Ив - за БФБ не е съвсем така - там дългостта е единствен вариант, защото търговията е кежава и ленива - с жалки обеми - преди време някой хвалеше например Атерата колко оборотна акция била (наистина - една от най-оборотните) - и аз сметнах, че годишният оборот на Атерата е по-малък от дневният оборот на Allianz... камо ли да сравняваме с американските пазари и с най-търгуваните акции на него... Само дето и това се изчерпва - тоест ако искаш сгодно да инвестираш на БФБ, просто нямаш избор - само 4-5 компании имат смисъл и всички се нахвърлят там - Щом още има хора, дето се кефят на Бръзия мишок - на цени 35+ кинта: смятай. Аз си държа позициите, само защото съм пазарувал на ниско - и преди отдавна - имам акции, дето съм си ги избил само от дивиденти.
Иначе очаквам колебаещи се пазари за известно време - докато отчетите пъкват - ако са слаби (което се съмнявам): спад. Ако са добри - продължаваме нагоре, но колебливо и с малки стъпки - защото няма ного мегдан нагоре - сигурен съм, че ще видим Дау (например) на 20 000, но това няма да е скоро. Доста растеж трябва - че сега пазарите в Щатите - доста понадути и икономиката трябва да ги гони. Доналдът ще направи ного - ако го допуснат до властта, а не го убият (защото се боя от това
), но самото му избиране ще доведе до сътресения, макар и временни.
Лошото е, че падащи щатски пазари, ще дръпнат надолу и останалите, макар че те са на ниски нива, особено азиатските. Вижте например Корея - ами тя за 5 години не е мръднала... Китай тоже е около нивата си отпреди 5-6 години, а колко е ръстът на икономиката на за тия години?
Иначе очаквам колебаещи се пазари за известно време - докато отчетите пъкват - ако са слаби (което се съмнявам): спад. Ако са добри - продължаваме нагоре, но колебливо и с малки стъпки - защото няма ного мегдан нагоре - сигурен съм, че ще видим Дау (например) на 20 000, но това няма да е скоро. Доста растеж трябва - че сега пазарите в Щатите - доста понадути и икономиката трябва да ги гони. Доналдът ще направи ного - ако го допуснат до властта, а не го убият (защото се боя от това

Лошото е, че падащи щатски пазари, ще дръпнат надолу и останалите, макар че те са на ниски нива, особено азиатските. Вижте например Корея - ами тя за 5 години не е мръднала... Китай тоже е около нивата си отпреди 5-6 години, а колко е ръстът на икономиката на за тия години?
Коментар