Първоначално изпратено от pepe1234
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеЕдинствен вариант мога да си представя облигациите да се изкупуват с цел да се разтоварят набълбукани банки
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеАко търсиш нещо реално- гледай към глобалните бюджетни дефицити и ги сравни с КУтата в последните години.
Коментар
-
[QUOTE=kefala;1060029175]Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеСпоред мене една не съвсем незначителна част от тези "пари" си седят във Феда. Т.е. те са едно число записано като пасив на Феда.[/ ]
Едно време четох един анализ,в който се казваше,че повечето пари оставаха във ФЕД.
В известен смисъл парите създадени от Феда никъде не могат да отидат, те си стоят на баланса му, освен ако банките не ги изтеглят на хартия. Но банките като имат повече резерви във Феда могат да си създават още повече commercial bank money, което са числа в пасивите на търговските банки (сиреч банкови сметки).
Коментар
-
рефинансирането реално се ограничава според мен само до разходите за лихви. Купуването на облигации обаче означава друго. Единствен вариант мога да си представя облигациите да се изкупуват с цел да се разтоварят набълбукани банки, обаче така само прехвърляш от болната глава на здравата, т.е. за икономиката нищо не правиш.Last edited by pepe1234; 14.09.2016, 16:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеДа но КУ имаш не само от американците т.е. пак се губят едни пари. Все пак е интересна мисъл. Явно имаме от всичко по малко или по повече, и не можем да кажем, къде е балона...
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеКорпоративни облигации, за мен означава финансиран дълг и нещо е купено с него. Това предполага да са влезли в икономиката (в обръщение). Освен ако не се финансира дъг пост фактум и само на хартия се изипват пари, а реално оставават извън реалното парично обръщение.
Да но КУ имаш не само от американците т.е. пак се губят едни пари.
Коментар
-
и ей тука дет му се кланяте на дядката и аре мяу станала раотата .....
Warren Buffett biggest loser in Wells Fargo debacle
https://www.rt.com/business/359268-w...t-wells-fargo/
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеКорпоративни облигации, за мен означава финансиран дълг и нещо е купено с него. Това предполага да са влезли в икономиката (в обръщение). Освен ако не се финансира дъг пост фактум и само на хартия се изипват пари, а реално оставават извън реалното парично обръщение.
- собствени акции
- проекти, чиято норма на възвръщаемост е малко по-висока от доходността на ДЦК
- M&A
- недвижими имоти
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЗа това ще търся информация. Ако намериш нещо пусни линк да четем. А относно резултатите по пътя на логиката си представям какво ще стане. Бях гледал в едно предаване по нешинъл джографик "Космос" Та водещият обясняваше че имало един начин да научиш нещо. Логика и нищо друго. Братовчет му понеже нямал логика и след като бръкнал в контакта и го ударил тока и бръкнал пак да види дали ще го удари пак
А ако някой иска да проучи резултата от хеликоптерните пари, може да си спомни нашето БНБ в първите години от прехода
Коментар
-
Да но КУ имаш не само от американците т.е. пак се губят едни пари.
След това автомоблините компании разпродават коли на изплащане като топъл хляб, пакетират заемите и ги продават като ABCP или някакви други секюритизирани инструменти с по-дълъг матуритет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеКорпоративни облигации, за мен означава дълг финансиран и нешо е купено с него. Това предполага да са влезли в икономиката. Освен ако не се финансира дъг пост фактум и само на хартия и парите оставават извън реалното парично обръщение.
Т.е. парите се рециклират. Някои компании се къпят в кеш, инвестиран в облигации и мъни маркет инструменти... Хвани му края...
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеТака де, кои са според теб тези активи? До толкова и аз съм аргументирал. С други думи може би: "балон има, но къде е балона?"Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар