IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
    Няма да има никакъв юнски рейт хайк!
    Па и ако има нещо, което промени Тръмп в пазарите, е това, че направи ФЕД иррелавантен, Какъв ФЕД, каква баба Снежанка, какви 15 джуджета, дето болтаят ката ден, какви 5 трилиона в баланса! Това е толкова йестърдей като pets.com. Тъй, че с хайк и и без хайк, все ще се има евтин алкохол за пазарите. Иначе след скока с 10-15% при избирането на Тръмп, очаквам още 10-15% при предсрочното му овакантяване. Бул маркета ще започне при президент Пенс. Това е само прелюдия

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
      Няма да има никакъв юнски рейт хайк!
      Па и ако има нещо, което промени Тръмп в пазарите, е това, че направи ФЕД иррелавантен, Какъв ФЕД, каква баба Снежанка, какви 15 джуджета, дето болтаят ката ден, какви 5 трилиона в баланса! Това е толкова йестърдей като pets.com. Тъй, че с хайк и и без хайк, все ще се има евтин алкохол за пазарите. Иначе след скока с 10-15% при избирането на Тръмп, очаквам още 10-15% при предсрочното му овакантяване. Бул маркета ще започне при президент Пенс. Това е само прелюдия
      Дау 36 000 хлопа на врата, викаш...

Коментар

• Няма да има никакъв юнски рейт хайк!

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
          Няма да ни открехнеш никога за причина за падане. Ах ти маймуно
          А CBOE VIX падна по 10 и технически пътят кум нулата е отворен.
          Ха-ха

Моят таргет за СиП за края на годината е 2300. Според мене инфлацията ще ни изненада във втората половина на годината, US 10YR ще отиде над 2.5% и СиП леко ще падне от върха, който примерно може да е 2500.

Коментар

• Няма да ни открехнеш никога за причина за падане. Ах ти маймуно
            А CBOE VIX падна по 10 и технически пътят кум нулата е отворен.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Tия дни бях мярнал някъде че юнския рейт хайк е едва ли не сигурен и вече бил 80-90% калкулиран от пазара.
              А дали ?

Тия цифрички не ме навеждат особено на такива категорични мисли...
              В скоби - последния месец.

spy YTD 8.16% ( 1.41)
              iau 9.12 ( - 1.06)
              tlt 3,48 ( 0.98)
              xlf 1.59 ( - 1.05)
              xlu 9.94 ( 3.15)

Само рейтовете показват някаква слабост, ма са недостатъчни да ме убедят.
              Да не говорим за зеления...
              Правилно или не, според мене пазарът очаква, че въпреки юнския рейт хайк US 10YR няма да се вдигне много понеже инфлацията остава ниска. А какво става с вероятностите за другите рейт хайкове тази и следващата година?

Така, че ако пазарът си мисли, че при тази подобрена успеваемост с печалбите лихвите по дестгодишните облигации си останат ниски защо пък СиП да не отиде по-нагоре. Ниският долар е добре за печалбите на износителите, което също е добре дошло за СиП.

Така виждам аз нещата.

Коментар

• Tия дни бях мярнал някъде че юнския рейт хайк е едва ли не сигурен и вече бил 80-90% калкулиран от пазара.
                А дали ?

Тия цифрички не ме навеждат особено на такива категорични мисли...
                В скоби - последния месец.

spy YTD 8.16% ( 1.41)
                iau 9.12 ( - 1.06)
                tlt 3,48 ( 0.98)
                xlf 1.59 ( - 1.05)
                xlu 9.94 ( 3.15)

Само рейтовете показват някаква слабост, ма са недостатъчни да ме убедят.
                Да не говорим за зеления...

Коментар

• СиП Тех индекса (20% нагоре YTD) и СиП ex tech (1.4% нароге YTD).
                  Click image for larger version

Name:	SP.png
Views:	1
Size:	7.0 КБ
ID:	3200478

Last edited by Misho ILIEV; 26.05.2017, 10:37.

