IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Правилно

Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
    споко, имаш няколко часа да разбереш, аз се надявам още преди това да кеширам
    т.е. след малко
    Правилно, шорт търм инвестмънт ))) както е модерно да се казва щото не е яко да си спекулант))

Коментар

• Не ми е ясно...

Не ми е ясно...само на мен ли ми е ясно?

Че...когато правиш такава монетарна политика единственоото което правиш на нормания човек и нормалния бизнес е да му всяваш страх.

Не знам някой в ситуация на страх да тръгне да потребява повече или да инвестира повече и да живва икономиката .

Единствения който може да не го е страх е този който знае за какво става въпрос и знае кога този въпрос няма да е актуален. Само той може да спечели. Който няма страх или знае до кога да няма страх.

Коментар

• споко, имаш няколко часа да разбереш, аз се надявам още преди това да кеширам
        т.е. след малко

Коментар

• Трябва сега да си купуваме тойота...

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Както е тръгнало а не знам дали вече не е станало ( не следя цените на тойота) ама май тойота ще стане по скъпа от мерцедес.

Още малко еврото на долу и йената на горе и са готови.
          Трябва сега да си купуваме тойота...нали по скъпото е по хубаво?)))))

Коментар

• Трябва да си спомним

Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
            някво сепуко или харакири няма ли в този вариант
            Трябва да си спомним април срещата на шефа на цитадел с ЯЦБ.

Случайно...случайно...колко да е случайно?))

Коментар

• Малко коснпиративни слухове

Малко коснпиративни слухове да кажа)))

Чувате ги за първи път )) И не скачайте че съм заложил на това...)

Тръмп преди месец почнал да разправя как ако стане президент ще прави ФЕД публичен и смятал да го каже в последния момент на кампанията.

Та батковците от Ротшилд май се разбрали с него...или пари ли му дали незнам ама поне са го посетили разправят и са говорили бая...)))

Та ако са се разбрали...няма да се учудя ако ФЕД вдигнат лихвите днеска))))

Коментар

• Ще отскочи ако довечера

Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                аз праснах няколко дълги йени да видим дали ще отскочи
                Ще отскочи, ако довечера другите измамници са им казали че работата с Тръмп е уговорена и оная болната патка не си заслужава

Коментар

• аз праснах няколко дълги йени да видим дали ще отскочи

Коментар

• Къде бе...

Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                    Къде бе...харакири)) Ние сме модерни...ще си купим остров да се подготвяме за него до като умрем от старост

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      Ще мине време, и японеца като Меркел ще каже...абе май сгрешихме с тази политика...ама пък съъ 100-200 милиона по богат - глояма работа - човешко е да се греши
                      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Ще мине време

Ще мине време, и японеца като Меркел ще каже...абе май сгрешихме с тази политика...ама пък съъ 100-200 милиона по богат - глояма работа - човешко е да се греши

А Меркел и пари няма да вземе сигурно...щото най вероятно е настъпила мотиката някъде през годините и сега си плаща.

Всъщност що да плаща тя...толкова милиона европейци..нека те да плащат ))

Коментар

• Както е тръгнало

Както е тръгнало а не знам дали вече не е станало ( не следя цените на тойота) ама май тойота ще стане по скъпа от мерцедес.

Още малко еврото на долу и йената на горе и са готови.

Коментар

• Еб**а му ма****а на

Еб**а му ма****а на японеца колегите с йената

Ще види инфлация през крив макарон.

Хич не е лесно с един ход хем да изхарчиш най много кинти, хем да станеш най големия акционер в тойота и хем да направиш колите си 20 % по скъпи за една година и хем вече да не знаеш какво да направиш. Говоря за ЯЦБ.

Може ли да е толково прост? Не вярвам. Не вярвам да няма поне един да му казва на кво го правят спекулантите. Какво остава? Да е купен. Япония е по яко от Европа...тука трябва да купиш сума народ - там само него.

Просто не е възможно да е толкова глупав и конспирация или не остава второто.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                              Диверсификацията

Съвсем условно и усреднено е, но:

ако към портфейл с една СиП500 акция добавиш още акции и направиш порфейл с:
                              - две акции рискът ти намалява с 46%
                              - четири акции рискът ти намалява със 72%
                              - осем акции рискът ти намалява с 81%
                              - 16 акции рискът ти намалява с 93%
                              - 32 акции рискът ти намалява с 96%

Така че по същата логика е много разумно от един актив да преминеш на няколко.
                              Пък като купиш 500 акции или направо SPY риска ти направо 100% намалява..
                              Да, ама не.
                              Може да се диверсифицираш много по добре и с 3-4-5 акции отколкото с 30-40 или 300-500.
                              Това в синъото е много вярно.

Ето например как изглежда равносметката за последните 20г на портфейл с по 30% spy/gld/tlt+10%cash и на такъв с 90% spy + 10%cash.
                              Тоест 3 бичи и 2 мечи маркета ( последните верно големки, ама кой ще се закълне че следващия ще е по малък ? )

E те това е благото на диверсификацията.
                              В единия случай щракаш с пръсти, гледаш си работата и удоволствията, поглеждаш от дъжд на вятър към пазара и само ребалансираш годишно. И пак печелиш повече. Ако си малко по агресивен и видиш че нещо е паднало наполовина и му увеличиш теглото вместо стандартното ребалансиране - и доста по добри резултати може да имаш.
                              В другия волатилността често те побърква, вероятно месеци наред не можеш да спиш като виждаш как парите ти са се стопили наполовина, евентуални нервни сривове, проблеми в къщи и т.н.
                              И накрая дори и да имаш нерви като корабни въжета и да не разпродадеш близо до дъното - пак печелиш по малко отколкото първия пич или най много колкото него.

Years 20.01
                              CAGR 7.63%
                              Starting Capital 10,000
                              Ending Capital 43,590
                              Total Return 335.90%
                              Max Drawdown 18.59% (2008-03-18 - 2008-11-12)
                              DD > 10% Count 2
                              Annualized Std. Dev 7.03%
                              Sharpe Ratio 0.74

Years 20.01
                              CAGR 6.98%
                              Starting Capital 10,000
                              Ending Capital 38,571
                              Total Return 285.71%
                              Max Drawdown 50.58% (2007-10-09 - 2009-03-09)
                              DD > 10% Count 27
                              Annualized Std. Dev 14.43%
                              Sharpe Ratio 0.32

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                                Мисля, че е хубаво да отговориш на въпроса "Защо?"
                                Ако не на нас поне на себе си
                                https://en.wikipedia.org/wiki/Risk_appetite

ето това, човека сам си е написал "алчен"
                                Last edited by pepe1234; 21.09.2016, 15:08.

Коментар

Working...
                                X