IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиции в чуждестранни акции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
    колко ти взима посредника за да направиш сделка с изброените?
    0.35%, минимум 2 евро.

Апропо - оглеждам също тоже и бамчицата HSBC - в сайтът на франкфуртската предвиждат там около 6% дивидентна доходност - че то по-хубаво от Трейдингът

Макар че от друга страна същата прогноза има и за Allianz.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• пуу , моята тема се съживява..
      http://www.bloomberg.com/quote/SX3PEX:GR
      ем батки аз съм тука. предполагам има добри компании в индекса.
      Last edited by elkin; 02.09.2015, 01:00.
      Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.

Коментар

• колко ти взима посредника за да направиш сделка с изброените?
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Апропо - някой има ли наблюдения върху Banco Santander? Съотношението цена/дивидент е просто нереалистически добро - но не можех да открия нищо в сайтът им, който е само по испански и по каталунски - да не би да има някакъв проблем с тия испанчета или е нелошо за инвестиция?

Коментар

• Е, то вместо да пускам тема, реших да използвам тази - и ако искате - можем да я превърнем в специализирана по въпросът - тъй като поради спадът на световните пазари - и поради поскъпването на нашите дивидентоносни и качествени компании, аз мисля: инвестицията навън става все по-добра идея - и вече по мъничко правя туй.

Ето известно количество могъщи и прочути - и по-малко прочути компании, които аз си извадих като списъче. Общото между тях е, че всички се търгуват на Франкфуртската борсичка, тоест аз мога без проблем да си ги пазарувам през платформата на моят посредник. Това че на ного места процентите от последната колонка видимо се разминават, е защото цената е в евро, а дивидентецът - в съответната местна валута... дивидент за миналата година, гласуван тази - то се знае.

компания / цена : дивидент /% див. доход

Allianz / 141,9 /6,85 /4,82
            BASF / 72,23 /2,8 / 3,88
            METRO AG Vz /21,05 /1,13 / 5,37
            Daimler / 72,45 /2,45 / 3,39
            BMW AG Vz / 65,1 / 2,92 / 4,48
            Siemens / 88,72 /3,3 /3,73
            Volkswagen AG Vz /171 / 4,86 / 2,84
            Bayer / 121,5 /2,25 / 1,85
            Adidas / 67 / 1,5 / 2,24
            McDonald`s / 86 / 3,28 / 3,42
            Coca cola / 35 / 1,22 / 3,12
            Lenovo 0,785 /0,034 / 3,88
            IBM / 131,55 /4,25 / 2,89
            Microsoft / 39,18 /1,24 / 2,82
            Apple / 101 / 1,82 / 1,62
            PepsiCo / 83,37 /2,53 / 2,72
            UBS Group / 18,51 /0,5 / 2,54
            Roche Holding / 244 / 8 / 3,02
            United Health Group /104 / 1,405 /1,2
            AbbVie Inc / 57 / 1,75 / 2,77
            Total / 41,3 /2,44 / 5,9
            Banco Santander/ 5,57 /0,6 / 10,67
            BNP Paribas / 56,5 / 1,5 / 2,65
            Sberbank / 4,3 / 12,8 / 4,27
            Lukoil Oil Company/ 34,6 / 2,72 / 7,03
            General Electric /22,25 /0,89 / 3,56
            Merck & Co / 48,17 / 1,77 / 3,22
            JPMorgan Chase /57,1 / 1,58 / 2,49
            Nestle / 65,85 /2,2 / 3,09
            Swiss Re / 77 / 3,89 / 4,54
            Novartis / 87,5 / 2,63 / 2,68
            Credit Suisse Group /24,2 / 0,7 / 2,74
            Philips / 23 / 0,8 / 3,49
            HSBC / 7,2 / 0,5 / 6,32

Ще се радвам на коментари по позициите и на допълване на списъкът. Цените са не към днес, но към отминалите няколко дни.
            Last edited by Императорът; 01.09.2015, 20:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от xeronmud Разгледай мнение
              Относно данъка върху дивидентите, нарича се окончателен данък и повече информация има тук: http://www.nap.bg/page?id=597

Доколкото знам, ако се позовавате на СИДДО, за да не плащате 5-те процента тук, трябва да представите документ за удържания данък в чужбина. В този случай извадката от IB май не важи.

