш?

Периодът, върху който се базираш е много кратък.
                    Нали знаеш каква е зависимостта между двете приложени графики, по отношение на периода, за който питаш?

https://tradingeconomics.com/united-...ent-bond-yield
                    https://tradingeconomics.com/united-...-balance-sheet

Гледай ги на максимален период.

Нали знаеш, че когато доходността на облигациите се качва, пада цената ѝ?
                    Last edited by BSE Will Rise; 01.04.2024, 22:01.

Коментар

Проблемът е дали компанията ще съществува, а не дали изкарва пари от дейността си или колко е важна за електроенергията на Хавай. Унипер да не би да не бяха важни, кога занулиха акционерите.

Има един куп такива, начело с Байер.

Няма лошо да играеш, ама просто не е добро съотношението.
                      Не бях разглеждал Унипер, но виждам, че няма абсолютно нищо общо с компанията, която посочвам - "HE"

- Дейността е малко по-различна.
                      - Причината за спада е тотално различна, също е и геополитическа - https://www.energylivenews.com/2023/...d-russian-gas/
                      - Тотално различна юрисдикция - Германия. Държавата решава и национализира без пари.

PCG (по-релевантния пример) също са паднали до 7$ от 70$, направили са увеличението на капитала 08.2020 г. на 10.80$. в момента са 16.50$.

Не казвам да се купува "HE" на 30-40$, а считам, че сегашната цена е сравнително релевантна.
                      Все пак вече са загубили маркет кап 4.1 млрд. долара или 80% вече реализиран спад от върховете си през 2020 г.

В същото време не забравям, че делата ще се влачат 12-18 месеца, през които компанията може да генерира и милиард от оперативна дейност.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение

Е как, виж баланса на ФЕД последните 16 години.
                        В момента живеем във времето на най-дългата inverted yield curve в историята.

​​​​

Коментар

• Проблемът е дали компанията ще съществува, а не дали изкарва пари от дейността си или колко е важна за електроенергията на Хавай. Унипер да не би да не бяха важни, кога занулиха акционерите.

Има един куп такива, начело с Байер.

Няма лошо да играеш, ама просто не е добро съотношението.

Коментар

звучи като горещ картоф

As of February 12, Hawaiian Electric Company has been named as a defendant in 101 lawsuits by plaintiffs claiming losses related to the August 8 windstorm and wild fires, and HEI has been named in 101 as well.
                            Така е и затова изглежда още по-интересно.
                            В годишния отчет пише, че до момента събитието им е струвало малко над 100 млн. долара, като застрахователите са им възстановили около 90% от сумата.

Коментар

Някой има ли идея откъде идват всичките тези кинти, които се вливат в борсата? Яко пари са набутани в краткосрочни дцк и въпреки това имаме тази ликвидност при акции и шиткойни.
                              Е как, виж баланса на ФЕД последните 16 години.
                              В момента живеем във времето на най-дългата inverted yield curve в историята.

Коментар

Безсмислен риск за едно макс по х2.5 Естествено може и да ти се получи.
                                Защо да е безсмислен?

Само от момента на пожарите до сега (8 месеца) компанийката е изкарала поне 400-500 млн. ЕБИТДА.
                                В портфейла си "HE" имат и една банка за цвят, с която консолидират резултатите.
                                До края на 2024 г. ще са ясни резултатите от делата.

Малко нови акцийки, малко нов дълг и ще вържат положението, като може да задържат тези нива.

PCG ги спасиха в Калифорния. И в момента са доказателство за едно такова развитие.

Иначе за 2.5х си прав. Таргета ми е около 27$, но ако подновят дивидентите, допускам че на тези нива може да пускат по 8-9% div. yield (при 13% по последен дивиднет, ако няма нужда от share dilution, след резултатите от делата).

Между другото, те доставят 95% от тока в Хавай.
                                Май трябваше с това да започна.

Коментар

Working...
                                X