IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиции в чуждестранни акции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Баси, днес падна до 6.15$. РСИ(14) 25 и ново 3 год.дъно. За 2 дена ми изяде половината годишен дивидент
    Ма то да имах кристално кълбо да ми каже да почакам 2 дена преди да вляза
    Карай, здраве да е, само да се поуталожи малко спада, аче следващия ми свободен кеш за усредняване е чак след 2 седмици.
    ..ако усредняваш през долар , бая кеш ще ти трябва
    Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Докато давах акъл на Елкин взех че се полакомих за Сантандера.
      Преди малко отвори пазара и си взех 400 броя на 6.50 $
      Имам добри спомени от тази банка по Нова година. Даже и 1 дивидент взех преди да закрия всички НИСЕ позиции.
      Да си се диверсифицирам викам малко, че 100% на БФБ - срамота. И без туй нищо интересно не се случва тука, а и нямам БГ бамки.
      Верно че е рискова позицията с тая дандания покрай Испания като част от GIPSI групата. Ма риск губи риск печели. Ако падне под 5.5-6$ - ще усредняваме. Не бързам за никъде. Fair value е над 12$, даже 14-15$ може да са таргет. А и 12% дивидент
      За мене поне 10 пъти е по голяма вероятността тук да удари 12$, отколкото ЦКБ да стане 1.50 или пък ПИБ да удари 3лв. Да не приказваме че последните и на 1ст. дивидент се стискат. Мизерници.
      Баси, днес падна до 6.15$. РСИ(14) 25 и ново 3 год.дъно. За 2 дена ми изяде половината годишен дивидент
      Ма то да имах кристално кълбо да ми каже да почакам 2 дена преди да вляза
      Карай, здраве да е, само да се поуталожи малко спада, аче следващия ми свободен кеш за усредняване е чак след 2 седмици.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
        Градски ,и аз съм на същото мнение...."да не изтичат капитали към чужди държавици"
        нищо не правите. Те пак изтичат, просто се получава преразпределение. Мажовците ги мяткат в други държави. А тези други държави нямат и борси Така де, някой търгува ли на борсата в Белиз?

Коментар

• Градски ,и аз съм на същото мнение...."да не изтичат капитали към чужди държавици"

Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          И аз си купувам дялове на БФБ.
          Купувам ежемесечно по малко и ми се вижда доста да давам по 20 евро за сделка-надявам се и тук новия бъдещ собственик да не ни удари със солени такси. На второ място, но и по-важно тук си знаем мършата - например Хим-а, Енергони, Енемона и др. с нейните финансови еквилибристики. Знам кофти мажоритари, като черепа, Бедо и др. а там от де да ги видя тези "вътрешни" факти - е за това не искам да си губя времето - нека това да прави ДПФ-то ми, аз ще си купувам в БГ където мога да видя реални резултати и услуги от компаниите чиито дялове притежавам. Дето се вика мога да се набера на оградата и да погледна в Пи Ес Ай - Стара Загора кипи ли живот или всички са в отпуска, както в Спарки Елтос и няма работа.
          Успех!
          п.с. не съм те забравил за книгата ама нямах време - днес ще я кача някъде и ще ти пратя линк.

Ето ти Инвестиции

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller
            Имали някой който държи в момента комерцбанк една доста спекулативна позиция поне според мен какъв таргет сте си поставили аз имам малко купени на ниво 1,90 с таргет поне 3,00 но въпреки хубавите новини няма ново рали
            ..ще паднат до около предните дъна или около 1 евро.. тагава ще ти кажа дали ще се вдигнат , понеже сега няма как да знам
            Last edited by elkin; 19.04.2012, 02:14.