Коментар

• Ето тук един писател каква теза има за пазара на петрола в близките години:
                    https://seekingalpha.com/article/407...-futures-curve

Пазар в бакуордейшън
                    Силата на тази хипотеза е в това, че дава решение на Опек и силните производители как едновременно да продават и повече и на по-високи цени, което на пръв поглед изглежда невъзможно заради шистовите производители.
                    Ако се заемат и успеят да управляват цените така че, бъдещите контракти на петрола да са поевтини от спот цените в момента.
                    То те ще разколебаят шистовите производители да изкарват нови сонди по полетата.
                    Ще елиминират възможността от хедж на бъдещите продажби, особено ако фючърсите след 12м слязат под $45.
                    Ще разколебаят накрая и нови инвестори в акции и облигации на шистови компании.
                    И биха могли при тези условия след известно време отново да върнат спота между $50 и $60.
                    Ако тази теза се приеме, неприятното ще е че през следващите дни може да се отвори много дълбока дупка в цената на спот пазара.
                    Понеже за никой, който държи петрол на склад няма да е комфортно да го държи, ако вижда, че цената в далечните фючърси пада.
                    След като мине този период, може би е добра идея някоя петролна фирма с добър баланс и нисък брейк ивън.

Със сигурност не споделям идеята да се експериментира със слаби фирми, защото цената им е паднала най-много.
                    Може да са били добра идея миналата година, при внезапния срив на пазара, но от тук нататък поради гореизложените причини вероятно отиват към фалит или придобиване (ако има положително бук валъо в тях).

Аз си оставам в газовите компании....и в чуденка, защо корелират толкова силно с цената на петрола.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                      моля модераторите да ограничат спама на лицето: the architect,че някои теми не могат да се четат вече!
                      решение на проблема може да е отключване на неговата тема,където да си пише на воля,или отрезвяващо блокиране за няколко седмици!
                      Благодаря.
                      Днес, 18:22
                      Темата е отключена. Само моля - без обиди.
                      „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                        ABY
                        Тези някой следили ги дайте някакво мнение
                        http://brands.elconfidencial.com/emp...eldco_1260887/
                        Тези не бяха ли на Абенгоа йилд'ко-то. Не съм ги следил, но известно време следих подобните отрочета на Сън Едисон (TERP & GLBL). Също ми се налага да следя CAFD, което пък се роди след сношение между Фърст Солар и Сън Пауър. Бизнес модела им е на базата на поредната иновативна счетоводна идея на американците. Да създадат малко портфолио от възобновяеми енергийни източници и да го плиснат на борсата, обещавайки големи дивиденти. В случай, че пазарът клъвне на големите дивиденти, следващата стъпка е продажба на нови акции. Парите от новите акции заминават към спонсора (дали Абенгоа или Сън Едисон, според конкретния случай) срещу които получават нова порция фотоволтаици, следваше увеличение на дивидента и ...нов кръг от разводняване на капитала. Пазара се усети в случая, че дивидента не може да е перманентно по-голям от печалбата и, че схемата е пирамида и седянката в момента се разтурва.

Така, че вече можеш да си ги разглеждаш, като просто един пакет от активи, които произвеждат ток на база на съответните дългосрочни договори. Ако всичко в договорите е наред, би трябвало да имаш бизнес в който всичко е ясно за години напред: Амортизации, разходи приходи и евентуално печалби. Няма да откриеш тръпка там, поне не би трябвало, ако не се случи някоя политическа глупост, която да постави под въпрос договорите им.
                        Само дивидент, докато всичко стане на скрап и се амортизира.

Коментар

• ABY
                          Тези някой следили ги дайте някакво мнение
                          http://brands.elconfidencial.com/emp...eldco_1260887/

Коментар

• моля модераторите да ограничат спама на лицето: the architect,че някои теми не могат да се четат вече!
                            решение на проблема може да е отключване на неговата тема,където да си пише на воля,или отрезвяващо блокиране за няколко седмици!
                            Благодаря.
                            Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• доволен съм от падането на петрола евреи. бомбата на 4н наистина се оказа силна . индексите леко ме изнервят но е в рамките на търпимото . знам обаче, че предстоят най страхотните дни в живота на тъй нареченото Чалговечество и това ми дава сили да поизтърпя още малко )))))))

Коментар

• тоя обем няма такъв . дано са продали за 30 далорески евреитееееееееееееееееееееееееееееееее. хяхяхяхяхях

сега как бичат кът биха обемя
                                Last edited by the architect; 25.05.2017, 14:46.

Коментар

Working...
                                X