IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Диверсификацията

Съвсем условно и усреднено е, но:

ако към портфейл с една СиП500 акция добавиш още акции и направиш порфейл с:
    - две акции рискът ти намалява с 46%
    - четири акции рискът ти намалява със 72%
    - осем акции рискът ти намалява с 81%
    - 16 акции рискът ти намалява с 93%
    - 32 акции рискът ти намалява с 96%

Така че по същата логика е много разумно от един актив да преминеш на няколко.
    Пък като купиш 500 акции или направо SPY риска ти направо 100% намалява..
    Да, ама не.
    Може да се диверсифицираш много по добре и с 3-4-5 акции отколкото с 30-40 или 300-500.
    Това в синъото е много вярно.

Ето например как изглежда равносметката за последните 20г на портфейл с по 30% spy/gld/tlt+10%cash и на такъв с 90% spy + 10%cash.
    Тоест 3 бичи и 2 мечи маркета ( последните верно големки, ама кой ще се закълне че следващия ще е по малък ? )

E те това е благото на диверсификацията.
    В единия случай щракаш с пръсти, гледаш си работата и удоволствията, поглеждаш от дъжд на вятър към пазара и само ребалансираш годишно. И пак печелиш повече. Ако си малко по агресивен и видиш че нещо е паднало наполовина и му увеличиш теглото вместо стандартното ребалансиране - и доста по добри резултати може да имаш.
    В другия волатилността често те побърква, вероятно месеци наред не можеш да спиш като виждаш как парите ти са се стопили наполовина, евентуални нервни сривове, проблеми в къщи и т.н.
    И накрая дори и да имаш нерви като корабни въжета и да не разпродадеш близо до дъното - пак печелиш по малко отколкото първия пич или най много колкото него.

Years 20.01
    CAGR 7.63%
    Starting Capital 10,000
    Ending Capital 43,590
    Total Return 335.90%
    Max Drawdown 18.59% (2008-03-18 - 2008-11-12)
    DD > 10% Count 2
    Annualized Std. Dev 7.03%
    Sharpe Ratio 0.74

Years 20.01
    CAGR 6.98%
    Starting Capital 10,000
    Ending Capital 38,571
    Total Return 285.71%
    Max Drawdown 50.58% (2007-10-09 - 2009-03-09)
    DD > 10% Count 27
    Annualized Std. Dev 14.43%
    Sharpe Ratio 0.32

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
      Мисля, че е хубаво да отговориш на въпроса "Защо?"
      Ако не на нас поне на себе си
      https://en.wikipedia.org/wiki/Risk_appetite

ето това, човека сам си е написал "алчен"
      Last edited by pepe1234; 21.09.2016, 15:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Не. Джей По Морган...нямат нищо общо...онези са големи измамници
        точно джей по манипулират цената на среброто
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от alchen Разгледай мнение
          Още като почнах да търгувам исках да съм или много богат или много беден.
          Мисля, че е хубаво да отговориш на въпроса "Защо?"
          Ако не на нас поне на себе си
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• [QUOTE=Misho ILIEV;1060031190]Диверсификацията

Така че по същата логика е много разумно от един актив да преминеш на няколко.[/QUOTE
            .................................................. .................................................. .........................................
            Аз съм готов да разменям риск срещу печалба,в момента 60% от портфейла е в 3 акции,други 20% в 6 акции....но общо взето идеята е големите пари в 3 най много 4 акции.
            Last edited by alchen; 21.09.2016, 11:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
              Диверсификацията

Това да, но ако пада всичко си пре..бан и 32 да са и всички падат е все тая... Дивевсификацията, само ако не чакаш глобална криза... т.е. чрез диверсификазията не можеш да премахнеш системен риск.

