IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиции в чуждестранни акции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    И аз не знам. Да не се ошумоляват каролци, ами да кажат нещо
    Имаше един тъп виц :

Чие е детето? На мъжа или на жената? Като пуснеш левче в кафемашина и тя ти пусне кафе на кой е кафето - твое или на машината?

Та и с ИБ/Карол са така нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      БГ посредника прави само една връзка + съпорт, с пари не борави по никакъв начин и по неговите сметки не постъпват никакви средства.Ако бъркам ме поправи?
      И аз не знам. Да не се ошумоляват каролци, ами да кажат нещо

Коментар

А дали е така?
        БГ посредника прави само една връзка + съпорт, с пари не борави по никакъв начин и по неговите сметки не постъпват никакви средства.Ако бъркам ме поправи?

Коментар

Какво имаш предвид? ИБ през интродюсър Карол или ИБ директно е напълно едно и също от гледна точка на гаранцията при фалит на ИБ.И да фалира БГ посредника теб не те боли - имаш си акаунт в ИБ.
          А дали е така?

Коментар

ФКИ е в готовност да изплаща компенсации на клиентите на ИП „Статус Инвест”

Това оказва ли ви някакво влияние, при решение наш или чужд посредник.

Може да се сравни с това:

Account Protection

Какво имаш предвид? ИБ през интродюсър Карол или ИБ директно е напълно едно и също от гледна точка на гаранцията при фалит на ИБ.И да фалира БГ посредника теб не те боли - имаш си акаунт в ИБ.

Коментар

• ФКИ е в готовност да изплаща компенсации на клиентите на ИП „Статус Инвест”

Това оказва ли ви някакво влияние, при решение наш или чужд посредник.

Може да се сравни с това:

Account Protection

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                Казусът възниква, когато решиш да купуваш и в Е и в $, а сметката е само една.
                Впрочем може казусът да е само в главата ми
                защо се чудиш толкова за валутите? Давам ти пример как стоят нещата с моя акаунт.
                Депозирах евро, искам да купия позиция в долари.През форекс си купувам долари и съм готов да пазарувам.Евровия баланс ти мърда, когато се променя курса евро-долар, но не е драма.
                Ако ви влече може да имате и две сметки, в две валути.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                  Добре де, ама защо европейски акции трябва да купуваш в долари? Първо от лева си правиш сметка в долари (превалутираш), после от долари пак превалутираш в евро, за да купиш еврипейски акции. Не може ли акаунта направо в евра и да куппуваш в Европа направо с евра?
                  Казусът възниква, когато решиш да купуваш и в Е и в $, а сметката е само една.
                  Впрочем може казусът да е само в главата ми

Коментар

• Аз също имам въпрос относно ИБ. Винаги съм търгувал само щатски акции. В момента ме разпитват приятели, които искат да започнат търговия за възможността за европейски акции. Та въпросите са ми:
                    1. Какви са таксите за дейта фийд на европейски борси?
                    2. Сумират ли се платените комисионни за отпадане на таксите?
                    3. Попълването на ProTrack Application, прави ли те ПРО, защото таксите за ПРО са доста по-високи?
                    4. Достатъчно ли е ProTrack Application за търговия и на Европейски борси или се заявява допълнително?

Превалутирането не ме притеснява. Знам че може да се извършва и по 100 пъти на ден.

Може би ако прочета, ще ми стане всичко ясно, ама Чукча писател, не читател

Коментар

• Добре де, ама защо европейски акции трябва да купуваш в долари? Първо от лева си правиш сметка в долари (превалутираш), после от долари пак превалутираш в евро, за да купиш еврипейски акции. Не може ли акаунта направо в евра и да куппуваш в Европа направо с евра?
                      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

Внеси само евра по сметката и си купи долари колкото искаш... и курсът е по-добър от този на банките, а комисиона е доста малък.
                        Снайп, защо трябва при всяка транзакция да отчиташ превалутирането?
                        Не съм разплитал казуса особено подробно. При подобни обстоятелства с карол дилинг (основна сметка в долари, една позиция в европейски акции и някакви евра) имаше едни ежедневни колебания с няколко цента, които ме дразнеха. Освен това не ми станаха много ясни няхои технически подробности и реших, че предпочитам всичко в ИБ да ми е в долари. Може и да не е най-ефективно от финансова гледна точка, но така го прецених и така го направих.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                          Естествено, че можеш да си откриеш сметка в евро при американски брокер, за да купуваш акции в долари. Тогава обаче за мен лично е счетоводен кошмар, който предпочитам да избегна. Не казвам, че съм прав за всички случаи, но определено АЗ се чувствам по-комфортно, ако не се налага при всяка транзакция (покупка, продажба, дивидент) да отчитам превалутирането.
                          Внеси само евра по сметката и си купи долари колкото искаш... и курсът е по-добър от този на банките, а комисиона е доста малък.
                          Снайп, защо трябва при всяка транзакция да отчиташ превалутирането?

Коментар

Мерси за подробната информация. А защо споменаваш превалутиране? Доколкото разбрах, може да си откриеш сметка и в евра?
                            Естествено, че можеш да си откриеш сметка в евро при американски брокер, за да купуваш акции в долари. Тогава обаче за мен лично е счетоводен кошмар, който предпочитам да избегна. Не казвам, че съм прав за всички случаи, но определено АЗ се чувствам по-комфортно, ако не се налага при всяка транзакция (покупка, продажба, дивидент) да отчитам превалутирането.

Коментар

• Мерси за подробната информация. А защо споменаваш превалутиране? Доколкото разбрах, може да си откриеш сметка и в евра?
                              Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

А някой може ли да сподели колко точно са комисионните директно при захранване на сметка към Interactive Brokers ?
                                Таксите и комисионите за захранване на сметката зависят само от банките. Сметката на ИБ е в САЩ, така че се прави SWIFT превод.
                                Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                                Доколкото разбрах, дори и чрез Карол да си отворя сметка, пак трябва да платя 0.15% + 8 EUR swift+ получаване .
                                Зависи от банката. Някъде е повече, другаде - по-малко. Така или иначе, при 10 000$ по-важен е курсът на превалутиране.
                                При теглене - същата работа.
                                Пак зависи И от банката, която си избрал. Таксите за входящи преводи са различни.
                                Добре, а да ви попитам защо тогава сте си отворили сметка през Карол, след като вероятно направо към IB акаунт таксите са същите? Заради минимума от 10 000USD при директна сметка в IB ли?
                                Помощ при попълване на документите.
                                Консултации/съпорт на български.
                                Няма inactivity fee, поне засега.
                                Не мога да го потвърдя със сигурност (трябва да се изкаже някой от директните клиенти), но от други теми останах с впечатление, че през Карол получавам по-добро данъчно третиране. Данък дивидент ми е 10%, а на няколко пъти ми върнаха платени данъци.
                                Недостатъкът е двойната комисиона (2$ срещу 1$ при директни отношения).
                                Предвид стила ми на търговия (предимно buy&hold, 0-5 сделки на месец, типична позиция 2000$) за мен ползите си струват.

Коментар

Working...
                                X