Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЗначи ако правилно съм разбрал за половината неща нямаш представа а останалите причини се всъшност само "растеж"
Въпросът, който съм оцветил в розово е много интересен и мисля че е ключа за бъдещето на прайслайн ако предположим че запазят конкурентоспособността си.
Тези 15% от пазара, всъшност какъв процент се явяват от целият неорганизиран пазар. Аз си мисля че е близко до 100 но ти ще кажеш дали съм прав.Просто 85% от пътуванията са организирани. Транспорт с екскурзовод и спане. Виж, ако 15% от всички неорганизирания бяха онлайн щеше да е друга бира ама на мен лично не ми се вярва да е така
Основната причина да се купи някаква компания е, че вероятността да пада е малка, а вероятността да се качва е голяма. И аз мене това беше така с прайслайн.
Откъде ще дойде растежа? Растежът вече дойде - значи има откъде да дойде
Q1 2016 имаха ръст на печалбата от 21% (27% on a constant currecy basis)
Q2 2016 - 16% ръст на печалбата (18% on a constant currecy basis)
Иначе в Европа около 25% от резервациите се правят директно с хотела. Освен това туроператорите губят пазарен дял спрямо OTA - онлайн агентите.
Както знаеш не съм хедж фонд мениджър. Ако бях, щях да съм изчел няколко study-та на тема хотелиериски бизнес.
Ти не си ли в този бранш? Какви са ти наблюденията?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениепоръчките купува и продава не са рапределени равномерно. Има нива където има голямо струпване и нива където са много по-малко като обем. Ако ликвидността е ниска и имаш достатъчно капитал няма никакъв проблем да пробиеш дадени нива.
В същото време повечето роботи мислят като обикновен спекулант. Т.е. при пробив на ниво следващата спирка ти е следващото ниво. Или с други думи трудно е да пробиеш ниво, но веднъж пробито достигането до следващото ниво не е трудно, защото за този период и тези поръчки за голяма част от спекулантите, а и роботите, играта е много по-вероятно да се движи в едната посока.
По този начин няма особен проблем да продаваш в началото на пътя надолу например - особено ако можеш да пробиеш ключово ниво, след това силно намалявш продаването но вече са се включили и другите които тласкат цената още надолу. При ниска ликвидност това може да причини флаш краш дори, ако много маймуни се качат на клона. В даден момент инерцията се изчерпва - всеки който е иксал да продаде е продал - и тогава се почва пък обратната вълна. Цената е намерила подкрепа и се почва покупките.
Защото пък повечето алгоритми - също както и нормални спекуланти приемат много рязко движение в едната посока, като водещо до голяма вероятност да се получи и обратното движение - макар и може би не до началната точка. Така ако продаваш близо до пречупването на точка на подкрепа, която се срутва и в последствие закриваш при достигане на следваща подкрепа - а защо не дори да влезеш в обратната посока, няма проблем да правиш доста прилични пари.
Аз лично - без никакви роботи - и като просто съм използвал тази инерция на пазара след счупени подкрепи съм хващал едни два мини флаш краша. Роботите обаче могат да го правят доста по-ефективно.
Естествено ако в такава ситуация човек или робот обърка нещата последствията могат да бъдат катастрофални. И при всяко такова бурно движение има достатъчно много за които нещата не са се получили добре
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеПрайслайн не ми е любимата инвестиция. Но с Ив се закачам за прайслайн и Банк ъф Америка, защото и двамата имахме по едно вереме и аз му казвах да ги държи и двeте.
Защо притежаваш прайслайн?
Взех изгодно компания с голям растеж. Беше паднала, по моя преценка, заради конюнктурни трудности - главно движение да долара нагоре. На constant currency basis растежа си беше добър. Краткосрочна спекулация (но за мене "краткосрочна" означава година, две или три).
Какво очакваш да е тяхното бъдеще?
Дългосрочно - нямам представа. Може и да остане успешна компания още десет или двайсет години. А може и след две три години да започне да залязва. Но за сега няма такива признаци.