Системният риск е рискът пред който се изправяте, когато търгувате в една определена система - на акциите и CFD пазарите. Докато търговците са в състояние да предприемат стъпки за хеджиране срещу някои видове риск, няма начин за хеджиране срещу системен риск. Ако искате да участвате в пазарите, трябва да сте готови да приемете рисковете, които идват бъдейки част от пазара.
              Last edited by pepe1234; 21.09.2016, 10:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                Е, че те от много готини са им лъснали задниците. Техен специалитет е да заемат отсрещната страна на позициите на клиентите им

Даже си спомням миналата година около ноември-декември бях коментирал тук една от най-култовите им прогнози. В един и същ ден ъпдайтнаха прогнозите си за петрола, че щял да иде на $20 и даже на $10-15 в по-краен случай и препоръчаха да се купува Тотал с цел $48 (имам). Две самоизключващи се събития Е, почти година по-късно, нито едно от двете неща не се случиха.
                От всичките прогнози на GS мога да им призная само една - познаха за качването на WYNN ... И ме преебаха - разминах се с долар от покупката (дънцето)
                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Не

Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                  забрави дж п морган
                  Не. Джей По Морган...нямат нищо общо...онези са големи измамници

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                    забрави дж п морган
                    Честно да ти кажа, не съм забелязал Дж П Морган да лъжат чак много. Май имат малко навика да вървят след новините, ама поне не стават за смях.

И да не забравите, важната среща е утре сутрин, не вечерта!

Коментар

Голдман винаги са на обратната страна на прогнозата си. До като решат че вече може и да познаят. Само че само те си знаят кога ще решат.

Най престъпните банки в света са Голдман и Дойтче

С тесла им лъснаха задниците много ясно...само че хората "забравиха"

Ха...може би забравих да добавя и Креди Суисс...
                      Е, че те от много готини са им лъснали задниците. Техен специалитет е да заемат отсрещната страна на позициите на клиентите им

Даже си спомням миналата година около ноември-декември бях коментирал тук една от най-култовите им прогнози. В един и същ ден ъпдайтнаха прогнозите си за петрола, че щял да иде на $20 и даже на $10-15 в по-краен случай и препоръчаха да се купува Тотал с цел $48 (имам). Две самоизключващи се събития Е, почти година по-късно, нито едно от двете неща не се случиха.

Коментар

• Първоначално изпратено от alchen Разгледай мнение
                        Ако загубиш 12 к и не те заболи,най вероятно ако ги удвоиш пък няма да те зарадва.При мен не е така аз слагам всичко /или повечето/на един актив и стискам очи....
                        Още като почнах да търгувам исках да съм или много богат или много беден.
                        Диверсификацията

Коментар

Да ти отговоря в твоя стил...

Буахаха...ама верно ли си представяш че пуловете с изледвания от по 1000 човека биха ти дали вярната картина?

Същата работа като брексита...пазара скочи един ден с 2 % заради пулл който даваше преднина от 10 % на оставянето от изследване направено между 600 човека от нонейм агенция по поръчка на вестник който обикновенно работи с друга агенция.

Винаги въпроса е, не какво ти казват...а какво мислиш и защо.
                          Нещо не мога да рАзбера. Ти си тоя дето се информира от CNN, а се опитваш мен да ме учиш на статистика. Аз гледам агрегираните полове а не тия с1000 човека дето CNN ги ползват за пълнеж. И който е правил същото за брекзит, не е останал изненадан.

Коментар

• Петнайсет акции ако Тръмп спечели според Barron's (или по-скоро според ДБ):

The fifteen stocks that Bianco contends could benefit from a trump win are: Johnson & Johnson (JNJ), Pfizer (PFE), Medtronic (MDT), Northrop Grumman (NOC), L-3 Communications (LLL), Halliburton (HAL), Dow Chemical (DOW), Duke Energy (DUK), For Motor (F), Martin Marietta Materials (MLM), Verizon Communications (VZ), Comcast (CMCSA), Charles Schwab (SCHW), Wells Fargo (WFC), Delta Air Lines (DAL).
                            http://blogs.barrons.com/stockstowat...=bol-social-fb
                            Last edited by Misho ILIEV; 21.09.2016, 01:24.

Коментар

Голдман винаги са на обратната страна на прогнозата си. До като решат че вече може и да познаят. Само че само те си знаят кога ще решат.

забрави дж п морган
                              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Голдман

Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                                Шампиони са GS! времевия лаг м/у тяхна прогноза и движението на пазара в обратната посока е макс месец

Last edited by Iv_max; 21.09.2016, 00:25.

Коментар

Working...
                                X