IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
    Здравей Мишо,
    мислиш ли че industrial sector и financial ще ре вазвиват добре в следващата година според теб.
    Смятам, че финансовият сектор в САЩ има добри изгледи за бъдещето. През 2017 най-вероятно ще се развива по-добре от 2016. Но това не означава непременно, че акциите на банките ще скачат. Те вече много се вдигнаха и сега може и влязат в корекция, а може и да вървят настрани през цялата 2017.

Основните фактори са лихвите и регулацията. Ако лихвите се вдигнат банките ще станат по-печеливши (и по-конкретно кривата на доходонсността трябва да е по-сръмна, т.е. разликата между краткосрочните и дългосрочните лихви да е по-голяма). Също така ако регулацията се поотхлаби малко, пак ще е добре за доходоностността на банките.

Проблемът за 2017г. е, че може нито лихвите да се вдигнат много, нито да има сериозна де-регулация.

За мене времевият хоризонт от една година е прекалено кратък за инвестиране. Аз лично банките ги чакам да тръгнат нагоре от края на 2013 - началото на 2014г. насам. Много силно съм overweight целия американски финансов сектор. Но аз ги държа дългосрочно.

Коментар

• DCTH взех малко

Коментар

• Здравей Мишо,
        мислиш ли че industrial sector и financial ще ре вазвиват добре в следващата година според теб.

Коментар

• Я: бай Мецан бие дядо Дау по тимберицата.

Аре - искам едно спадченце с 18%, та да си купя туй-онуй.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ае милионери 2 точки останаха до 20000. Ще взема да ги прибера тия 2 доларя и да забърша д...........Яххяхяхяххяхя

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

А с кой брокер си може и на ЛС
              Имаш ЛС.

В момента следя TWTR & RENN. Смятам, че до две години ще има сериозно раздвижване и при двете, ако не и по едно и също време...
              От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение

Нямам мнение по въпроса, приятелю, но знам едно - ще си сменям брокера скоро време, защото моя работи с други компании, което не ми харесва след кратки проучвания...
                А с кой брокер си може и на ЛС

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

DFFN за тях какво мислиш
                  Нямам мнение по въпроса, приятелю, но знам едно - ще си сменям брокера скоро време, защото моя работи с други компании, което не ми харесва след кратки проучвания...
                  От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение

+111
                    общо-взето това което си го мислех ти си го написал....в момента целия ми капитал е на БФБ разпределен по различните сектори и позиции без най-ликвидните ХИМ групата и ЦКБ.Според мен тази и следващата година ще са доста успешни за Софикс и за българския капиталов пазар като цяло...
                    Не е Препоръка!!!
                    Доста лютеница ще трябва да изядат потенциалните "инвеститори" на БФБ за да повторят ръста от преди 10г.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение

Пазар в истинският смисъл няма, но то и през 2000 година нямаше, пък виж какво стана след това.Същият пазар, същите играчи, същата макро среда. Според мен е малко вероятно да се развие различен сценарий. Сега тръгваме от по-високо ниво и този ръст от 20 пъти за 7 години е невъзможен но мен и 3-4 пъти ми стигат. Според моите преценки, за които не твърдя че са верни, потенциалният ръст на БВП вече е над 4 процента. Липсва само някоя нерационална идея, която да направи еуфория. Предният път беше влизане в ЕС а сега може да е влизане в еврозоната.
                      Сякаш оспамих темата, но гледам че спря писането в нея. Или спекулантите се върнаха към БФБ или мечките хвърлиха кърпата. Ако е второто хич не е на добре. Спомням си, че около 2000 za S&P всичко живо беше мечка.
                      +111
                      общо-взето това което си го мислех ти си го написал....в момента целия ми капитал е на БФБ разпределен по различните сектори и позиции без най-ликвидните ХИМ групата и ЦКБ.Според мен тази и следващата година ще са доста успешни за Софикс и за българския капиталов пазар като цяло...
                      Не е Препоръка!!!
                      "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

Пазар в истинският смисъл няма, но то и през 2000 година нямаше, пък виж какво стана след това.Същият пазар, същите играчи, същата макро среда. Според мен е малко вероятно да се развие различен сценарий. Сега тръгваме от по-високо ниво и този ръст от 20 пъти за 7 години е невъзможен но мен и 3-4 пъти ми стигат. Според моите преценки, за които не твърдя че са верни, потенциалният ръст на БВП вече е над 4 процента. Липсва само някоя нерационална идея, която да направи еуфория. Предният път беше влизане в ЕС а сега може да е влизане в еврозоната.
                        Сякаш оспамих темата, но гледам че спря писането в нея. Или спекулантите се върнаха към БФБ или мечките хвърлиха кърпата. Ако е второто хич не е на добре. Спомням си, че около 2000 za S&P всичко живо беше мечка.
                        Ако ти се "спами" още бих те попитал дали има някакви фундаментални причини за това? Подценен ли е българският пазар, ще растат ли печалбите на българските компании на БФБ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Защо така мислиш? Чувам от много хора, че в България изобщо няма пазар. Ако е така наистина, то и движението на "пазара" би трябвало да е доста произволно.

Коментар

• Първоначално изпратено от tandem Разгледай мнение
                            Сел Дау И от 18141 -цел март април 2017
                            Sel Дау И от 19923-цел МАЙ 2019
                            Last edited by tandem; 11.01.2017, 23:19.

Коментар

Продължавам да вярвам, че новите членки на ЕС от България до Полша са перфектното място. Убеден, съм че региона ще надуе същият балон както БРИКС в периода 2000-2011 година. Тук сме само в началото.
                              Защо така мислиш? Чувам от много хора, че в България изобщо няма пазар. Ако е така наистина, то и движението на "пазара" би трябвало да е доста произволно.

Коментар

• Според мен интересните неща на външните пазари са три. С каква скорост ще качват лихвите в САЩ. С каква скорост ще изтичат валутните резерви на Китай. С каква скорост и кога ще се появи инфлацията в Европа. От съчетанието им ще се появи голямата макро картина в света. Другото ми изглежда шум.
                                Но в момента ми е интересен българският пазар. Продължавам да вярвам, че новите членки на ЕС от България до Полша са перфектното място. Убеден, съм че региона ще надуе същият балон както БРИКС в периода 2000-2011 година. Тук сме само в началото.

Коментар

Working...
                                X