Имаш и някакъв сценариий на който да се надяваш или в който да вярваш, свързан с прайслайн?
Моят baseline сценарий е връщане към растеж на печалбата от 15+% годишно. Ако нищо особено лошо или хубаво не се случи.
От къде си представяш че ще се появи този растеж?
Онлайн операторите имат само около 15% от целия пазар за резервации на хотели. Остават още 85% за овладяване
Кога би ги продал?
Зависи. За сега не виждам причина да продавам. Но прайслайн ми е компания, която най-вероятно бих продал в следващите 6 месеца до една година.
Някакъв таргет ли гониш или примерно смяташ да си ги държиш за дивидент и да ги предадеш на наследниците си?
Нямам конкретен таргет. Но ако се отиде на 1800-1900 до месец-два е много вероятно да продам. Няма да държа за наследниците.
Въпросът, който съм оцветил в розово е много интересен и мисля че е ключа за бъдещето на прайслайн ако предположим че запазят конкурентоспособността си.
Тези 15% от пазара, всъшност какъв процент се явяват от целият неорганизиран пазар. Аз си мисля че е близко до 100 но ти ще кажеш дали съм прав.Просто 85% от пътуванията са организирани. Транспорт с екскурзовод и спане. Виж, ако 15% от всички неорганизирания бяха онлайн щеше да е друга бира ама на мен лично не ми се вярва да е такаАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
поръчките купува и продава не са рапределени равномерно. Има нива където има голямо струпване и нива където са много по-малко като обем. Ако ликвидността е ниска и имаш достатъчно капитал няма никакъв проблем да пробиеш дадени нива.
В същото време повечето роботи мислят като обикновен спекулант. Т.е. при пробив на ниво следващата спирка ти е следващото ниво. Или с други думи трудно е да пробиеш ниво, но веднъж пробито достигането до следващото ниво не е трудно, защото за този период и тези поръчки за голяма част от спекулантите, а и роботите, играта е много по-вероятно да се движи в едната посока.
По този начин няма особен проблем да продаваш в началото на пътя надолу например - особено ако можеш да пробиеш ключово ниво, след това силно намалявш продаването но вече са се включили и другите които тласкат цената още надолу. При ниска ликвидност това може да причини флаш краш дори, ако много маймуни се качат на клона. В даден момент инерцията се изчерпва - всеки който е иксал да продаде е продал - и тогава се почва пък обратната вълна. Цената е намерила подкрепа и се почва покупките.
Защото пък повечето алгоритми - също както и нормални спекуланти приемат много рязко движение в едната посока, като водещо до голяма вероятност да се получи и обратното движение - макар и може би не до началната точка. Така ако продаваш близо до пречупването на точка на подкрепа, която се срутва и в последствие закриваш при достигане на следваща подкрепа - а защо не дори да влезеш в обратната посока, няма проблем да правиш доста прилични пари.
Аз лично - без никакви роботи - и като просто съм използвал тази инерция на пазара след счупени подкрепи съм хващал едни два мини флаш краша. Роботите обаче могат да го правят доста по-ефективно.
Естествено ако в такава ситуация човек или робот обърка нещата последствията могат да бъдат катастрофални. И при всяко такова бурно движение има достатъчно много за които нещата не са се получили добре
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеА иначе, от няколкото флаш крашове предизвикани от алгоси, тези, които ги предизвикаха бяха загубили най-много. Та се чудя как сега са направили пари от тая работа.
И ако е за няколко секудни, какъв е флоуът и колко пари могат да се направят от това?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеKefala, ти тогава обясни точно механизма на това правене на пари. Щото с Ив от много време не можем да се разбирем по този въпрос.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеНе знам, snaky. За мене този рейндж не е доказателство за нищо. Също ако СиП затвори на 2111.11 не бих си помислил, че тук има пръст всемогъщата ръка на злият гений зад Цитадел
А и не съм казвал, че пазарът е честен. Пазарът е най-нечестен с ритейл дей трейдърите. И затова не разбирам защо се опитвате да дей трейдвате...