Коментар

• Докато давах акъл на Елкин взех че се полакомих за Сантандера.
              Преди малко отвори пазара и си взех 400 броя на 6.50 $
              Имам добри спомени от тази банка по Нова година. Даже и 1 дивидент взех преди да закрия всички НИСЕ позиции.
              Да си се диверсифицирам викам малко, че 100% на БФБ - срамота. И без туй нищо интересно не се случва тука, а и нямам БГ бамки.
              Верно че е рискова позицията с тая дандания покрай Испания като част от GIPSI групата. Ма риск губи риск печели. Ако падне под 5.5-6$ - ще усредняваме. Не бързам за никъде. Fair value е над 12$, даже 14-15$ може да са таргет. А и 12% дивидент
              За мене поне 10 пъти е по голяма вероятността тук да удари 12$, отколкото ЦКБ да стане 1.50 или пък ПИБ да удари 3лв. Да не приказваме че последните и на 1ст. дивидент се стискат. Мизерници.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                тук може да стане несто само ако се полу4и short squeeze таи каto мног hedge fоnds i банки се беха поситионирали short. такива сабитиа са трудни zа прогноzирани. или трбева неква супер новина да доиде

write off i move forward...
                Ами то унищожаването на предприятието е цел.. защото ликвидационата му стойност е по голяма от стойноста му когато функционира , в този случай предполагам , че ще взема повече пари от колкото съм инвестирал.

Коментар

• Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнение
                  кю-целс
                  нетен капитал на акция = (1 215 800 000 активи - 1 181 600 000 пасиви) / 176 342 630
                  *************************** = 34 200 000 / 176 342 630 брой акции в обръщение
                  *************************** = 0,194 евро стоят зад всяка акция
                  закупих акциите за 0,149 евро и предполагам , че при фалит ще ми се изплатят повече.
                  тук може да стане несто само ако се полу4и short squeeze таи каto мног hedge fоnds i банки се беха поситионирали short. такива сабитиа са трудни zа прогноzирани. или трбева неква супер новина да доиде

write off i move forward...

Коментар

• кю-целс
                    нетен капитал на акция = (1 215 800 000 активи - 1 181 600 000 пасиви) / 176 342 630
                    *************************** = 34 200 000 / 176 342 630 брой акции в обръщение
                    *************************** = 0,194 евро стоят зад всяка акция
                    закупих акциите за 0,149 евро и предполагам , че при фалит ще ми се изплатят повече.

Коментар

• аz от миналат седмица сам кас на нокиа и о4аквам в 4етвартак да иzдиshat malko

ето мадурите неска им свалили ратинга

Коментар

• Според мен кю-целс , при фалит ще изплатят повече от 0,15 евро за акция.
                        имат 176 300 000 акции , подписания капитал е 176 300 000 евро , резервен капитал 350 000 000 евро , нетен работен капитал 150 000 000 евро , кеш равностойност 305 000 000 евро.. активи и пасиви са еднакви от около 1 100 000 000 евро.. продожбите са паднали с около 20% от предходната година. Имат доста патенти.. евентуално при преструктуриране на компанията и обяваване на несъстоятелност какво ще се случи. Някой изпадал ли е в подобно на моето положение? Може би ще се възтановят?!

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                          аz права арбитраж с акциите на свилоzа. Barry Callebaut ми е хеджа.
                          Разкажи как го правиш този арбитраж и хедж , че не ми е ясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнение
                            Даааа Бъдете малко по сериозни Като давате мнения за покупка , вие защо не ги закупите?!
                            аz права арбитраж с акциите на свилоzа. Barry Callebaut ми е хеджа.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                              Абе Ники, какви са тези акции, дето даваш на хората???
                              Акцията трябва да струва макс 1 Евро, да дава 4 пъти годишно дивидент по 25 цента и след 5 години да е минимум 100Евро
                              Даааа Бъдете малко по сериозни Като давате мнения за покупка , вие защо не ги закупите?!

Коментар

• Абе Ники, какви са тези акции, дето даваш на хората???
                                Акцията трябва да струва макс 1 Евро, да дава 4 пъти годишно дивидент по 25 цента и след 5 години да е минимум 100Евро

Коментар

Working...
                                X