IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Не знам що ти е смешно само.

То на практика целия пазар е алгоси. А при валутите 99.5 %.

С ко се търгуват валутите? С трейдъри въвеждащи ръчно поръчки ли?
    Викам, да не е вашите лични алгоритми да са предизивкали този флаш краш Майтап, разбира се.

Не мие смешно. Нормално е алгосите да правят флаш крашове.

Коментар

• Юнкер критикува Унгария за бенжнците

Юнкер критикува Унгария за бежанците - това хубаво трябва да се спазват Европейските закони....а що не критикува Меркел че го допусна? Когато Меркел покани бежанците това решение на ЕС ли беше или на Германия?

След като няма решение за прием на бежанци не може да очакваш всички да се съгласят с позицията на Германия и да им натресат нещо, което по принцип ако ЕС беше работещ съюз щеше нямаше да бъде допуснато.

Значи адски ме дразни политиката в последно време. Ужасно е когато се прилагат всякакви видове двойни стандарти налага се някакво менние което е тотално в противоречие на интереса на обикновенните хора и това се случва от някакви хора които се иживяват на нещо като представители на ЕС.

Чакайте бе....ЕС кое е ? Брюксел или всички държави и хората в него?

Трябва да вярваме че ЕС е на практика кликата в Брюксел.

Аз не мога да си спомня преди десетина години да е имало такова разминаване между политика и мнение на обикновенните хора.
      Разбирам, че винаги политиците които избираме решават но в последно време в ЕС се случват безумни неща с които хората повсеместно не са съгласни.

Като почнеш от Гърция, бежанците, санкциите към Русия, субсидиите в селското стопанство, квотите за производство и износ на селкостопански стоки от новоприетите, политиката на централната банка, спасяването на банките, безкруполното месене в политиката на страните против националните им интереси, споразумението с Турция, разполагането на американски войски и техника в Европа и т.н

Не става така. Брексита е само началото и не виждам как ще се спре като никой не иска да разбере истинския проблем.
      Last edited by Iv_max; 08.10.2016, 04:00.

Коментар

• Не знам що ти е смешно само

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
        Алгосите на Ив да нямат пръст в тази работа
        Не знам що ти е смешно само.

То на практика целия пазар е алгоси. А при валутите 99.5 %.

С ко се търгуват валутите? С трейдъри въвеждащи ръчно поръчки ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
          относно работните места в сащ...

Безработицата скача на 5% въпреки 150 000-те нови работни места. Пак ли ще се окажа прав, че хората ще се връщат към пазара на труда и че output gap-а в САЩ е по-голям отколото изглежда и че ниските лихви могат да останат по-дълго...
          Last edited by Misho ILIEV; 08.10.2016, 01:43.

Коментар

http://www.bloomberg.com/news/articl...-easily-forget

ми кво да ти кажа, 6.1% за две минути

това е пазара както казва Iv_max
            Алгосите на Ив да нямат пръст в тази работа

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
              Въпросите ми бяха по-различни от отговорите ти
              Защо притежаваш прайслайн? Какво очакваш да е тяхното бъдеще? Имаш и някакъв сценариий на който да се надяваш или в който да вярваш, свързан с прайслайн? Казваш, че вярваш в бъдещият им растеж. От къде си представяш че ще се появи този растеж? Кога би ги продал? Някакъв таргет ли гониш или примерно смяташ да си ги държиш за дивидент и да ги предадеш на наследниците си? Разбира се само ако ти се коментира.
              Прайслайн не ми е любимата инвестиция. Но с Ив се закачам за прайслайн и Банк ъф Америка, защото и двамата имахме по едно вереме и аз му казвах да ги държи и двeте.

Защо притежаваш прайслайн?

Взех изгодно компания с голям растеж. Беше паднала, по моя преценка, заради конюнктурни трудности - главно движение да долара нагоре. На constant currency basis растежа си беше добър. Краткосрочна спекулация (но за мене "краткосрочна" означава година, две или три).

Какво очакваш да е тяхното бъдеще?

Дългосрочно - нямам представа. Може и да остане успешна компания още десет или двайсет години. А може и след две три години да започне да залязва. Но за сега няма такива признаци.

Имаш и някакъв сценариий на който да се надяваш или в който да вярваш, свързан с прайслайн?

Моят baseline сценарий е връщане към растеж на печалбата от 15+% годишно. Ако нищо особено лошо или хубаво не се случи.

От къде си представяш че ще се появи този растеж?

Онлайн операторите имат само около 15% от целия пазар за резервации на хотели. Остават още 85% за овладяване

Кога би ги продал?

Зависи. За сега не виждам причина да продавам. Но прайслайн ми е компания, която най-вероятно бих продал в следващите 6 месеца до една година.

Някакъв таргет ли гониш или примерно смяташ да си ги държиш за дивидент и да ги предадеш на наследниците си?

Нямам конкретен таргет. Но ако се отиде на 1800-1900 до месец-два е много вероятно да продам. Няма да държа за наследниците.
              Last edited by Misho ILIEV; 08.10.2016, 01:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                Безплатно си казвам какво мисля, но и рядко съм в настроение за дълго писане.

