IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
    Какво е това инвестиране в 30 - 40 броя различни акции или активи да го кажем. Освен ако не управлявате огромни(привлечени) парични фондове. А как ги следи един човек. Това е невъзможно. Повече от 4-5 акции не са нужни. Дори 1-2 компании които си изучил как реагират са достатъчни, айде нека са 4-5-6 най-много.
    Ми не е инвестиране, бе пич. Търговия е. Дреме ми на.... за самите компании. Всичките до един са корумпета. Просто понякога се отварят добри сделки на неочаквани места и портфейлът се разширява. Ако се бях инатил и не следвах идеите на pibbel и на разни шмекери от елиттрейдъра, щях да пропусна около 5 хил. долара. Много неща не знам, други обаче ги знаят. Лошо ли е да се съветваме един друг. С моите стотинки няма как да повлияя на пазара и да открадна сделката на века на никого. Ти какво - захапеш една, гледаш я, чакаш я, тя все не идва на добра цена. Какво те топли, ако си научил имената на всички от борда, но не си спечелил и лев от това. Tъкмо станеш експерт по АМД и те отишли на 50 долара.

    Следя активно около 40 парчета в момента, но имам дялове май от 12. Може и повече, че не помня в Революта какво остана. То и една компания ми е напълно достатъчна. Имам такива, дето скочиха с по над 100%. Ама пусто шубе, страх ме е всичко на един кон. Ако знаеш и споделиш коя е следващата компания, дето ще обяви поредната ваксина за ковид, слагам всичко на нея и зарязвам останалите.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
      Какво е това инвестиране в 30 - 40 броя различни акции или активи да го кажем. Освен ако не управлявате огромни(привлечени) парични фондове. А как ги следи един човек. Това е невъзможно. Повече от 4-5 акции не са нужни. Дори 1-2 компании които си изучил как реагират са достатъчни, айде нека са 4-5-6 най-много.
      С 4-5 компании представянето на портфейла ти ще е тотално непредвидимо. Освен ако едната позиция не е SPY например с 80% тежест и останалите да са нещо което те кефи но всяка с относително малък дял. От акции се печели почти винаги в дълъг период само ако портфейла ти е отлично диверсифициран. А за това минимума е може би някъде около 30 компании и то пак само ако човек схваща какво прави.

      Коментар


      • Какво е това инвестиране в 30 - 40 броя различни акции или активи да го кажем. Освен ако не управлявате огромни(привлечени) парични фондове. А как ги следи един човек. Това е невъзможно. Повече от 4-5 акции не са нужни. Дори 1-2 компании които си изучил как реагират са достатъчни, айде нека са 4-5-6 най-много.

        Коментар


        • Търсенето на подценени акции не премахва нуждата от диверсификация. Реално ако човек се опитва да открива подценени активи пак се налага да инвестира в 30, 40 или повече акции. Като вече нещата стават доста трудни защото се налага да взима под внимание различни специфични за компанията, но и макро фактори, които въздействат на цените. От там се налага да диверсифицира и по тези макро фактори, все едно дали използва сектори или гроут/валю. След това идва пък управлението на портфейла си като цяло, все пак не иска да изпуска растежи, когато пазара расте, така че трябва да си стикова и бетата на портфейла като цяло спрямо сп 500, насдак или каквото там използва за собствен бенчмарк.

          Цялото това нещо е занимавка за пълен работен ден, дори и да е много навътре с материала, особено ако търгува по-активно. А ако не е наясно какво прави, то и резултатите му ще са много повече плод на късмет отколкото на този огромен труд който хвърля.

          И в крайна сметка е доста вероятно една елементарна стратегия с три или четири ETF да се представя по-добре от портфейла му като цяло.

          Лично моето мнение е че си заслужава да се търсят подценени компании главно на равиващите се пазари. Там инвеститорите са, как да го кажа, по тъпи. И е възможно да се намерят готини неща.

          За американския или европейския пазар, да се опитваш да намираш нещо подценено си е кауза пердута. Всички компании се следят от доста солиден брой анализатори, които са много по-навътре с тях отколкото отделен човек може да бъде. Техните анализи първо достигат до тези които им плащат, и всичко което трябва да бъде в цената е в цената много преди индивидуален инвеститор да се усети че изобщо съществува.

