IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиции в чуждестранни акции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
    ДА ви питам, вие как си декларирате дивидентите от чуждестранни акции? Доколкото знам, трябва да се декларират в първия месец след тримесечието, в което са получени, тоест това не става с данъчната декларация... Как точно се прави това?
    аз за 2014 ги декларирах на куп с годишната данъчна декларация
    най-добре питай НАП да ти обяснят, като им звънеш на телефона и им обясниш
    проблема ще ти дадат телефон на някои специалист които би трябвало да може да отговори нещо ....
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Хм..има акции и акции...
      Някои от тях вече дадоха почти 50% профит на годишна база....и продължават да кихат дивиденти в джобчето..
      Ма дори и в момента се търгуват по евтино от което и да е на "подцененото" бфб

Например...

http://finviz.com/quote.ashx?t=VLO&ty=c&ta=1&p=d
      А бре тия какво вадят заедно с нефта - цената му пада акцията само катери
      Или някоя инвестиционна банка ги помпи яко преди ...щото ги е захранила с еФтините долари на Бернанке
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
        дали дойде време за петролни акции или още е рано? аз не мога да се убедя сам да купя такова нещо
        Хм..има акции и акции...
        Някои от тях вече дадоха почти 50% профит на годишна база....и продължават да кихат дивиденти в джобчето..
        Ма дори и в момента се търгуват по евтино от което и да е на "подцененото" бфб

Например...

http://finviz.com/quote.ashx?t=VLO&ty=c&ta=1&p=d

Коментар

• дали дойде време за петролни акции или още е рано? аз не мога да се убедя сам да купя такова нещо

Коментар

• ДА ви питам, вие как си декларирате дивидентите от чуждестранни акции? Доколкото знам, трябва да се декларират в първия месец след тримесечието, в което са получени, тоест това не става с данъчната декларация... Как точно се прави това?
            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Писано е бол, ма някои трябва да не ги мързи и да четат....
              или да имат време..
              Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.

Коментар

• Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнение
                хора пишете ако търгувате чуждестранни акции без кредитно рамо , през кой брокер и дали сте доволни.
                Писано е бол, ма някои трябва да не ги мързи и да четат....

Коментар

• хора пишете ако търгувате чуждестранни акции без кредитно рамо , през кой брокер и дали сте доволни.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    БГ посредника прави само една връзка + съпорт, с пари не борави по никакъв начин и по неговите сметки не постъпват никакви средства.Ако бъркам ме поправи?
                    Не бъркаш, точно така е. Каролци просто вземат процент от комисионните ти и ти помагат с регистрацията и проблеми. Освен това отпада месечната такса от 10$ мисля... Аз в крайна сметка се регнах през тях .
                    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• ПИБ работят ли през телефон. как става подаването на поръчки?

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                        Аз ползвам ПИБ. Доволен съм , таксите са им малко по-високи от други ИП , но за мен са ОК. И макар да се разделих с техните акции (временно) си оставам лоялен и доволен клиент ....
                        някои са им в пъти по-високи според мен:
                        фючърси 15 $ на контракт
                        европейски акции мин. 25 евро
                        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

избягах от пощенска банка като посредник. днес ходих до уникредит булбанк, но са много слаби като посредник за покупки на акции на чуждестранните пазари. направо ми казаха от там че няма да стане и ме върнаха. може ли да кажете от вашия опит от кой посредник сте доволни. като аз желая да не купувам договори за разлика , а акции които да се съхраняват и да получавам и дивиденти. също и да подавам поръчки по телефона и да знам през кой сайт за котировки работят. както и да ме уведомяват след сключена сделка на какви цени е станала.
                          моля споделете , благодаря.
                          Аз ползвам ПИБ. Доволен съм , таксите са им малко по-високи от други ИП , но за мен са ОК. И макар да се разделих с техните акции (временно) си оставам лоялен и доволен клиент ....
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

избягах от пощенска банка като посредник. днес ходих до уникредит булбанк, но са много слаби като посредник за покупки на акции на чуждестранните пазари. направо ми казаха от там че няма да стане и ме върнаха. може ли да кажете от вашия опит от кой посредник сте доволни. като аз желая да не купувам договори за разлика , а акции които да се съхраняват и да получавам и дивиденти. също и да подавам поръчки по телефона и да знам през кой сайт за котировки работят. както и да ме уведомяват след сключена сделка на какви цени е станала.
                            Колеги са препоръчвали при подобен казус Карол и Булброкерс.
                            Аз бих добавил http://www.ffbh.bg/bg/brokerage-serv...active-Brokers
                            http://www.ffbh.bg/js/tiny_mce/plugi...Pricing_IB.pdf

Коментар

• избягах от пощенска банка като посредник. днес ходих до уникредит булбанк, но са много слаби като посредник за покупки на акции на чуждестранните пазари. направо ми казаха от там че няма да стане и ме върнаха. може ли да кажете от вашия опит от кой посредник сте доволни. като аз желая да не купувам договори за разлика , а акции които да се съхраняват и да получавам и дивиденти. също и да подавам поръчки по телефона и да знам през кой сайт за котировки работят. както и да ме уведомяват след сключена сделка на какви цени е станала.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Евровия баланс ти мърда, когато се променя курса евро-долар...
                                Именно това ме дразни. И въобще всякакви неопределености, които не мога да ги въведа в счетоводната си таблица. Какво да ти кажа, и аз не съм съвършен

Коментар

Working...
                                X