IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В хисаря сам

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Верно, че не знам. Но обясни ми, как този който "режисира" не е загубил горе долу толкова, колкото е направил.

Как точно е накарал пазара да падне? С къси? И после?
    И не мога да ти обясня с писане на телефона) а много искам)

Трябва да пиша 20 мин сега дали има смисъл е друга бира

Ама щото говориш без да разбираш нищо може и да си заслужава само сравнението с флашкраша в акциите показва че базови познания за пазара нямаш

Затова и вярваш в пазара.

Изкушавам се да те чуя по телефона))

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
      На мен пък ми е много интересно да чуя твоето обяснение за търговията на честния и неманипулиран пазар в рейндж от +/- 3 точки на СиП в четвъртък от 12 до 4 американско. 4 часа, Мишо!!! 4 часа рейндж от 3 точки! или изменение в рамките на 0,13%. Помислих, че са го затворили Това само на БФБ можеш да го видиш. Е, вече и на СиП.
      Не знам, snaky. За мене този рейндж не е доказателство за нищо. Също ако СиП затвори на 2111.11 не бих си помислил, че тук има пръст всемогъщата ръка на злият гений зад Цитадел

А и не съм казвал, че пазарът е честен. Пазарът е най-нечестен с ритейл дей трейдърите. И затова не разбирам защо се опитвате да дей трейдвате...

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
        Верно, че не знам. Но обясни ми, как този който "режисира" не е загубил горе долу толкова, колкото е направил.

На мен пък ми е много интересно да чуя твоето обяснение за търговията на честния и неманипулиран пазар в рейндж от +/- 3 точки на СиП в четвъртък от 12 до 4 американско. 4 часа, Мишо!!! 4 часа рейндж от 3 точки! или изменение в рамките на 0,13%. Помислих, че са го затворили Това само на БФБ можеш да го видиш. Е, вече и на СиП.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
          Колкото и да не ми допада изказа му,в много случаи Ив!-чето е прав!

Kefala, ти тогава обясни точно механизма на това правене на пари. Щото с Ив от много време не можем да се разбирем по този въпрос.

Коментар

• А иначе, от няколкото флаш крашове предизвикани от алгоси, тези, които ги предизвикаха бяха загубили най-много. Та се чудя как сега са направили пари от тая работа.

И ако е за няколко секудни, какъв е флоуът и колко пари могат да се направят от това?

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Какъв алгос бе Пич кой може да покрие 10 милиярда къс паунд за 20 секунди я се стегни бе човек.

Алгоритмите се задействат от новини но никой няма как да остави включен компютъра и да продава ако се се случи подобен краш. Никой няма никакъв шанс да е сложил подобна настройка щото е ужасно опасно без човешка намеса компютъра да вземе подобно решение. Другите се включиха към 1.23-1.24 ....до тогава се включи тоя който го режисира това.

Проблема не е че не знаеш а че вярваш в пълни глупости без да имаш грам представа.
              Колкото и да не ми допада изказа му,в много случаи Ив!-чето е прав!

Коментар

Какъв алгос бе Пич кой може да покрие 10 милиярда къс паунд за 20 секунди я се стегни бе човек.

Алгоритмите се задействат от новини но никой няма как да остави включен компютъра и да продава ако се се случи подобен краш. Никой няма никакъв шанс да е сложил подобна настройка щото е ужасно опасно без човешка намеса компютъра да вземе подобно решение. Другите се включиха към 1.23-1.24 ....до тогава се включи тоя който го режисира това.

Проблема не е че не знаеш а че вярваш в пълни глупости без да имаш грам представа.

Коментар

• Какъв алгос бе Пич

Нормално е, защото алгосите си нямат представа какво правят и като се вижда понякога правят пълни глупости.

Коментар

• Хайде

А ти сигурен ли се, че някой като си настои грешно алгосите прави пари?
                    Хайде моля те недей взима мнение за неща за които и по телевизията не си чувал.

Имаш престава ти за алгоритмите колкото аз за Марс.

Както и за страшния ти бичи пазар в който силно вярваш.

Два дена поред целия ден се продава и псоле за 20 минути с малко пари се връща в изходно положение.

И това ти е бичия пазар в който вярваш.

Вярваш щото не знаеш, колкото по малко знаеш толкова повече вярваш.
                    Просто си зверски голям късметлия тази година това е положението.

