IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Защи мислиш че е само италианските имат проблем. същата работа е и с германските, испанските, френските и всъщност всички в Еврозоната. Ако изгърми някъде голяма банка всичките ще са под ножа. Аз лично залагам че първа ще гръмне голяма германска банка, италианските са си старомодни лихвари - глупостите ги правят германците. Някоя с над трилион активи - да видим как тогава ще реагира Европа
    BRRD е гласувана на 15 май 2014г. Просто, реално влиза в сила на 1 януари 2016. Така че това не е било тайна:

http://eur-lex.europa.eu/legal-conte...4L0059&from=en

Защо италиански? Защото другите си поизчистиха лошите активи преди директивата да стане задължителна. А италинаците се моткаха... типично за тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      От това разбирам, че имаш много италиански банки.
      Защи мислиш че е само италианските имат проблем. същата работа е и с германските, испанските, френските и всъщност всички в Еврозоната. Ако изгърми някъде голяма банка всичките ще са под ножа. Аз лично залагам че първа ще гръмне голяма германска банка, италианските са си старомодни лихвари - глупостите ги правят германците. Някоя с над трилион активи - да видим как тогава ще реагира Европа

Коментар

Миналата година ти казвах да не се набутваш в европейски банки...

Дойче банк нямат "достатъчно" капитал въпреки, че всяка година имат вси повече и повече. Просто Базел иска прекалено много
        Беше кофти залог от моя страна. Но простто вярвах в здравия разум в Европа. А се оказа че това е дефицит. Не е проблемът в Базел - Базел не иска ликвидация на банковата сисема - това го иска Брюксел.

Коментар

И в същото време гледаш ли какво става с цените на банковите акции от началото на годината - когато този закон влезе в сила - и не, не брекзит е виновен. Брюксел е виновен за това.
          От това разбирам, че имаш много италиански банки.

Коментар

то не им трябва да правят търговия за собствена сметка за да пострадат. Достатъчно е да имат пряка или косвена експозиция към тях. А те имат огромна такава.

А за депозантите - ти в колко медии си видял коментари за този идиотски закон. И в същото време гледаш ли какво става с цените на банковите акции от началото на годината - когато този закон влезе в сила - и не, не брекзит е виновен. Брюксел е виновен за това.
            Миналата година ти казвах да не се набутваш в европейски банки...

Дойче банк нямат "достатъчно" капитал въпреки, че всяка година имат все повече и повече. Просто Базел иска прекалено много

Коментар

Както виждаш на депозантите не им дреме, че банките в Европа не могат да достигнат изикванията на Базел III.

Не знам дали така ще стане. Колко propriatory trading с облигации правят банките? Аз не знам, но трябва да видиш.
              то не им трябва да правят търговия за собствена сметка за да пострадат. Достатъчно е да имат пряка или косвена експозиция към тях. А те имат огромна такава.

А за депозантите - ти в колко медии си видял коментари за този идиотски закон. И в същото време гледаш ли какво става с цените на банковите акции от началото на годината - когато този закон влезе в сила - и не, не брекзит е виновен. Брюксел е виновен за това.

Коментар

на никой не му дреме за ликвидността. това е дъвка за политици, които знаят че публиката са идиот и не разбират нищо друго. Гледай капиталовита адеквантост. Там е ключът за бараката и там нещата ама съвсем не изглеждат така. А фалитите идват от капиталовата адекватност, не от ликводността. Няма европейска банка която да е ок на 100% с това. 90% от европейските банки са зле. И ако стане криза при облигациите това естествено че няма да удари ликвидността в условия на КИ, но ще удари капиталовата им адекватност.
                Както виждаш на депозантите не им дреме, че банките в Европа не могат да достигнат изикванията на Базел III.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                И ако стане криза при облигациите това естествено че няма да удари ликвидността в условия на КИ, но ще удари капиталовата им адекватност.
                Не знам дали така ще стане. Колко propriatory trading с облигации правят банките? Аз не знам, но трябва да видиш.

Коментар

Брутална е само ако очакваш лихвите да скочат бързо нагоре. Нещо, в което ти си много силно убеден, че ще стане. Ама то съвсем не е сигурно, даже е доста несигурно.
                  Не виждам какво несигурно има - инфлацията при цените на активите е вече факт. Облигациите са тотален балон не достиган по размери никога от както съществуват. СП се търгува на ПЕ 50% над средното за последните 50 години, недвижимите имоти пак достигнаха върховете от 2007.

