IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ле-ле, какви са тези резки спекулативни движения?!
    Ту надолу, ту нагоре. Направо ти опъва нервите до крайност.
    Заприлича на манипулирания пазар на биткойни тая борса.
    Вчера инвеститорите ги тресеше голям страх от корона-вируса, сега ги затресе невиждан оптимизъм.
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      А каква е причината да не се спреш на дивидентни акции (или някой ETF по quality) за консервативен портфейл? И другото - 100% доларов портфейл?

Какво дебнеш при евентуална корекция, че съм с 15% кеш в момента.
      Щото не искам да се правят прекалено много промени по оригинала на пеперудата, иначе ще се отклоня от основното и предназначение, да дава маркет ретърнс с много по прилична вола, в пъти даже. Основното е да си спокоен и да си гледаш кефа с изкл. на 1 балансиране годишно.
      И без това съм заменил смолкапвалю с ларджкапгроуф, смятам скоро и тлт да скастря, повече модификации - изключено.
      А и тия куолити диви етфи за които намекваш са пълни с балоняци вътре без особен растеж.

Нищо особено не дебна, моите са ми предостатъчно за следене, 28 обикновени картона ( е, мога добавя още 2 за закръгляне) плюс 4 жълтурковци.

Коментар

• pipbel , е да де. Точно това имам предвид - всички правят като теб. Излизат от ДЦК и бухат акции / имоти / копчета за ръкавели... търсят поне някаква доходност. Смяташ ли, че в средносрочен план изобщо е възможно повишение на лихвите. За типсовете четох, зяпах и не виждам изобщо корелация с реалната инфлация. С тази методика напълно се обезсмисля идеята. А при една чудовищна хиперинфлация просто ще спрат да плащат.

А каква е причината да не се спреш на дивидентни акции (или някой ETF по quality) за консервативен портфейл? И другото - 100% доларов портфейл?

Какво дебнеш при евентуална корекция, че съм с 15% кеш в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
          Точно, за облигациите и аз писах по-долу. На поколения американци са им втълпявали, че трябва поне 1/3 в облигации и дцк. Даже на pibbel пеперудката има към 1/3 облигации, което за мен е необяснимо. Същите са причините за цените на имотите - няма къде да се държат парите.

Някъде беше обяснено, че ниските лихви парадоксално убиват ликвидността. Всеки гущер веднага се вкарва в някакъв актив, защото нови пари могат да се вземат евтино. Проблемът е, че така се убиват нормалните средни компании, особено тези в индустрията.
          Първо - не е при мен пеперудата, а при малкия, чийто портфейл е 1/4 от моя. И аз имам tlt ама няма и 4%, при него е над 22% след последното ребалансиране, а има от тоя род и към 10% типс.
          Може да ти е необяснимо за бондовете,ама това се е доказало като ефективно за целия пърформанс на портфейла вече над половин век.
          Друг е въпроса ( и го споделих тук преди време) че и аз съм на мнение че вече идват други времена и няма как да се изстиска още много сок от тоя актив, почти на кантар с кеша става.
          В момента при малкия положението е spy/qqq/tlt/iau/tip/cash 18.4/20.4/22.4/20.4/9.8/7.8
          Възнамерявам да му съкратя tlt до 12-13% и да стане 23/23/12/22/10/10..........само чакам малко по сочна корекцийка и tlt около 170$

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
            Сори, изпуснах помощта. Може ли пак?
            Сори и аз, не ми се пише пак .. и пак да до изтрият. Модератора хвърли в кошчето моят труд, помоли го ти, да го извади !
            Last edited by petyob; 12.06.2020, 15:10.

Коментар

• Сори, изпуснах помощта. Може ли пак?

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                Съмнява ме да падне дори до 2600, камо ли да тества дъното от март месец
                Е нека поне първо тестваме 2950, ако не удържи - тогава ще го мислим докъде.

Коментар

• Мисля че е добре да се сложи на видно място разликата между чат и форум, за пишещите тук които очевидно са пропуснали това

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                    Ама те парите не изчезват като купиш някакъв актив. Просто от един джоб отиват в друг.

Други неща убиват ликвидността.
                    Е как да не изчезват? Колкото и да съм назад с материала, все пак някаква елементарна логика прилагам.

Вземеш кредит 50 млн., за да строиш суперхипермега ЦУМ. Правиш го шукар отвсякъде. Трас, никой никой не иска да се нанася и фалираш. Банката ти взима ЦУМчето, ама заради ковида то вече не е 50 млн., а само 25. Това, че като себестойност е 50 млн. няма никакво значение. Човекът с мола си фалира, ама какво става с акциите на банката в такива случаи.

При сектор сигурност да не говорим. Там парите все едно ги хвърлят на купчина и ги горят. Подкупите отделно.

Коментар

• Исках да помогна на колежката Ивелина, която имаше въпроси, да и отговоря и да не губи пари, но модераторът ме поряза

Коментар

• Този форум е кофти, сървърът не е надежеден, няма много неща, като нехаресване(unlike), но най-кофтито са модераторите

Коментар

• време на комунизма беше ясно кое не е приемливо - да се говори срещу партията. Сега кое не е приемливо ?

Коментар

• я покажето кое е приемливо и кое не?

Коментар

• Анди, какво е това неприемливо съдържание?!? Нека да не се превъзбуждаме тук !

Коментар

• Ама те парите не изчезват като купиш някакъв актив. Просто от един джоб отиват в друг.

Други неща убиват ликвидността.

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Някъде беше обяснено, че ниските лихви парадоксално убиват ликвидността. Всеки гущер веднага се вкарва в някакъв актив, защото нови пари могат да се вземат евтино.

Коментар

Working...
                                X