Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиции в чуждестранни акции
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеДокато давах акъл на Елкин взех че се полакомих за Сантандера.
Преди малко отвори пазара и си взех 400 броя на 6.50 $
Имам добри спомени от тази банка по Нова година. Даже и 1 дивидент взех преди да закрия всички НИСЕ позиции.
Да си се диверсифицирам викам малко, че 100% на БФБ - срамота. И без туй нищо интересно не се случва тука, а и нямам БГ бамки.
Верно че е рискова позицията с тая дандания покрай Испания като част от GIPSI групата. Ма риск губи риск печели. Ако падне под 5.5-6$ - ще усредняваме. Не бързам за никъде. Fair value е над 12$, даже 14-15$ може да са таргет. А и 12% дивидент
За мене поне 10 пъти е по голяма вероятността тук да удари 12$, отколкото ЦКБ да стане 1.50 или пък ПИБ да удари 3лв. Да не приказваме че последните и на 1ст. дивидент се стискат. Мизерници.
Ма то да имах кристално кълбо да ми каже да почакам 2 дена преди да вляза
Карай, здраве да е, само да се поуталожи малко спада, аче следващия ми свободен кеш за усредняване е чак след 2 седмици.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеГрадски ,и аз съм на същото мнение...."да не изтичат капитали към чужди държавици"
Коментар
-
Градски ,и аз съм на същото мнение...."да не изтичат капитали към чужди държавици"
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеИ аз си купувам дялове на БФБ.
Купувам ежемесечно по малко и ми се вижда доста да давам по 20 евро за сделка-надявам се и тук новия бъдещ собственик да не ни удари със солени такси. На второ място, но и по-важно тук си знаем мършата - например Хим-а, Енергони, Енемона и др. с нейните финансови еквилибристики. Знам кофти мажоритари, като черепа, Бедо и др. а там от де да ги видя тези "вътрешни" факти - е за това не искам да си губя времето - нека това да прави ДПФ-то ми, аз ще си купувам в БГ където мога да видя реални резултати и услуги от компаниите чиито дялове притежавам. Дето се вика мога да се набера на оградата и да погледна в Пи Ес Ай - Стара Загора кипи ли живот или всички са в отпуска, както в Спарки Елтос и няма работа.
Успех!
п.с. не съм те забравил за книгата ама нямах време - днес ще я кача някъде и ще ти пратя линк.
Ето ти Инвестиции
Коментар
-
Първоначално изпратено от MullerИмали някой който държи в момента комерцбанк една доста спекулативна позиция поне според мен какъв таргет сте си поставили аз имам малко купени на ниво 1,90 с таргет поне 3,00 но въпреки хубавите новини няма ново ралиLast edited by elkin; 19.04.2012, 02:14.Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.
Коментар
-
Докато давах акъл на Елкин взех че се полакомих за Сантандера.
Преди малко отвори пазара и си взех 400 броя на 6.50 $
Имам добри спомени от тази банка по Нова година. Даже и 1 дивидент взех преди да закрия всички НИСЕ позиции.
Да си се диверсифицирам викам малко, че 100% на БФБ - срамота. И без туй нищо интересно не се случва тука, а и нямам БГ бамки.
Верно че е рискова позицията с тая дандания покрай Испания като част от GIPSI групата. Ма риск губи риск печели. Ако падне под 5.5-6$ - ще усредняваме. Не бързам за никъде. Fair value е над 12$, даже 14-15$ може да са таргет. А и 12% дивидент
За мене поне 10 пъти е по голяма вероятността тук да удари 12$, отколкото ЦКБ да стане 1.50 или пък ПИБ да удари 3лв. Да не приказваме че последните и на 1ст. дивидент се стискат. Мизерници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениетук може да стане несто само ако се полу4и short squeeze таи каto мног hedge fоnds i банки се беха поситионирали short. такива сабитиа са трудни zа прогноzирани. или трбева неква супер новина да доиде
write off i move forward...Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнениекю-целс
нетен капитал на акция = (1 215 800 000 активи - 1 181 600 000 пасиви) / 176 342 630
*************************** = 34 200 000 / 176 342 630 брой акции в обръщение
*************************** = 0,194 евро стоят зад всяка акция
закупих акциите за 0,149 евро и предполагам , че при фалит ще ми се изплатят повече.
write off i move forward...
Коментар
-
кю-целс
нетен капитал на акция = (1 215 800 000 активи - 1 181 600 000 пасиви) / 176 342 630
*************************** = 34 200 000 / 176 342 630 брой акции в обръщение
*************************** = 0,194 евро стоят зад всяка акция
закупих акциите за 0,149 евро и предполагам , че при фалит ще ми се изплатят повече.Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.
Коментар
-
Според мен кю-целс , при фалит ще изплатят повече от 0,15 евро за акция.
имат 176 300 000 акции , подписания капитал е 176 300 000 евро , резервен капитал 350 000 000 евро , нетен работен капитал 150 000 000 евро , кеш равностойност 305 000 000 евро.. активи и пасиви са еднакви от около 1 100 000 000 евро.. продожбите са паднали с около 20% от предходната година. Имат доста патенти.. евентуално при преструктуриране на компанията и обяваване на несъстоятелност какво ще се случи. Някой изпадал ли е в подобно на моето положение? Може би ще се възтановят?!Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеаz права арбитраж с акциите на свилоzа. Barry Callebaut ми е хеджа.Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнениеДаааа Бъдете малко по сериозни Като давате мнения за покупка , вие защо не ги закупите?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеАбе Ники, какви са тези акции, дето даваш на хората???
Акцията трябва да струва макс 1 Евро, да дава 4 пъти годишно дивидент по 25 цента и след 5 години да е минимум 100ЕвроНека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.
Коментар
Коментар