IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Стоповете са нож с 2 остриета, едно от най любимите занимания на маркет играчорите е да им виждат сметката
    https://en.wikipedia.org/wiki/2010_flash_crash

Бая форуми съм чел, че трябва да се избягват, защото освен всичко и самите брокери си прецакват клиентите. Ако навляза навътре, ще го мисля. Засега акълът ми стига да зачавча ignore open auction и дивидентните да ги следвам по-отдалеч. Няма да се обидя, ако пратиш линкове, където са добре обяснени нещата.

Иначе при мен днес е сеч. -3,50% - компенсира за над +5% оня ден. Прекалил съм с REITовете.

Last edited by terziеv; 10.06.2020, 23:31.

Коментар

• Обобщавам статията от линка: Бъфет < активните фондове < магарета

Извод - ако приемем, че съм магаре (не го оспорвам) и следвате моята стратегия, имате повече шанс, отколкото ако вървите след Бъфет. Не съм нагъл, статистиката е такава. Просто при тях едни +20% са милиарди, а при мен триста четиристотин долара. Още повече според статията на pipbel съм почти в пика си на борсова врачка.

IvelinaJensen , FLS изглеждат много много добре. По всяка вероятност обаче ще паднат още малко и тогава ще е по-подходящо за вход. Проблемът за мен е валутата. DKK ми е екзотика.

Последното ми напомня, че не успявам да изтегля директно долари от интерактив към револют. Дребнаво е малко, но ми се свиди таксата за обмен, особено при по-малки суми. Има ли някой, който да го е сторил успешно и безплатно?
      The average fund manager can take pride in this: Over the past 10 years, he or she has surpassed the returns of investing legends Warren Buffett and Carl Icahn.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
        terziev, затова не слагам стопове - така и така кисна на компа нон стоп.
        Стоповете са нож с 2 остриета, едно от най любимите занимания на маркет играчорите е да им виждат сметката

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

То понеже "експертите" ги избират по-добре от магаретата. Бъфет от акъл изгори милиарди с авионите, Icahn се осра с Херц https://finance.yahoo.com/news/billi...021355414.html Продаде на 70 цента, а цената качи до над 3!!! Сметни го.

Много ми е интересно какъв етикет би турнал на човек, който изостава от магаре по ROI? И как така става, че разни магарешки фондове тип VTSMX редовно бият "експертите" по доходност.
          Той дедо сам си го прави последните години, никой не му е виновен че е станал за бъзик на ритейла. То да бяха само авиолиниите дето им начерта дъното, поредица от други грешки направи, за една част дори си призна.
          Изпусна и дъното по коледа 18та, сега пак нищо, как ли се чувства натъпкан до ушите с кеш след това рали.....

Наскоро пуснах тука един линк към едно проучване, напълно верен изглежда извода му че дъртаци след 70-75г нямат място на борсата, най добре да си гледат спокойно пенсията и старините. Дедо Айкан и той бая въздърт веке...

Коментар

• Нафтата тръгна нагоре и почти всичко я последва.
            terziev, затова не слагам стопове - така и така кисна на компа нон стоп. Пък аз не можах да прежаля рано продадените WELL и си ги купих пак. Добре че е нафтата да ми пази парите и да продавам от нея като нещо ми потрябва. Питаше кво да купиш. Има едни датски FLS. Правят циментови фабрики - мъжът ми е работил за тях и е строил заводи по цял свят. Сега тъкмо паднаха и мисля да си купя от тях
            Last edited by IvelinaJensen; 10.06.2020, 22:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

От март насам и магаре да избира акции, все на + ще е
              То понеже "експертите" ги избират по-добре от магаретата. Бъфет от акъл изгори милиарди с авионите, Icahn се осра с Херц https://finance.yahoo.com/news/billi...021355414.html Продаде на 70 цента, а цената качи до над 3!!! Сметни го.

Много ми е интересно какъв етикет би турнал на човек, който изостава от магаре по ROI? И как така става, че разни магарешки фондове тип VTSMX редовно бият "експертите" по доходност.

Коментар

• ALK удари стопа и се продаде 41,8 - 58% печалба за позицията. Не е зле за по-малко от месец, но все пак ме изненада леко неприятно. Очаквах спад и след това ръст, затова сложих уж безопасен трейлинг от 9 долара. Благодарско, pibbel. Мисля да взема отново, ако падне под 38.

Някоя по-изгодна сделка виждате ли тази седмица? Да не е свръхспекулативна, защото нямам енергия да следя нонстоп пазара или да треперя уикендите. Финансовите доста върнаха днес, но вече имам WFC.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

От март насам и магаре да избира акции, все на + ще е, няма една в СИП, която да е долу. Има една група във FB, "Клуб на инвестора", все едно е "Бисери и вицове (3)", има-няма 3 % съдържателни мнения. В момента пазарите са "свестните у нас считат за луди", като Бъфет е за подигравка, а loose - aggressive смехурковци се възгордяват. Не след дълго ще си проличи кой е взел правилните решения и кой е loser.
                  Да това имам предвид и аз, дори със затворени очи да посочваш компании ще си на печалба, ама това отмина, нещо трейдърите се умълчаха последните дни

