IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение

Баце ,кво направи ти.18 компании.Олял си се в диверсификация.Ми те са в 3-4 сектора гледам и отделно 15 от тях имат коефициент на корелация с другите близо 1 .Уж си бая години,пък още не си я научил играта.
    Вълчане, още не са ми 18 - тук влизат и около няколко, които следя, но още не съм се нагувичил с. 15 имали корелация - 3-4 сектора... ами това е стратегия, приятелю - да обхванеш един силен и така да се каже: неизбежен сектор - и да изградиш незаобиколим микс в него от най-могъщите компании !!! Аз съм стратегос, не го ли разбра досега? Сектори: суровини - без тях НИЩО друго не може да съществува, освен ако не се върнем по дърветата при шебеците - с две насоки - нефт/газ и рудни изкопаеми. Хапчета - хората все повече и повече ще ги ядат, живеейки по-дълго !!! Финанси - без тях се живее само при комунизъм - ама той скоро няма да пъкне. Автомобили - докато не измислят телепортация, хората ще си джиткат с !!!

Не съм научил играта - и каква е играта според тебе, Вълчане? Или ще ми предложиш 18 компании от 18 сектора?

Куцат ми само имотите - ама не мога да намеря читави компании, търгувани на Ксетрата - затова имотаджийски имам само в България - любимата ти Атера и Софарма Имоти... иначе и туканка имам основно фармация и финанси.

Хем казваш - олял съм се в диверсификация, хем казваш - 3-4 сектора - последно - олял или наолял?
    Last edited by Императорът; 30.07.2018, 22:46. Причина: Стратегосът.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Тая картинка нещо излезе ситна - ето по-голяма на линкът:

https://imgur.com/a/J7UrQTn
      Баце ,кво направи ти.18 компании.Олял си се в диверсификация.Ми те са в 3-4 сектора гледам и отделно 15 от тях имат коефициент на корелация с другите близо 1 .Уж си бая години,пък още не си я научил играта.

Коментар

• Първоначално изпратено от PetraV Разгледай мнение

Абе Импе, ти съвсем заряза БФБ-то. Ник'во родолюбие у теб!
        Не съм съвсем - като цяло - държа си инвестициите туканка, дори скоро си купих още малко Жабоци, но като цяло инвестирам вече почти съвсем изцяло навън - където възможностите са безчет, а сгодата - по-сосна от туканка.

Коментар

Благодаря, драги

Смятам, че и това тоже е полезна информация - коректността на оценителите е отделен въпрос, ама то същото се отнася и за футболните садии, но пак се налага играчите да ги случат
          Абе Импе, ти съвсем заряза БФБ-то. Ник'во родолюбие у теб!

Коментар

• Благодаря, драги

Смятам, че и това тоже е полезна информация - коректността на оценителите е отделен въпрос, ама то същото се отнася и за футболните садии, но пак се налага играчите да ги случат

Коментар

Тая картинка нещо излезе ситна - ето по-голяма на линкът:

Копираш си директния линк към изображението (сайтът трябва да позволява директно линкване) и го слагаш между [ img ] [ /img ] таговете (без интервалите).

демо

Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Тая картинка нещо излезе ситна - ето по-голяма на линкът:

Коментар

• Вижте какви колчета си нарисувах - според кредитният рейтинг на компаниите, в които съм инвестирал и в тия, дето ги следя за нагувичване в най-близко време:
                  Click image for larger version

Name:	Reitingi.jpg
Views:	1
Size:	22.9 КБ
ID:	3364286

Обаче - не с всичко съм съгласен - например с оценката на Газпром - е, ако тая компания не е сигурна, но е рискова - ни знам коя е сигурна. Ако ги попитам тия от S&P (техните оценки съм ползвал почти навсякъде) кое е рисковото на Газпром, и те няма да могат да ми дадат смислен отговор. Дори и туканка понякога се намесва политика.... ама все е някакъв критерий за.

Апропо - за Газпром някои други рейтингови агенции дават АА, дори АА+.
                  Last edited by Императорът; 30.07.2018, 17:09. Причина: Газпром.

Коментар

Е, че защо ги продаде тогава? То цената вдигна, азне можах да си - но ако е над 60 кинта, няма - не че не е секси, ама сега имам други приоритетни компании в които да вляза.
                    Продадох защото не виждах потенциал за краткосрочен разстеж, и исках да си взема Marine Harvest заради дивидента и евентуална капиталова в рамките на 2-3 месеца, с надеждата цената на Даймлер да стои в тези нива. Ако Тръмп и ЕС се разберат за отпадане на митата обаче, смятам че ще съм изпуснал един много добър шанс за капиталова

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
                      Продадох Daimler, и купих Marine Harvest заради 3-месечния дивидент. Силно се надявам цената на Даймлер да не се вдигне много в обозримо бъдеще, че искам да си купя пак около нова година.
                      Е, че защо ги продаде тогава? То цената вдигна, азне можах да си - но ако е над 60 кинта, няма - не че не е секси, ама сега имам други приоритетни компании в които да вляза.

Коментар

• Продадох Daimler, и купих Marine Harvest заради 3-месечния дивидент. Силно се надявам цената на Даймлер да не се вдигне много в обозримо бъдеще, че искам да си купя пак около нова година.

Коментар

• Мисля че съм готов,успях да накупя достатъчно акции на ЧЕЗ Разпределение,Химимпорт.Гагарин,Свилоза.Много бих искал да чуя мнението на Pipbel той е традиционно критичен към БФБ компании ,особено на ниво пазарни коефициенти?За ЦКБ ясно е изразил позиция ,нека рече нещо и за някоя друга позиция.....
                          Last edited by спекуланта; 27.07.2018, 20:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                            разкарах софарма и купих още Schaeffler
                            https://www.schaeffler.com/remotemed...esentation.pdf

сектора може да е цикличен, но п/е от под 8 i 4.9% дивидент е смешно. импе, ще ти правя задвижващите системи за бмв-тата
                            Ми хубаво: действай.

Коментар

• СОФАРМА - 40%
                              Химимпорт - 20%
                              ФНИ Б-я - 10%
                              Корадо - 10%
                              дребосъци - 20%

Коментар

• разкарах софарма и купих още Schaeffler
                                https://www.schaeffler.com/remotemed...esentation.pdf

сектора може да е цикличен, но п/е от под 8 i 4.9% дивидент е смешно. импе, ще ти правя задвижващите системи за бмв-тата
                                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Working...
                                X