А аз лично, дейтрейдинг напрактика не правя, но това не ми пречи да съм на листата с прецаканите, защото реално всички са в тази листа с изключение на няколко привилегировани, които имат разрешение да водят парада. И ще ти дам конкретен пример от онзи ден. Исках да си купя малко акции на Euronext (на самата борса, а не акции на друга компания листвана там). Тя не е супер ликвидна в нормално време, в смисъл, че няма големи обеми и има периоди по 1-2 минути примерно, в които няма сделки. Та пускам си аз една малка поръчка (лимит поръчка, на цената на 1вата най-добра оферта) и изненада...аска се отмества нагоре. Друга сделка няма през това, време, виждам ги. Или иначе казано, някой ми видя ордърчето преди да е стигнало и си анулира своето. Анулирах и аз почнах да чакам...и за да не ти разказвам цялата смешна история, накрая ме прецаха с няколко цента, което е смехотворно, щото за мен няма значение, но не е нормално. Това е като да отидеш на пазара да си купиш банани, да видиш, че струват 2 евро, да кажеш дай ми едно кило и продавачът да ти извади нова табелка и да ти каже променям си офертата, в момента струват 2,10.Ще си купиш ли от него?
Коментар
-
В хисаря сам
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеВерно, че не знам. Но обясни ми, как този който "режисира" не е загубил горе долу толкова, колкото е направил.
Как точно е накарал пазара да падне? С къси? И после?) а много искам
)
Трябва да пиша 20 мин сега дали има смисъл е друга бира
Ама щото говориш без да разбираш нищо може и да си заслужава само сравнението с флашкраша в акциите показва че базови познания за пазара нямаш
Затова и вярваш в пазара.
Изкушавам се да те чуя по телефона))
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеНа мен пък ми е много интересно да чуя твоето обяснение за търговията на честния и неманипулиран пазар в рейндж от +/- 3 точки на СиП в четвъртък от 12 до 4 американско. 4 часа, Мишо!!! 4 часа рейндж от 3 точки! или изменение в рамките на 0,13%. Помислих, че са го затворилиТова само на БФБ можеш да го видиш. Е, вече и на СиП.
А и не съм казвал, че пазарът е честен. Пазарът е най-нечестен с ритейл дей трейдърите. И затова не разбирам защо се опитвате да дей трейдвате...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеВерно, че не знам. Но обясни ми, как този който "режисира" не е загубил горе долу толкова, колкото е направил.
Как точно е накарал пазара да падне? С къси? И после?Това само на БФБ можеш да го видиш. Е, вече и на СиП.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеКолкото и да не ми допада изказа му,в много случаи Ив!-чето е прав!
Kefala, ти тогава обясни точно механизма на това правене на пари. Щото с Ив от много време не можем да се разбирем по този въпрос.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеКакъв алгос бе Пич кой може да покрие 10 милиярда къс паунд за 20 секунди я се стегни бе човек.
Алгоритмите се задействат от новини но никой няма как да остави включен компютъра и да продава ако се се случи подобен краш. Никой няма никакъв шанс да е сложил подобна настройка щото е ужасно опасно без човешка намеса компютъра да вземе подобно решение. Другите се включиха към 1.23-1.24 ....до тогава се включи тоя който го режисира това.
Проблема не е че не знаеш а че вярваш в пълни глупости без да имаш грам представа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеКакъв алгос бе Пич кой може да покрие 10 милиярда къс паунд за 20 секунди я се стегни бе човек.
Алгоритмите се задействат от новини но никой няма как да остави включен компютъра и да продава ако се се случи подобен краш. Никой няма никакъв шанс да е сложил подобна настройка щото е ужасно опасно без човешка намеса компютъра да вземе подобно решение. Другите се включиха към 1.23-1.24 ....до тогава се включи тоя който го режисира това.
Проблема не е че не знаеш а че вярваш в пълни глупости без да имаш грам представа.
Как точно е накарал пазара да падне? С къси? И после?
Коментар
Коментар