          Коментар


          • Ама ти още ли държиш Херц??? Малееее... внимавай.

            Ето още една стратегия, която излезе, докато гледах показателите на най-шортваните https://www.highshortinterest.com/. Повечето са с право, но SKT има доста малко дълг и не виждам как може да фалира. Предвид, че дори да натягат още ковида, няма да може да върнат хората по къщите, късите ще ядат хурката.

            Ако падне под 6 ще вляза тук вабанк.

            Коментар


            • Имах предвид, че се продава когато тръгва да пада. Когато вече е стигнало дъното и се оттласква нагоре се купува. Малоумно е да купуваш когато тръгва да пада щото няма как да знаеш до колко ще падне и после кога ще тръгна нагоре. Но аз продължавам да върша групости напук на себе си. Като последния глупак забравих за намаления дивидент на BSM и се набутах там с огромни суми. Налях и на високи цени още в карнивалите щото не очаквах такъв спад и там се прецаках както само аз си мога. Нищо чудно да последват Херц. Ама дано Робинхудовците тръгнат и тях да спасяват за да получа шанс за амнистия ))) Най-дрзнещото е, че идеите ми като цяло са ОК, но ме преследва лош късмет и като свърша нещо иначе смислено след малко пускат новина, която ми проваля сметките.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                Съгласен. В момента, на тези цени, не бих купил нищо голямо. Изобщо в този форум не ме радва това вманиачаване в 5-6 компании. От малките на NYSE интересна е COG. Газ ще се търси, като местното производство е по-важно от това при нафтата. Но аз съм малко повреден за този сектор, защото е един от малкото, за който имам известни истински познания.
                В момента ни обработват за ниска цена на газта..
                Иначе ми хареса това за Манучин и трилион долара хеликоптерите долари до две седмици.
                .Какъв процент има истина в това...?

                Коментар


                • Съгласен. В момента, на тези цени, не бих купил нищо голямо. Изобщо в този форум не ме радва това вманиачаване в 5-6 компании. От малките на NYSE интересна е COG. Газ ще се търси, като местното производство е по-важно от това при нафтата. Но аз съм малко повреден за този сектор, защото е един от малкото, за който имам известни истински познания.

                  https://seekingalpha.com/article/434...ars-overpriced

                  някой от коментарите са по-ценни от статията
                  Last edited by terziеv; 14.06.2020, 13:35.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    Много хитро. Ако залагаш едновременно на зеленото и на черно, наистина няма да загубиш, но и нищо няма да спечелиш. Ако пък и двете вървят нагоре, отново се връщаме към скъсване на връзката между борсите и икономиката, т.е. няма значение на какво залагаш, важното е да играеш. Пак ще повторя, че според мен Шел е възможно най-лошият избор. Най-добрият е Роснефт, но аз не съм дорасъл за още една борса.
                    РОСНЕФТ, добра акция.....но данъци и политика...? При Шел ако дадат пълен дивидент ще се взриви нагоре ако не ще си прав...малко остана ...Опек ,пак опек министри , резултати и определяне дивидент....ако остане нисък няма никой да остане при тях....виждаш твойта тирада ...нали?

                    Коментар


                    • Много хитро. Ако залагаш едновременно на зеленото и на черно, наистина няма да загубиш, но и нищо няма да спечелиш. Ако пък и двете вървят нагоре, отново се връщаме към скъсване на връзката между борсите и икономиката, т.е. няма значение на какво залагаш, важното е да играеш. Пак ще повторя, че според мен Шел е възможно най-лошият избор. Най-добрият е Роснефт, но аз не съм дорасъл за още една борса.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                        В Шел не са пиар. Наистина се завъртат натам. Ако човек иска зелена енергия и не държи на дивидент -> CSIQ. Защо ти е петролна компания, която не инвестира в добив, а в слънчеви панели и батерии?

                        Пак повтарям, че става въпрос за бизнес модела, а не за цената на акциите.
                        По същата логика защо ти е петролна компания като бъдещето е в зелена енергия и ел. коли и ел . акумулатори.... и така от 20 години..Трябва резервен план...Шеврон съкращава над 6 к служители...защо ли?
                        Last edited by Монти; 14.06.2020, 13:02.