По принцип няма как всички или по-голямата част от растежните компании с 15-20% годишен растеж да имат ПЕ 10 или 15, или дори 20. Ако беше така, щеше да е много лесно да се бие пазара като се направи портфейл от растежни компании.

Специално за прайслайн - Ив беше взел на цена от сорта на 950 на ПЕ 19.5. Аз съм взел на 1075. Не твърдя, че е разумно да се купува сега. Но за мене е разумно някой, който е взел на 950 да не продава, нещо което три години е вървяло общо взето настрани, а в същото време печалбата му е растяла стабилно (е, малко нестабилно беше), при равни други условия, цената трябва да се качи. PCLN преди се търгуваше на ПЕ 36-37 понеже растежа му беше някъде към 25% годишно. Мене тогава не ме кефеше. Но като дойде на ПЕ 22-23 доста взе да ми се нрави.

Особено пък, защото печалбата му падаше отчасти заради силния долар, който е ясно, че няма как да се качва вечно. И ето сега доларът като спря да се качва и ръста на печлабата на PCLN си идва на мястото. И цената - вече е на ПЕ 28. ПЕ 28 за прайслайн със сегашните очаквания за мене е по-скоро нормална цена - т.е. не трябва да се взима. Но на ПЕ 20 беше без пари и предвид на изгледите - не е за продаване.

Ив продаде на 1275 като смяташе, че ще трябва да пада. На колко? На 1000? И ПЕ-то догодина да стане 15? За мене ако това просто така без причина, то би било много странно.
                Въпросите ми бяха по-различни от отговорите ти
                Защо притежаваш прайслайн? Какво очакваш да е тяхното бъдеще? Имаш и някакъв сценариий на който да се надяваш или в който да вярваш, свързан с прайслайн? Казваш, че вярваш в бъдещият им растеж. От къде си представяш че ще се появи този растеж? Кога би ги продал? Някакъв таргет ли гониш или примерно смяташ да си ги държиш за дивидент и да ги предадеш на наследниците си? Разбира се само ако ти се коментира.
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Да божа работа е но предвиждаш ли въобще да се случи?

Щото ако предвиждаш, защо не продадеш сега и когато се случи да купиш ( без значение кога ) ?

Защото се опасяваш да не загубиш от евентуално поскъпване? Но дори и поскъпване да се случи ти отново няма да продадеш щото и тогава няма да знаеш кога ще дойде срива. Т.е на практика очакваш поскъпване но няма да се възползваш от него.
                  За какво ти е поскъпване тогава? да биеш пазара?
                  Абсолютно сигурно е, че все някога ще има мечи пазар. Но мене не ме вълнува кога точно, защото не се опитвам да правя маркет тайминг. Това е съвсем различна философия

Коментар

Прочетох че Коруда казал " Не може ли и ние да излезем от ЕС? " )))

За да му падне йената))
                    В тази връзка другата седмица мисля да пробвам паунд/йена с цел 150

Коментар

• относно работните места в сащ...

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        Да се учи от швейцареца....
                        Три години я държаха на 1,63...
                        Да при следващата голяма олелия 0,80 аз така го виждам.
                        Между другото при въвеждане на бариерата 1,20 много специалисти тука мечтаеха да се върне на 1,35-1,40, но най ниската му точка по спомен беше 1,26-1,27.

Развързването на франка и отказа на Британия да бъде член на съюза под тази си форма са сигурни индикации за огромна надвиснала опасност над съюза и съответно нейните страни членки.

Коментар

• Няма как икономиката да не са финансите- откъде идват производственият свръхкапацитет, имотните балони и голяма част от държавното и частното потребление тогава?

Коментар

• Няма причина да ги изгорни

Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                            Че кой иска да държи лири за повече от ден!? Само името к остана "стерлинг"
                            Мей прави всичко възможно, за да приключи Брекзита с провал. Щяла да въвежда работнически съвети, провежда "индустриална" политика и като изгони и всички чужденци и ще им лъсне демографията като японската и германската.
                            Няма причина да ги изгорни и няма да ги изгони. Много са ти промили мозъка медиите.

Цялата пропаганда е е за да не иска никой друг да излиза от ЕС...щото тогава на всички ще им лъснат задниците от великата политика на Брюксел.

И с Тръмп е същата история.

Цялата политическа класа иска запазване на статуквото. А то не в интерес на икономиката а на финансите.

Цялата история се движи около хората с пари, това не е толкова трудно да се отгатне.

А финансите не са това което дава хляб на обикновените хора.

И който се занимава с пазари и той след известно време почва да мисли че икономиката са финансите.

А парите са във финансите.
                            Медиите са на парите..
                            А където са парите - там искат да е и политиката.
                            А политиката се очаква да подкрепя - парите не хората.

Та така.,

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                              Не бе, fat finger било. И такива глупости се написаха
                              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

FT: Rogue automated algorithm among possible causes for sudden fall

щом фт го пише, сигурно е истина бъзинга
                                Не бе, fat finger било. И такива глупости се написаха

Коментар

Working...
                                X