Коментар

• Дойтче банк

Викам, да не е вашите лични алгоритми да са предизивкали този флаш краш Майтап, разбира се.

Не мие смешно. Нормално е алгосите да правят флаш крашове.
                      Дойтче банк.

Само те имат способността, мотива и ресурсите да спретнат подобен обир.

Пък и така се говори.

Може да са изкарали за таксата към Щатите.

Между другото преди Мей почти всички хеджфондове бяха затворили късите си на паунда. И трябва да ти кажа че всички са изненадани и много са загубили бая кинти.
                      Почти никой не успя да акумлира достатъчно къси след изказването на Мей оня ден.

Може би така са решили да помагат на Дойтче.

Разследването едва ли ще покаже нещо но дори в 2 часа няма как да има толкова малка ликвидност ( никаква около цената на затваряне ) . Няма как да е случайно. Никой в нормална ситуация нито алгоритъм не може да направи подобно нещо във вълутите без новина . А точно в тази секунда на интерфейса на компютрите нямаше абсолютни никаква новина която да провокира подобен ордер мога да го гарантирам лично.

За мен това е абсолютно нагласено както и историята със среброто и златото.

Глупоси по медиите колкото искаш но истината е че няма ниакква възможност това да се случи без новина. А трябва да имаш преди вид че масивни стопордери са задействани на огромни хеджфондове за много милиярди. Т,е обраха ги. Само ако видиш колко кинти са затворени на загуба от 1.20 до 1.24 към долара а не съм гледал към еврото колко са ще ти стане ясно. Да не говорим за опциите и фютчрсите.

Някой спокойно е направил няколко милиярда профит особенно ако паунда се вдигне следващия месец което е повече от сигурно. Може и повече.

Нищо чудно Дойтче да си оправят баланса ако те стоят зад тази работа . А няма кой друг голям да способен на подобно нещо.

Коментар

И кое му е нормалното?
                        Нормално е, защото алгосите си нямат представа какво правят и като се вижда понякога правят пълни глупости.

Коментар

И кое му е нормалното? Нормално ти се струва да могат съвсем безнаказано да могат да манипулират пазара в собствен интерес или в интрес на когото трябва.
                          Нали се сещаш, че ако теб те хванат да манипулираш или поне да се опитваш да манипулираш цената на дадена акция, валута или каквото и да било, ще получиш забрана за търговия. Значи викаш може да баннем Мишо, ама ако са Цитадел, примерно, не можем. Интересна логика за пореден път...
                          А ти сигурен ли се, че някой като си настои грешно алгосите прави пари?

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                            Не мие смешно. Нормално е алгосите да правят флаш крашове.
                            И кое му е нормалното? Нормално ти се струва да могат съвсем безнаказано да могат да манипулират пазара в собствен интерес или в интрес на когото трябва.
                            Нали се сещаш, че ако теб те хванат да манипулираш или поне да се опитваш да манипулираш цената на дадена акция, валута или каквото и да било, ще получиш забрана за търговия. Значи викаш може да баннем Мишо, ама ако са Цитадел, примерно, не можем. Интересна логика за пореден път...

Коментар

• Most common question during an interview for a trader in an investment firm:
                              Show me your fingers ))

Коментар

Мишо понякога ти завиждам на детската наивност. Неподправена е.

Не си попадал в мечи пазар или в сериозна криза затова ти е широко около врата и смяташ че всичко винаги върви нагоре без значение корекциите.

И така е - 7 вече 8 години все нагоре човек забравя притесненията

А всъщност всичко е в ръцете на централните банки и няколко други човека. Цялата ти инвестиционна дейност.

Тази година и миналата да добавя - всичко което имаш е късмет не забравяй това.

А като чуя изразите " това е включено в цената" както и твоето "биене на пазара" и се изприщвам.

Не че ти трябват пари ами ти трябва слава може би за "биене на пазара".
                                Това е важно само и единственно за мениджърите на фондове по една единствена причина да не им избягат клиентите. Целта им е само тази, а не да правят пари за клиентите си.

Сега ако се изживяваш като мениджър на фонд е друга история ама кинтите са само твои и единственото което има значение е повече ли са или по малко в кеш.

Ив, това не е наивно. Това си е самата истина:
                                Пазарът се бие само ако имаш силна убеденост в това, което правиш.
                                Без убеденост само се лашкаш в някакви хаотични трейдове.

Коментар

Working...
                                X