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Отне ми малко време докато го намеря ама мн точно казано
                    С всеки изминал ден тази хаотична търговия ще спре да дава резултат.
                    От март насам и магаре да избира акции, все на + ще е, няма една в СИП, която да е долу. Има една група във FB, "Клуб на инвестора", все едно е "Бисери и вицове (3)", има-няма 3 % съдържателни мнения. В момента пазарите са "свестните у нас считат за луди", като Бъфет е за подигравка, а loose - aggressive смехурковци се възгордяват. Не след дълго ще си проличи кой е взел правилните решения и кой е loser.
                    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                      За цитирания случай, на щатския пазар комисионните са по- ниски
                      И това няма особено значение. Всъщност съм през Tradestation , за да нямам и месечна такса "неактивност" и там комисионните са минимум 1,5 долара за САЩ и 1,75 евро за Европа. Сделките са ми 2-3 на месец и основно купува. Сега сменям брокера и досега съм купувал само на европейските борси и искам да разбера има ли плюс да се купуват на щатските борси (освен комисионните) за дългосрочно, ако се съди от това , че няма данък на капиталовата печалба на европейските борси.

Коментар

• Първоначално изпратено от vortexbg Разгледай мнение
                        Здравейте,
                        Отскоро имам акаунт в ИБКР и имам един въпрос. Къде е по-изгодно да се купуват акции на американски компании листнати и на европейските борси? Ако се купуват на европейските, няма превалутиране към долари и после обратно. В Европа не се облагат и капиталовите печалби с данък. Американските компани и някой европейски са по-ливкидни на американските борси и съответно ще е по-добра цената, макар и с малко. Но за мен това не е от значение особено, защото държа акциите дълго и не правя много сделки.
                        Има ли други особености, плюсове и минуси?
                        За цитирания случай, на щатския пазар комисионните са по- ниски
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Здравейте,
                          Отскоро имам акаунт в ИБКР и имам един въпрос. Къде е по-изгодно да се купуват акции на американски компании листнати и на европейските борси? Ако се купуват на европейските, няма превалутиране към долари и после обратно. В Европа не се облагат и капиталовите печалби с данък. Американските компани и някой европейски са по-ливкидни на американските борси и съответно ще е по-добра цената, макар и с малко. Но за мен това не е от значение особено, защото държа акциите дълго и не правя много сделки.
                          Има ли други особености, плюсове и минуси?

Коментар

• Днес лаленцата доста ще играят. Бая народ е натоварил къси. Ще се борят две тенденции - "гадните белокожи да плащат" и "идва втората, петата, осмата вълна ковид". За фон - "льош, льош Китай". Няма как и двете, защото ги пускат от един център. Първата е по-добра за акциите в краткосрочен план.

и да си кажа препоръката - APT, ako го хванете под 12. Пускате на 13,50-14. Измивате и повтаряте.
                            Last edited by terziеv; 10.06.2020, 15:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

По-проблемно ще е ако се фашизират и станат перманентно палячовска държава с елементи на бананова република, както иска Дони. Тогава става доста неясно бъдещето им. И вече не е ясно дали да се държат US акциите дългосрочно.
                              Пак си прибягнал до либерунгелско нищоговорене...арен чиляк си инак, ама TDS болестта ти сегиз тогиз ти прави здрава каша в главата.
                              Я ми изброй характеристиките на фашизма че съм сигурен че твоите хора покриват 90% от тях от раз. И не само ги покриват, а в доста случаи и надминават, Гъобелс би се обърнал гроба ако разбере какъв аматъор е бил в сравнение с тях.

Лирично отклонение , ама все пак си е по темата с оглед скорошните избори и заплахите за гущерчетата ни.

Коментар

• Лошо няма. Аз съм вече от години във Виза и МастърКард, както и Гугъл. В Майкрософт малко и отскро. Трябваше да взема повече МСФТ.

От дясната колона имам Уолт Дисни (няма да казвам как, защото не беше много либерастко ). Ама те се повтарят де...

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Интересно, присъствам на по 3 позиции и при едните и при другите...
                                biggest stock-market bets among institutional and retail investors
                                INSTITUTIONAL INVESTORS RETAIL INVESTORS
                                Visa Inc. F, -3.85% Ford Motor Co. F, -3.85%
                                Adobe Inc. ADBE, -0.15% General Electric GE, -5.20%
                                Mastercard Inc. MA, +0.34% American Airlines Group Inc. AAL, -8.66%
                                Alphabet Inc. Class A GOOGL, +0.27% Delta Airlines Inc. DAL, -7.57%
                                PayPal Holdings Inc. PYPL, +0.49% Walt Disney Co. DIS, -2.66%
                                salesforce.com Inc. CRM, -1.12% Carnival Corp. CCL, -7.50%
                                Microsoft Corp. MSFT, +0.76% GoPro Inc. GPRO, -2.50%
                                Alibaba Group Holding Ltd. BABA, +0.78% Aurora Cannabis Inc. ACB, -5.90%
                                UnitedHealth Group Inc. UNH, -0.08% Microsoft Corp. MSFT, +0.76%
                                Charter Communications, Inc. CHTR, -1.62% Apple Inc. AAPL, +3.15%
                                Source: UBS Source: Robintrack

https://www.marketwatch.com/story/he...ked-2020-06-09

Коментар

Working...
                                X