                        Коментар


                        • В Шел не са пиар. Наистина се завъртат натам. Ако човек иска зелена енергия и не държи на дивидент -> CSIQ. Защо ти е петролна компания, която не инвестира в добив, а в слънчеви панели и батерии?

                          Пак повтарям, че става въпрос за бизнес модела, а не за цената на акциите.
                          Shell's clean energy transition plan is going to wallop other oil and gas stakeholders, with an assist from the US National Renewable Energy Lab.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                            Ако излезем извън борсовата търговия, разгледай какво правят Шел. Те искат да се "диверсифицират" със зелени глупости!!! Т.е. сами рушат собствения фундамент. Петролните са за дивидент, а при Шел го намалиха, без обаче да са станали по-малко рискови -> изобщо отпада смисълът да се залага там. При един скок на петрола, най-облагодетелствани ще са Ексон. При спад - всички губят. Та отново ми се губи причината за купуване на Шел. Тук изключвам данъчната тежест и валутния риск. Тук във форума ме светнаха, че ако искам Шел в евро, но без данък при източника, то мога да си взема във Франкфурт. Дори така, според мен има много по-добри възможности, особено в мидстрийма.

                            добавка - аз съм яко затънал в мидстрийма и се надявам да съм прав. Фалит на сериозни добивни обаче ще помете и тях.
                            От всичките само дивидента, резултатите са като на другите ако се обявят за следващото тримесечие връщане на пълния дивидент то ЕКСОН ще остане назад...? Зелените са пиар ..не оправдавам скачане отварянето във валута...например шведска крона с евро...шведската крона върви с норвежката...в акции..
                            Last edited by Монти; 14.06.2020, 12:40.

                            Коментар


                            • Ако излезем извън борсовата търговия, разгледай какво правят Шел. Те искат да се "диверсифицират" със зелени глупости!!! Т.е. сами рушат собствения фундамент. Петролните са за дивидент, а при Шел го намалиха, без обаче да са станали по-малко рискови -> изобщо отпада смисълът да се залага там. При един скок на петрола, най-облагодетелствани ще са Ексон. При спад - всички губят. Та отново ми се губи причината за купуване на Шел. Тук изключвам данъчната тежест и валутния риск. Тук във форума ме светнаха, че ако искам Шел в евро, но без данък при източника, то мога да си взема във Франкфурт. Дори така, според мен има много по-добри възможности, особено в мидстрийма.

                              добавка - аз съм яко затънал в мидстрийма и се надявам да съм прав. Фалит на сериозни добивни обаче ще помете и тях.
                              Last edited by terziеv; 14.06.2020, 12:25.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                                При равни условия, от трите аз съм за Exxon. Мисля, че имат най-голяма възможност да "затворят" пазара, след като шистите загинат. Но виж как ти е данъкът за дивидентите на Шел, защото на тях централата е в Европа. След като базова валута ти е кроната, помисли дали не е по-добре направо при батковците от Роснефт, а за дивидент - Газпром. ОМВ-то му бях голям мераклия на 20 евро, но пак пустите данъци. Като цяло обаче не мисля, че сега са евтини. Задръж малко.

                                Иначе има разни от "умните" пари, дето казват да купуваме, когато всички продават. Не е за мен.

                                ---

                                Хехе, биткойн ако не е баш лале... По същата причина не съм съгласен, че златото е добър хедж. Подценява се, че и при него цената се вдига от аматьори робинхудовци, които са прочели, че и там има файда. Това добре се видя март, не знам защо го забравиха толкова бързо.
                                А защо не и Шел.....ако не намалиха първия тримесечен дивидент на 16 цента и разни пишман анализатори не чертаят намаление на петрола въпреки че от утре всичко ще тръгне на път...
                                Цената щеше да бъде над 23...
                                Опек ще търси цена 40+..
                                което означава с поне 20% по скъпи европейски петрол и акции...Купува се като пада....за мен петролните свършиха спада докато опек се разбират

                                Коментар

                                Working...
                                X