If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А сега и да си със застраховка, щото всичко е уравниловка, си в някакъв кофти план с голям deductible. И като отидеш в аптеката виждаш цената днес и след седмица и след месец. И се шашкаш. Като оня дето му поискали 700 долара за хапчета за главоболие, след като застрахователят спрял да му ги покрива. Хем са генерици. От там писма до конгреса, до вестниците, до Хилари и до всички. И който и да е политик, няма как да не ревне срещу всички на клона
Това са единични случаи на безумно надуване. Естествено че на такива трябва им вземат здравето и съд до дупка, отнемане на лицензи и прочие.
Но общия случай изобщо не е такъв.
Ето табличката нагледно показва (макар и от преди година) че щатите стоят много по добре от по голямата част от европа.
Проблема изобщо не са лекарствата, реформа им трябва сериозна за да си намалят другите пера в раздутия здравен бюджет, да се разкарат доста ненужни посредници и т.н.
Ама на политиците демократкомунета им е най лесно и популистко ефективно ( с оглед на натуралнотъпия им черно латиносен електорат) да реват с/у лошите алчни фарми. https://data.oecd.org/healthres/phar...l-spending.htm
двете нямат нищо общо, просто се сетих че ти им беше фен и ми и интерсно да видя колко са вурзани към general mqrket за корелация иде реч.
просто писах за две различни неща в един пост
Корелацията към целия пазар е бета 1.6771. Което при падащ пазар е лошо.
Иначе, Експедия се справиха сравнително добре. Според мене трябва има повече корелация с тях. Но разбира се нищо не е ясно и сигурно. Поне за сега се радвам, че продадох част от прайслайн и взех EXPE.
Понеделник може и да паднат прайслайн. Божа работа...
Не мисля че е далеко от дъното си, не ми се вярва да падне под 32-30$, освен ако няма някоя голям маркет срив.
33-35 би било ок според мен за отваряне на позиция. 4% дивидент и реален шанс за капиталов дабъл. Не е зле такъв риск/реорд.
Дивидентното им хистори също е впечатляващо, 28г без пропуск на дивиденти във възходящ ред, чи те са си аристократ от всякъде. http://www.nasdaq.com/symbol/teva/dividend-history
Коментар