IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Отговорът на въпросите ти е всъщност очевиден - наляли са се в активи, където и се получава бруталната инфлация. Само че тази инфлация не влиза в потребителската кошница през която се мери инфлацията.
    Брутална е само ако очакваш лихвите да скочат бързо нагоре. Нещо, в което ти си много силно убеден, че ще стане. Ама то съвсем не е сигурно, даже е доста несигурно.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
      Някой може ли да ме насочи към форум, подобен на Инвестора, за САЩ?
      https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/
      Сподели впечатления, ако го разгледаш. Не съм го чел, може да е пълен със измами.

Коментар

• Някой може ли да ме насочи към форум, подобен на Инвестора, за САЩ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
          За това ще търся информация. Ако намериш нещо пусни линк да четем. А относно резултатите по пътя на логиката си представям какво ще стане. Бях гледал в едно предаване по нешинъл джографик "Космос" Та водещият обясняваше че имало един начин да научиш нещо. Логика и нищо друго. Братовчет му понеже нямал логика и след като бръкнал в контакта и го ударил тока и бръкнал пак да види дали ще го удари пак
          Еми не помня къде точно го четох.
          Но си спомням така или иначе че са въвели законово ограничението японската ЦБ да не може директно да финансира правителството именно заради това.

Май тръгнеш ли веднъж на най силния наркотик - няма отказване и крайния резултат ще е ала Зимбабве.

Ето това е е от уикипедията накратко по тая тема.
          https://en.wikipedia.org/wiki/Takahashi_Korekiyo

Takahashi's policies are credited for pulling Japan out of the Depression, but led to soaring inflation following his assassination, as Takahashi's successors became highly reluctant to cut off funding to the government.[1]
          ....

Ben Bernanke, chairman of the United States Federal Reserve, characterized Takahashi as a man who "brilliantly rescued Japan from the Great Depression", and Japanese prime minister Shinzō Abe cited Takahashi as an inspiration for his Abenomics policies. On the other hand, Bank of Japan president Masaaki Shirakawa characterized Takahashi's policies of central bank support for the government as a "bitter experience", and in 1982 the Bank of Japan itself characterized Takahashi's Depression-era policies as "the bank's biggest mistake in its 100-year history".[1]

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
            Аз се върнах в Сън Пауър и Фърст Солар.
            Тръпката да търсиш дъно е невероятна, особено когато индексите търкат върховете.
            И при условие, че от нийде не се вижда катализатор за растеж в соларките.
            Не е препоръка за купуване, само гледайте сеир.
            И аз с интерес ги следя, главно първия солар и Тан етф-а.
            Ако има субсектор дето може в бъдеще да даде x 3 профит на всеки вложен $ - това е един от главните заподозрени за мен.
            Особено ако дадат още едно поне 20-30% фира и си тестват дъната от 2012.
            Пък ако изберат Тръмп може и да ги задминат.
            Четох че има сериозен свръхкапацитет в момента и нещата по рано от втората половина на 2017 надали ще се оправят.

Ако в един бъдещ момент се реши и технологичния проблем със съхранението - предните върхове на сектора може да се окажат бетонни дъна.

Интересно ми е да чуя 4Д по въпроса - той е по специализиран в тая област.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
              Аз се върнах в Сън Пауър и Фърст Солар.
              Тръпката да търсиш дъно е невероятна, особено когато индексите търкат върховете.
              И аз го имах този първи солар за кратко ама се измъкнах навреме

Коментар

• Аз се върнах в Сън Пауър и Фърст Солар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  Ако балонът в акциите идва само от бай бек, то значи няма никакъв балон
                  Споменах и марджина също.
                  Иначе, причините за балона при акциите не се изчерпват с тези две - като изцедиш доходността от бонд маркета (където ЦБ активно купуват), караш купувачите на акции да купуват все по-скъпо и по-скъпо, защото "в сравнение с бондовете оценките са нормални".

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                    КУ имат много сериозен ефект върху реалната икономика и това е запазването на потреблението на това ниво. Вероятният дефлационен потенциал на икономиката без тях е брутален, така че от проинфлационна гледна точка си работят. Изглежда, че не работят единствено поради структурни промени в цените.
                    Какво имаш предвид?

Растежа на заплатите е доста нисък и това е отчасти заради ниският participation rate. В едно проучване Deloitte казват, че тези които не участват в работната сила въпреки че са уж вън, упражняват силен натиск върху заплатите надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                      Балоните са тъкмо при акциите и в някои сегменти на имотите. Парите, получени от едната страна при M&A и други придобивания, се насочват към мъни маркет-а, защото обикновено няма какво да се купи с тях. С тях банките финансират други спекулативни сделки - маржин акаунти, нови емисии бондове, кредитни линии за байбак... И така отново.
                      Ако балонът в акциите идва само от бай бек, то значи няма никакъв балон

Коментар

Влизат в икономиката, но не се мултиплицират, а остават като спестяване. Те от своя страна до голяма степен са скъсали връзката с инвестициите в реалната икономика и основно изпомпват ресурс от нея.
                        Напълно съгласен. От гледна точка на индивида, ниските и почти нулеви лихви, след известно време, не само, че не стимулират повече харчене, а точно обратното - прави спестяването жизнено важно, защото само така могат да бъдат постигнати поне основните финансови цели при пенсиониране.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                          Т.е КУ няма никакъв реален ефект за икономиката и тези пари не са част от парите в обръщение, и ако някога влезнат ще стане МЯУ. Така те схващам.
                          КУ имат много сериозен ефект върху реалната икономика и това е запазването на потреблението на това ниво. Вероятният дефлационен потенциал на икономиката без тях е брутален, така че от проинфлационна гледна точка си работят. Изглежда, че не работят единствено поради структурни промени в цените.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                            Тук за мен отговора ти означава, че балон следва да се формира в недвижими имоти и акции. За мен М&А и частни инвестиционни проекти не са крайната спирка по веригата на парите.
                            Балоните са тъкмо при акциите и в някои сегменти на имотите. Парите, получени от едната страна при M&A и други придобивания, се насочват към мъни маркет-а, защото обикновено няма какво да се купи с тях. С тях банките финансират други спекулативни сделки - маржин акаунти, нови емисии бондове, кредитни линии за байбак... И така отново.

Коментар

Влизат в икономиката, но не се мултиплицират, а остават като спестяване. Те от своя страна до голяма степен са скъсали връзката с инвестициите в реалната икономика и основно изпомпват ресурс от нея.
                              Т.е КУ няма никакъв реален ефект за икономиката и тези пари не са част от парите в обръщение, и ако някога влезнат ще стане МЯУ. Така те схващам.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                                Ето кратък списък на купените неща с въпросния дълг:

- собствени акции
                                - проекти, чиято норма на възвръщаемост е малко по-висока от доходността на ДЦК
                                - M&A
                                - недвижими имоти
                                Тук за мен отговора ти означава, че балон следва да се формира в недвижими имоти и акции. За мен М&А и частни инвестиционни проекти не са крайната спирка по веригата на парите.

Коментар

Working...
                                X