Коментар

Точно в момента банките имат потресаващи резерви в централните банки. Всичко, което е "изпринтено" е в баланса на централните банки на името на търговските банки.

Банка А
                    --------------------------------------------------------
                    -$100 облигации I +$100 депозит в ЦБ

Централна Банка
                    -----------------------------------------------------------
                    +$100 облигации I +$100 депозит Банка А

С други думи, ликвидна криза на банките е адски невероятен сценарий.
                    на никой не му дреме за ликвидността. това е дъвка за политици, които знаят че публиката са идиот и не разбират нищо друго. Гледай капиталовита адеквантост. Там е ключът за бараката и там нещата ама съвсем не изглеждат така. А фалитите идват от капиталовата адекватност, не от ликводността. Няма европейска банка която да е ок на 100% с това. 90% от европейските банки са зле. И ако стане криза при облигациите това естествено че няма да удари ликвидността в условия на КИ, но ще удари капиталовата им адекватност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      Не ни най-малко.

Хич не ми дреме))

Хич и не ме интересува компанията. Интересувам се кво ще стане с акциите и и защо става така с тях. А дали е краставица или домат ми дреме на шапката))

Ще дойде време в което ще ми дреме...ама сега не е време да се занимвам с глупости
                      Мечият пазар може и да не дойде догодина. И какво правим тогава?

Коментар

Утре очаквам спад на индексите с мин 1 %.
                        Автъ маркета щеше да ми строши талавизоро.Да видим.Ще го дебна!!! :-)

Коментар

• Не

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                          Сиреч, Епъл също като Чипотъл имат необятен потенциал?

Или Чипотъл също като Епъл са наводнили пазара с бурито

Общо взето компаниите и проблемите им са несравними
                          Не ни най-малко.

Хич не ми дреме))

Хич и не ме интересува компанията. Интересувам се кво ще стане с акциите и и защо става така с тях. А дали е краставица или домат ми дреме на шапката))

Ще дойде време в което ще ми дреме...ама сега не е време да се занимвам с глупости

Коментар

• Малко е относително,

Не зная до колко сте навътре в индустрията т.е. теоретично съм сигурен, че ги знаете нещата, но нямате идея, тя-съвременната индустрия с какъв темп на стара баба се движи. Цените не се вдигат заради огромният "кост редакшън" дори и на "кенеф пейпъра", не се вдигат от страх да не бъдат загубени пазарите, защото конкуренцията е убийствена, а когато произвеждаш даваш по-ниската цена, а не по-високата. Големите компании са принудени да го правят заради кредитите взети в окото на кризата, т.е. дори и минимум печалба, трябва да я има.

От там идват проблеми с човешкият ресурс, липса на кадърни кадри поради ниско заплащане, забавяне на материали и инструменти, заради безхаберие и малоумие. От там "кост клеймове" за закъснения, забравяне за пускане на поръчки и т.н. и т.н. Инфлация, сериозна ще видим едва когато бъдат изплатени сегашните заеми от компании като SKF, Shaflerr, denso, bilstein и т.н. и т.н.

Индустрията е най-големия проблем, вижда се по данните излизащи всеки месец, единствено острова имаше в някакви добри нива тоя месец, но като цяло и там куца най-много и проблема е дисциплината, тъй като поколенията работили преди 2005 вече ги няма и го няма това което е бутало индустрията напред, сега е развит IT сектора както се вижда и върви завидно добре, но IT-то не кара софтуер, a Mazda, а Mazda Плаща обезщетения на IT-то за закъснение за неговите седалки, които не са ушити на време, а не са ушити защото кожаря не е изпълнил поръчката, защото баба Рада е бутнала листата във второто чекмедже където никога не ги е слагала.

Та този път нещата няма да дойдат от имотния сектор, а от друго място, ако не се спре с "кост редакшъна" в производствения сектор, и искам да кажа, че хеликоптерните пари биха били много добър инструмент, ако бъдат контролирани от даващия... Да не забравяме и калпавите управленски кадри, които са навсякъде, не само в България, не само в Италия...

Коментар

Същата работа като CMG ))
                              Сиреч, Епъл също като Чипотъл имат необятен потенциал?

Или Чипотъл също като Епъл са наводнили пазара с бурито

Общо взето компаниите и проблемите им са несравними

Коментар

• Същата работа като

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                                Кой беше дълъг, кой беше къс на Епъл?
                                Същата работа като CMG ))

Коментар

Working...
                                X