Първоначално изпратено от elkin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиции в чуждестранни акции
Collapse
X
-
..разпитвам кой какво притежава , за да разбера кой кокво купува и с какви параметри. Така ще се уча от минали сделки. Ами купил съм кю-целс на 0,15 мога да преглатна загубите и да ги продам , сега е 0,125. И да спра с глупостите.
Ето какъв портфейл искам да имам:
TF1 8 евро за акция
E.ON чакам за 15 евро за акция
Allianz чакам за 60 евро за акция
Eni чакам за 14 евро за акция
BASF чакам за 40 евро за акция
Siemens чакам
Bouygues 21 евро за акция
Societe Genarale чакам за 16-17 евро за акция
Volkswagen чакам
Sanofi чакам
..проблема ми е , че не разполагам с пари. Раздават добри дивиденти. Мога да намеря малко пари и да купя акции на първите четири.. като за алианц , ще имам пари другата пролет , а не искам да ги изпусна. Това ми е план за много дългосрочна инвестиция , докато акциите ми са добри няма да ги продавам. Като продалжавам да запълвам портфейла си с времето. Капитал ми трябва..
Проучил съм компанийте. Приемам забележки , предпочитам да сме си полезни едни на други.Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнениевие къде инвестирате батки търся начин да инвестирам някъде малко пари и да станат по два три пъти , че да може да започна да инвестирам в по скъпи и стабилни акции , споделете опит вие как сте започнали. Няколко пъти попитах и най - накрая.. правя глупости. ..може и на лични да ми пишете.
Коментар
-
И аз си купувам дялове на БФБ.
Купувам ежемесечно по малко и ми се вижда доста да давам по 20 евро за сделка-надявам се и тук новия бъдещ собственик да не ни удари със солени такси. На второ място, но и по-важно тук си знаем мършата - например Хим-а, Енергони, Енемона и др. с нейните финансови еквилибристики. Знам кофти мажоритари, като черепа, Бедо и др. а там от де да ги видя тези "вътрешни" факти - е за това не искам да си губя времето - нека това да прави ДПФ-то ми, аз ще си купувам в БГ където мога да видя реални резултати и услуги от компаниите чиито дялове притежавам. Дето се вика мога да се набера на оградата и да погледна в Пи Ес Ай - Стара Загора кипи ли живот или всички са в отпуска, както в Спарки Елтос и няма работа.
Успех!
п.с. не съм те забравил за книгата ама нямах време - днес ще я кача някъде и ще ти пратя линк.
Ето ти ИнвестицииLast edited by tony1975; 15.04.2012, 18:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнениевие къде инвестирате батки търся начин да инвестирам някъде малко пари и да станат по два три пъти , че да може да започна да инвестирам в по скъпи и стабилни акции , споделете опит вие как сте започнали. Няколко пъти попитах и най - накрая.. правя глупости. ..може и на лични да ми пишете.
Коментар
-
Коментар
-
Но ти препоръчвам в момента да погледнеш 2 акции - BHI и STD. Перспективни са, на 3 год.дъно са, търгуват се на нива с дисконт от над 50% спрямо реалната си стойност.
Ако ги вземеш 50/50 ти е гарантиран сосен дивидент (както се изразява Импа) от над 6% годишно.
ПС Не е препоръка де, избора си е твой.
Коментар
-
вие къде инвестирате батки търся начин да инвестирам някъде малко пари и да станат по два три пъти , че да може да започна да инвестирам в по скъпи и стабилни акции , споделете опит вие как сте започнали. Няколко пъти попитах и най - накрая.. правя глупости. ..може и на лични да ми пишете.Last edited by elkin; 15.04.2012, 02:04.Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениете фалираха бе образ
Коментар
-
Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнениепозволих си да спекулирам като закупих много акции на Кю-целс http://uk.finance.yahoo.com/q?s=QCE.DE&ql=1
търся начин как да спечеля първоначален капитал , доходноста ми е 17% от началото на годината , но е върху малка сума. Има ли такива тук които са започнали с много малко пари като мен. ..разполагам и с акции на пежо-ситроен , закупени на доста ниска цена. Това е от мен за сега.. желая успехи на всички!
Коментар
-
позволих си да спекулирам като закупих много акции на Кю-целс http://uk.finance.yahoo.com/q?s=QCE.DE&ql=1
търся начин как да спечеля първоначален капитал , доходноста ми е 17% от началото на годината , но е върху малка сума. Има ли такива тук които са започнали с много малко пари като мен. ..разполагам и с акции на пежо-ситроен , закупени на доста ниска цена. Това е от мен за сега.. желая успехи на всички!Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнениеимате ли предложение за подценени акции
Коментар
-
"новите" тендеции за short според мен са shipping и student loans
shippin сам отскоро (месец) таи като този бизнес не ми бе много познат. макар и да има слабо рековери при freight rates о4akwam силна консолидациа и фалити. прости има и силно overcapacity на нови panamax i capesize..
малко сам касно тук но дано да продалжи. феновете на commerzbank да внимават
другиа big short за мен е student loans. стом и по разните форуми взеха да изти4ат информации... дано да има и за нас
Коментар
Коментар