IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не са първосигнални. Цялата икономическа теория на растежа е базирана на това, че дългосрочния растеж на БНП на глава от населението зависи изключително от т.нар. Solow residual и от техническия прогрес, който част от този residual.

Емпиричните данни го потвърждават.

Но да не навлизаме на дълбоко сега.

Друг път може ​​​​​​​

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Да. Това е най широкоразпространения аргумент който в основата си е верен.
    Естественно че ако произвеждаш 1000 ябълки ( през петилетката ) и почнеш да произвеждаш 2000 ябълки е ръст от 100 % но са си пак никакви ябълки....на фона на производството на 20 000 ябълки.

Обаче аз говоря за друго...а не за такива улични първосигнални аргументи.

Не знам дали искаш да влизам дълбоко в темата.....

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Естествено, че е така, обаче проблемът не е в социализма, а в социалистите- те пък са много по-слаби личности от капиталистите
      Интересно ще ми е да кажеш...защо си съгласен. Щото малко хора мислят като мен....преди да разговарят с мен и да им кажа моите аргумнети.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        Ще опонирам

Всяка бедна държава може да направи бърз догонващ ръст. Това не доказва, че социализмът е по-добър.

Да. Това е най широкоразпространения аргумент който в основата си е верен.
        Естественно че ако произвеждаш 1000 ябълки ( през петилетката ) и почнеш да произвеждаш 2000 ябълки е ръст от 100 % но са си пак никакви ябълки....на фона на производството на 20 000 ябълки.

Обаче аз говоря за друго...а не за такива улични първосигнални аргументи.

Не знам дали искаш да влизам дълбоко в темата.....

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

като гледам действията на тръмпи ми се струва, че при него с пълна сила важи правилото "всяко чудо за 3 дни - много шум за нищо" .................. важното е името му да се споменава по милион пъти дневно...

сега ще седнат да преговарят и накрая нито търговски войни ще има, нито истинска война със северна корея ................... е, пазарите малко ще се полашкат, но то и от това се правят кинти
          Да...може да си прав.

Ама я оцени ефекта?

Кво ще излезе...че САЩ нямат вече думата....и квото и да кажат...ако Китай им скръцне със зъби и ще се отеглят. Това е HUGE в световната политика. САЩ в моемнта сами падат в капана.....щото нямат полезен ход. Ако се откажат - излизат слаби. Ако продължат - ще им се ебе майката.

Много гъвкава политика ще е нужна да излезе и вълка сит и агнето цяло. Ама за политика - са нужни политици каквото няма в САЩ.
          Но както казах, днес събитието че Китай без да мислят много налагат без да им пука хич 25 % мито върху 50 милиярден внос на САЩ който и така и така не е много....означава нещо много много сериозно относно новия световен ред.

Коментар

• Ще опонирам

Всяка бедна държава може да направи бърз догонващ ръст. Това не доказва, че социализмът е по-добър.

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            Между другото и извън темата....това доказва моята теза че социализма...е много по силен строй от капитализма. Ако някой го интересува преди да реагира първосигнално...мога да дам много аргументи без да съм комунист.

Развитието при социализма.....е с пъти по бързо от колкото при капитализма.
            А научно...степентта на развитие на дадена цивилизация се определя по скоростта на предвижвне...и в случая на развитие.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

E той го казва, не аз.
              Само времето ще покаже дали е прав от негова гледна точка. Поне си изпълнява предизборните обещания.

Всеки случай това си е зор за пазарите, хич не им се нравят неивестности...

Ама и чайниците учудващо бързи гледам, в рамките на часове и отговарят подобаващо.
              Явно и двете страни са наточили отколе томахавките и засега лулата на мира заровена дълбоко. Ще гледаме сеир...
              като гледам действията на тръмпи ми се струва, че при него с пълна сила важи правилото "всяко чудо за 3 дни - много шум за нищо" .................. важното е името му да се споменава по милион пъти дневно...

сега ще седнат да преговарят и накрая нито търговски войни ще има, нито истинска война със северна корея ................... е, пазарите малко ще се полашкат, но то и от това се правят кинти
              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                Между другото и извън темата....това доказва моята теза че социализма...е много по силен строй от капитализма. Ако някой го интересува преди да реагира първосигнално...мога да дам много аргументи без да съм комунист.

А научно...степентта на развитие на дадена цивилизация се определя по скоростта на предвижвне...и в случая на развитие.
                Естествено, че е така, обаче проблемът не е в социализма, а в социалистите- те пък са много по-слаби личности от капиталистите

Коментар

• Между другото и извън темата....това доказва моята теза че социализма...е много по силен строй от капитализма. Ако някой го интересува преди да реагира първосигнално...мога да дам много аргументи без да съм комунист.

Коментар

Е, нали “търговските войни са добри и лесни за печелене”

Това ще влезе в историята и учебниците ....този умопобъркан туит.

Пак казвам...ако Путин има пръст в това Тръмп да бъде избран и целта му е била да ебе майката на САЩ за отрицателно време......трябва да му дадат на Путин ...не знам каква точно награда ама голяма ще трябва да е.

Коментар

• Време е някой да покаже на САЩ че вече има хора и държави дето не им дреме че САЩ се водят световни Господари. Явно условията са налице.

Ненормален....президент съчетано със ударно надигане на икономичекста и военната мощ на Китай и Русия.

дали САЩ ще загубят напълно световното си влияние или това е временно не знам...но damage is already done .

Щом президента на най великата държава става смешен дори в отношенията си със северна корея...всеки вече може да ебава САЩ.

Всички разчитаха че като САЩ кажат нещо....всички ще си траят от страх. Ако веднъж страха изчезне....и санкции може да видим срещу САЩ. Като навремето мутрите в България....
                      А днес Китай...им показа че хич не им дреме...

Коментар

Е, нали “търговските войни са добри и лесни за печелене”

E той го казва, не аз.
                        Само времето ще покаже дали е прав от негова гледна точка. Поне си изпълнява предизборните обещания.

Всеки случай това си е зор за пазарите, хич не им се нравят неивестности...

Ама и чайниците учудващо бързи гледам, в рамките на часове и отговарят подобаващо.
                        Явно и двете страни са наточили отколе томахавките и засега лулата на мира заровена дълбоко. Ще гледаме сеир...

Коментар

• Китай най-после ребалансира, казва Мартин Улф от ФТ:
                          Click image for larger version

Name:	Rebalancing.jpg
Views:	1
Size:	45.3 КБ
ID:	3320426

Consumption is at last becoming the most important driver of demand in the Chinese economy. This is a long-awaited and desirable adjustment. It promises to shift China away from its excessive reliance on inefficient, debt-fuelled investment. But it still has a long way to go.

Коментар

• Какво е направил пак?
                            Гледам посегнал да удари Китай и отнесъл главата на Южна Корея.
                            Егати приятеля.

Коментар

• Е, нали “търговските войни са добри и лесни за печелене”

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              Пак ще има трусове....

https://www.reuters.com/article/us-u...siness+News%29

Коментар

• Пак ще има трусове....

https://www.reuters.com/article/us-u...siness+News%29

Коментар

Working...
                                X