Аз имам друго питане. Знаете ли как се декларират и какъв е данъка върху доходи от лихви по облигации/бондове на чужди компании. Ако някой го е правил ще се радвам да сподели. Благодаря.
              данъка се удържа при източника и затова няма как да го избегнете/става дума за български компании/ . то няма и смисъл защото в другите държави данъка е по -висок

Коментар

• Първоначално изпратено от xeronmud Разгледай мнение
                Относно данъка върху дивидентите, нарича се окончателен данък и повече информация има тук: http://www.nap.bg/page?id=597

Доколкото знам, ако се позовавате на СИДДО, за да не плащате 5-те процента тук, трябва да представите документ за удържания данък в чужбина. В този случай извадката от IB май не важи.

Аз имам друго питане. Знаете ли как се декларират и какъв е данъка върху доходи от лихви по облигации/бондове на чужди компании. Ако някой го е правил ще се радвам да сподели. Благодаря.
                10% е ставката. декларираш си го в годишната данъчна декларация

Коментар

• Относно данъка върху дивидентите, нарича се окончателен данък и повече информация има тук: http://www.nap.bg/page?id=597

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    Забравят да кажат и за данъка на изхода А той може да бъде далеч по различен от 10 %
                    Ама и смятането на процентите при някои от тях си го бива... Сумират еднократния ефект на данъчното облекчение (доста условен впрочем) с доходността, която е продължително явление. И изкарват доходност от примерно 15%. Събирането на ябълки с круши обикновено дава по-висока точност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      Забравят да кажат и за данъка на изхода А той може да бъде далеч по различен от 10 %
                      абсолутно верно . ако вземаш пенсия нема данъци ама ако изтеглиш застарховката има. освен това има и неустойка ако теглиш предсрочно. ако са престояли малко парите неустойката е 20-30% от внесената сума
                      Last edited by nradev; 15.08.2015, 19:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                        брокерите на застраховки много обичат да изтъкват тия 10% данъчно облекчение ама забравят да казват че има ограничение до 10% от данъчната основа. за по нагледно ще дам пример. примерно реша да вкарам 20 000 лева в човешка застраховка. имам облагаем доход от 20 000 за годината. полага ми се намаление на данъчната основа с 2000 лева спестявам данък 200 лева . и съм напред на входа 1% а не 10% . е за 1 процент кяр да си затворя парите за 15 годни . не,благодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Е, тогава не мога да ти помогна, драги - като малък бях от Костенурките нинджи.
                          Щом не искаш да си 10% напред още при вкарването на паричките, това е твое решение: желая ти успех с тоя - Шрьодер.
                          брокерите на застраховки много обичат да изтъкват тия 10% данъчно облекчение ама забравят да казват че има ограничение до 10% от данъчната основа. за по нагледно ще дам пример. примерно реша да вкарам 20 000 лева в човешка застраховка. имам облагаем доход от 20 000 за годината. полага ми се намаление на данъчната основа с 2000 лева спестявам данък 200 лева . и съм напред на входа 1% а не 10% . е за 1 процент кяр да си затворя парите за 15 годни . не,благодаря
                          Last edited by nradev; 15.08.2015, 18:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Е, тогава не мога да ти помогна, драги - като малък бях от Костенурките нинджи.
                            Щом не искаш да си 10% напред още при вкарването на паричките, това е твое решение: желая ти успех с тоя - Шрьодер.
                            Благодаря ти,успех и на теб! Други няма ли да се включат ,или никой вече не инвестира във взаимни фондове?
                            Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Е, тогава не мога да ти помогна, драги - като малък бях от Костенурките нинджи.

Коментар

• Благодаря ти за отговора Императоре, но за момента не се интересувам от фондовете на Алианц или пък от човеко застраховка. Интересувам се от Фондовете на Шрьодерс. Ако имаш информация или можеш да отговориш на въпроса ми с радост ще те изслушам. Може и на лични. Това се отнася и за всички останали разбира се.
                                Поздрави.
                                Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

Working...
                                X