IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Тука ми се струва, че слагат каруцата пред коня...
    Общо взето DB излиза с типичните за анализаторите краткосрочни бла-бла...

Ако има фискална подкрепа икономиката ще тръгне нагоре, а като тръгне нагоре, акциите дори и да паднат краткосрочно, в следносрочен план пак ще тръгант нагоре. А може и краткосрочно да не паднат много.

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
      http://www.zerohedge.com/news/2016-0...d-gives-answer

twa ne mogeh da go pusna, stoto reseachati sa private. ama eto zerohedge
      Stocks must fall for yields to rise – but unlikely to happen anytime soon
      Тука ми се струва, че слагат каруцата пред коня...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Рано или късно спад ще има - и по-скоро рано, отколкото късно. Колко иначе ще продължи така? Както сривът зимата нямаше пазарни основания след десетия процент, така сега и тоя непрестанен ръст няма никакви пазарни основания. А това, което всички знаем е, че пазарната логика винаги побеждава, каквито и перверзии да позволява, докато си е дала почивка.
        ето едно основание
        Value of negative-yielding bonds hits $13.4tn
        http://webcache.googleusercontent.co...#axzz4HTwAqYxN

ако не греша, преди само 3 месеца беше на 8 трилиона, което ми напомня за едно друго число

What is the value of all the Gold in the world ?
        $8,038,215,720,190
        Yep - That's trillions Based on current spot gold price of $1,350.90
        http://onlygold.com/Info/All-The-Gold-In-The-World.asp
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Те се реферират към една друга тяхна статия, в която цитират DB. А DB казват горе-долу същото - ако нещата кретат като до сега пазарът няма да пада, а по-скоро ще се качва. Освен ако няма външен шок.

http://www.zerohedge.com/news/2016-0...force-real-pan

Коментар

• много глупости тука. тоzи форум да ринеШ
            Last edited by X_Y; 16.08.2016, 11:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Няма такава игра - всичко до момента е в цените - пазарът ще се срине от нещо дето го няма сега. Било то и просто нова нагласа или нови емоции. А може и да не се срине и да продължи нагоре години наред, ако новите излизащи неща подкрепят тренда.

Аз лично продължавам да съм неутрален с лек къс уклон - в общи линии не ми дреме дали ще върви нагоре или надолу, но по-бързо смятам че ще се направят пари от един здрав спад.
              Лихвата! Вдигнат ли лихвата до нормални нива па да видим няма ли да се срути пазара.

Коментар

• Мяу ....

First SDR Bond Issue in China Seeks to Unseat Dollar
                http://cbnglobal.yicai.com/news/5063169.html

Gegen den Dollar: China setzt bei Weltbank Yuan-Anleihen durch
                http://deutsche-wirtschafts-nachrich...nleihen-durch/
                Last edited by michaelis12; 16.08.2016, 07:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Рано или късно спад ще има - и по-скоро рано, отколкото късно. Колко иначе ще продължи така? Както сривът зимата нямаше пазарни основания след десетия процент, така сега и тоя непрестанен ръст няма никакви пазарни основания. А това, което всички знаем е, че пазарната логика винаги побеждава, каквито и перверзии да позволява, докато си е дала почивка.
                  може би по-добрите от очакваното данни за пазара на труда,които подкрепиха тренда дадоха тласък за продължаването му в посока нагоре...възходящото движение го има по инерция в стил no news is a good news но до кога ли....?!....?
                  "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Няма такава игра - всичко до момента е в цените - пазарът ще се срине от нещо дето го няма сега. Било то и просто нова нагласа или нови емоции. А може и да не се срине и да продължи нагоре години наред, ако новите излизащи неща подкрепят тренда.

Аз лично продължавам да съм неутрален с лек къс уклон - в общи линии не ми дреме дали ще върви нагоре или надолу, но по-бързо смятам че ще се направят пари от един здрав спад.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

За мене, качващия се пазара при толкова наплашени и предпазливи мениджъри на активи с рекорден кеш настрана е по-скоро сигнал, че пазарът няма да направи голям срив (освен ако не се случи нещо доста плашещо). Ако нещата вървят горе-долу, при една корекция под 2050 спящите пари ще влязат в действие и СиП няма да падне много под 2000.

Т.е. продължавам да не вярвам, че the big short на акциите е стратегия с голяма вероятност за успех.

Коментар

• Хора, какво ще кажете за тия китайски сулювци?

http://automedia.investor.bg/a/0-nac...aiskata-tesla/
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

ЕЦБ купува облигации със сравнително нисък рейтинг, което изкуствено държи цената на акциите високи и практически им дава долен праг. Пример Rwe ag. Отделно секюритизацията държи спредовете при ниските рейтинги високи и виждаме супер перформансе. Затова всички ротират към кредит. Дори банките които биват наказани в equity space, перформват или стагнират на високо ниво в кредит. Разбирасе при ниски лихви, акциите с висок дивидент остават сравнително защитени срещу разпродажби и се движат в реинджове, което предлага добра спекулация на мен с опции (vfc, linde, cvs, dis, novo nordisk etc.). като цяло играта е на реинджове в +\-5%, buy and hold важи само за бизнеси с изразен демографски профил или такива които изместват бизнеси + продукти с първа необходимост

Коментар

Кои централни банки купуват equities? BoJ, SNB и ЦБ на Израел. Другите не знам да купуват.
                            ЕЦБ купува облигации със сравнително нисък рейтинг, което изкуствено държи цената на акциите високи и практически им дава долен праг. Пример Rwe ag. Отделно секюритизацията държи спредовете при ниските рейтинги високи и виждаме супер перформансе. Затова всички ротират към кредит. Дори банките които биват наказани в equity space, перформват или стагнират на високо ниво в кредит. Разбирасе при ниски лихви, акциите с висок дивидент остават сравнително защитени срещу разпродажби и се движат в реинджове, което предлага добра спекулация на мен с опции (vfc, linde, cvs, dis, novo nordisk etc.). като цяло играта е на реинджове в +\-5%, buy and hold важи само за бизнеси с изразен демографски профил или такива които изместват бизнеси + продукти с първа необходимост

Коментар

вси4ки продват equties на централните банки и купуват IG bonds. просто както сам каzвал, следете кредитните паzари. те са предвестник zа акциите и техните движениа

П.С. Novo Nordisk едни барzи 30% от опции. оставам ин. цел 330 ДКК
                              Кои централни банки купуват equities? BoJ, SNB и ЦБ на Израел. Другите не знам да купуват.

Коментар

За мене, качващия се пазара при толкова наплашени и предпазливи мениджъри на активи с рекорден кеш настрана е по-скоро сигнал, че пазарът няма да направи голям срив (освен ако не се случи нещо доста плашещо). Ако нещата вървят горе-долу, при една корекция под 2050 спящите пари ще влязат в действие и СиП няма да падне много под 2000.

Т.е. продължавам да не вярвам, че the big short на акциите е стратегия с голяма вероятност за успех.
                                вси4ки продват equties на централните банки и купуват IG bonds. просто както сам каzвал, следете кредитните паzари. те са предвестник zа акциите и техните движениа

П.С. Novo Nordisk едни барzи 30% от опции. оставам ин. цел 330 ДКК

Коментар

Working...
                                X