Първоначално изпратено от dddd
Разгледай мнение
Не че и най добрите икономисти, вкл и нобеловите да имат по добър трак рекорд на познаване от простолюдието....примери бол.
За мен пожар няма... та маркучите с вода ми се струват ( и не само на мен) прекомерни.
Оптимална заетост ? Гледаш предполагам само тия прословути 3.7% , нали.
В същото време LFPR си е на средната стойност за последните 70г и всъщност на 40 годишно дъно. Май си има достатъчно слак.
Случайно ли е че също така нито инфлацията, нито заплащането са близо до прегряване, камо ли пожарни.
УСА икономиката изглежда да си работи като добре смазан механизъм...стига феда да не се пречат прекалено.
Всъщност щатите са май единствения локомотив сега де дърпа световната икономика, този на ецб угасна вече, самата еврозона се влачи по корем, япония също, китай децелерират, както и ЕМ.
На тоя фон и търг.войни ( които особено с Китай доста по отдавна трябваше да се почнат) и след като самите фед намалиха прогнозите си за растежа за следващата година и даже кор инфлацията до 1.9%, т.е. под таргета им от 2% - да вдигнеш 5то поредно тримесечие и да обещаеш още 2 догодина - поне на мен ми изглежда всичко друго но не и суперсмарт.
Ма нищо ново де, следващата рецесия нито ще е първата нито последната причинена/ускорена точно от фед.
За тоталитарните намеци нямам намерение да отговарям, не му е тук мястото, те са си запазена марка на хората от лагера с TDS синдром.
Коментар