If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Точно, за облигациите и аз писах по-долу. На поколения американци са им втълпявали, че трябва поне 1/3 в облигации и дцк. Даже на pibbel пеперудката има към 1/3 облигации, което за мен е необяснимо. Същите са причините за цените на имотите - няма къде да се държат парите.
Някъде беше обяснено, че ниските лихви парадоксално убиват ликвидността. Всеки гущер веднага се вкарва в някакъв актив, защото нови пари могат да се вземат евтино. Проблемът е, че така се убиват нормалните средни компании, особено тези в индустрията.
И ето защо така мисля. Пуснах го в една статийка в ФТ на Майлс Джонсън за това защо умните пари действат тъпо.
Market is not driven by the simple CAPM and portfolio optimisation formulas of the late 1960s and 1970s, that professionals assume explain everything.
There's big structural changes. And in my view, now it's a lot about supply and demand of future cash flows. Granted that bonds have negative real yields and that will stay this way for quite a while, the supply of liquid future payout is scarce and basically limited to equities. Thus its present value rises as a matter of simple supply and demand mechanics.
And let's not forget, post C-19 we've got even lower for even longer rates environment. Lower natural rate of interest, aging population and lower trend growth. All that has to be factored in. It pushes up the high quality privately created sources of liquid payout (tech companies, Visa, MasterCard, Starbucks, Nike, S&P Global Inc.).
Then thete's liquidity that forces actors to rebalance till the liquid trash (cash is trash) finds a resting spot.
Размириците не влияят на пазара. Те не влият н апаричните потоци, значи не влияят и на стойността. Три неща влият на пазара, растежа, риска и как растежа е разположен във времето. В момента ФЕД дадоха на заден, значи риска се вдига - поне докато не решат пак нещо някъде да стимулират. В САЩ започна втора много силна вълна на заболели, значи растежа се отлага във времето. Като отлагаш растежа във времето и вдигаш риска пазара пада. За колко и с колко е друг въпрос.
май стана много нервно за трейдърите да влизат в петък и да стоят на тръни до понеделник наобед.
така че, почини си от екраните
гаранция, неивестираните пари ще бъдат спечелени.
Това до мен ли беше? Как реши, че имам неинвестирани пари? Аз такива не търпя - реинвестирам на минутата - голяма тъпотия. Пък и почти нищо не разкарах - ще изляза по-сериозен инвеститор от тия, дето ме учат да на дългосрочно инвестиране, а се отърваха от собствените си дългосрочни инвестиции след един месец. В този ред на мисли си прав - нямам абсолютно никаква причина да следя акции утре - и без това няма какво да направя освен да си късам нервите.
Аз не мисля, ами съм убедена, че всичко е режисирано. А и спекулантите дето кешираха понеделник помогнаха допълнително
Такива големи сривове май винаги са дирижирани. Големите финансови акули отвъд океана са се чули по телефона и са се разбрали, че четвъртък ще им е ден за разпродажби.
Иначе официално, това изсипване уж било заради подхранени страхове към корона-вируса... Няма голяма логика, ама...
Общо взето според очакванията, с изключение на ET. Никой не харчи, а парите няма къде да ходят, защото хората ги дресираха да не спестяват нищо. Пак ще кацнат при акциите. Не ми се мисли обаче, ако уикенда излезе някой Енрон.
Не знам що продължавам да търся логика в развитието на тия акции, при положение, че очевидно такава няма. Скочиха брутално точно по време на големите размирици и сега се сетиха да падат. От къв зор!!!! Някой има ли логичен отговор? И се чудя нафтата останалите акции ли следва или те следват нея !!! Изключително трудно е на човек на логиката (какъвто съм) да се занимава с тия глупости. Астроложки и нумероложки са ми казвали да загърбя логиката и да се оставя на интуицията, ама е толкова трудно след като цял живот съм я подтискала сега да я чуя. Тя със сигурно се опитва да крещи, но с много изнемощяло гласче. Или поне аз съм глуха за него. Както вече казах - в началото като нищо не знаех и не разбирах и карах на интуиция по-добре ми вървеше бизнеса. Колкото повече чета толкова повече се обърквам
P.C. Абсолютно съм сигурна, че трейдъри с пари манипулират борсите. Някой си играе много мощно с наивните инвеститорчета.
Не знам що продължавам да търся логика в развитието на тия акции, при положение, че очевидно такава няма. Скочиха брутално точно по време на големите размирици и сега се сетиха да падат. От къв зор!!!! Някой има ли логичен отговор? И се чудя нафтата останалите акции ли следва или те следват нея !!! Изключително трудно е на човек на логиката (какъвто съм) да се занимава с тия глупости. Астроложки и нумероложки са ми казвали да загърбя логиката и да се оставя на интуицията, ама е толкова трудно след като цял живот съм я подтискала сега да я чуя. Тя със сигурно се опитва да крещи, но с много изнемощяло гласче. Или поне аз съм глуха за него. Както вече казах - в началото като нищо не знаех и не разбирах и карах на интуиция по-добре ми вървеше бизнеса. Колкото повече чета толкова повече се обърквам
P.C. Абсолютно съм сигурна, че трейдъри с пари манипулират борсите. Някой си играе много мощно с наивните инвеститорчета.
Абсурдът е най-логичното нещо във Вселената. И в бизнеса. И в живота.
май стана много нервно за трейдърите да влизат в петък и да стоят на тръни до понеделник наобед.
така че, почини си от екраните
гаранция, неивестираните пари ще бъдат спечелени.
Коментар