IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Чичакът е способен инвеститор - но най-вече благодарение на инвестиционни решения, взети преди доста отдавна. Да инвестира яката тепърва в Ябълчицата - не зная доколко е далновидно - закъснял - да се твърди, че Ябълчицата е незаобиколима и нямало как да бъде изместена от пазара заради някакъв софтуер (в свързаната статия) е толкова смешно, че няма да го коментирам даже. Софтуер се ИЗМИСЛЯ, ресурси НЕ СЕ СЪЗДАВАТ.
    Малко прекаляваш ! Твоите свободни съчинения относно газ и слуз ги четем във всяка тема ! Днес вече и Бъфет поучаваш къде, как и кога да инвестира ! Ако си беше направил труда да прочетеш поне статията, щеше да разбереш, че Бъфет има в Ябълката от 2016г. В другата тема, и норвежкия пазар отписа с лека ръка. Имаш си мнение ок, ама някакси прекалено натрапващо е газ, слуз и жаби да повтаряш само !

Коментар

• Импи, за разлика от тебе Бъфет вярва в технологиите и това е нормално..В цял свят Ябълйката е символ на престиж ..Не знам хващал ли си в ръка да опиташ продуктите им..У нас те са обявени за лоши и много скъпи- гроздето е високо и кисело.. Младите в цял свят се дефинират с последните модели на Ябълката и Самсунг и мечтаят за тях, а ти проповядваш слуз и жаби.. .Няма как света да спре и да няма ръст на технологиите и акциите им..Колкото по рано се разбере по- добре..
      Last edited by Kiro; 20.08.2018, 12:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Импов, този Бъфет е много прост като не си е купил никаква слуз..Как да му кажем да се поправи..

http://www.infostock.bg/infostock/co...a-za-lekarstva

Уорън Бъфет инвестира в израелска компания за лекарства

https://money.bg/finance/zashto-uora...-na-apple.html Защо Уорън Бъфет инвестира в акции на Apple?

Чичакът е способен инвеститор - но най-вече благодарение на инвестиционни решения, взети преди доста отдавна. Да инвестира яката тепърва в Ябълчицата - не зная доколко е далновидно - закъснял - да се твърди, че Ябълчицата е незаобиколима и нямало как да бъде изместена от пазара заради някакъв софтуер (в свързаната статия) е толкова смешно, че няма да го коментирам даже. Софтуер се ИЗМИСЛЯ, ресурси НЕ СЕ СЪЗДАВАТ.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Импов, този Бъфет е много прост като не си е купил никаква слуз..Как да му кажем да се поправи..

http://www.infostock.bg/infostock/co...a-za-lekarstva

Уорън Бъфет инвестира в израелска компания за лекарства

https://money.bg/finance/zashto-uora...-na-apple.html Защо Уорън Бъфет инвестира в акции на Apple?

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Ако не е тайна, платинката от къде я пазаруваш? Говорим за монетка, а не за хартийка, нали?
            Ами аз си имам само около едничка - Платинена Деси от комплектът с една златна (Азбуката) и една сребърна - мисля даже, че още ги има в БНБ, намират се и в интернет сайтовете за търговия

Коментар

E - ако аз си смятам златцето, сребърцето, платинчичката, елмазченцата, фондовете - директните ми инвестиции в акции ще излязат под 50%.
              Ако не е тайна, платинката от къде я пазаруваш? Говорим за монетка, а не за хартийка, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

+
                Обаче си мисля че не по маловажно от това какво държиш е и структурата на портфейла ти.
                Аз понеже тая седмица кеширах това онова, снощи калкулирах набързо какво имам.

18% бфб, 82- навън ( $)

55% акции
                10 - рейтс
                17 - злато, сребро и трежърита
                38 - кеш ( част от него в типс)
                6 - други
                E - ако аз си смятам златцето, сребърцето, платинчичката, елмазченцата, фондовете - директните ми инвестиции в акции ще излязат под 50%.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Ами нормално е всеки да мисли разично, и да има различен портфейл и възгледи. Моите са такива. Факт е че малко или много превзехме темата и я "изместихме" в друга посока. Нека повече колеги споделят портфейлите си, и ако някой си хареса някоя компания, нека си купи. Била тя на БФБ или на чуждите борси...
                  +
                  Обаче си мисля че не по маловажно от това какво държиш е и структурата на портфейла ти.
                  Аз понеже тая седмица кеширах това онова, снощи калкулирах набързо какво имам.

18% бфб, 82- навън ( $)

55% акции
                  10 - рейтс
                  17 - злато, сребро и трежърита
                  38 - кеш ( част от него в типс)
                  6 - други

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Импе, поста е с обръщение към "Манчев", т.е. е адресиран към него и е редно ако отговоря някой на него, то да бъде той. За теб разбрахме, че си в час с всичко и ти пожелавам успех!
                    Прав си, съжалявам

Коментар

Импе, поста е с обръщение към "Манчев", т.е. е адресиран към него и е редно ако отговоря някой на него, то да бъде той. За теб разбрахме, че си в час с всичко и ти пожелавам успех!
                      Ами нормално е всеки да мисли разично, и да има различен портфейл и възгледи. Моите са такива. Факт е че малко или много превзехме темата и я "изместихме" в друга посока. Нека повече колеги споделят портфейлите си, и ако някой си хареса някоя компания, нека си купи. Била тя на БФБ или на чуждите борси...

Коментар

• Моят портфейл към днешна дата:
                        1. Соди-25%
                        2. Атера-18%
                        3.Софарма-19%
                        4.БФБ-20%
                        5.Монбат- 18%

Коментар

Както всяко нещо - зависи кога продаваш. Факт - сега повечето акции са скъпи вече. Не знам кой е продавал на евтино, но щом ний сме купували, имало е продавачи.

Не знам да има чак пък хора с милиони на БФБ - със стотици Б има... ама ако те тръгнат да излизат - ама бръзо - щото са нещо на зор - ще стане грозно. При срив на БФБ (било като отражение от световен срив - както Осма година) - БФБ ще заприлича на претъпкана дискотека с един тесен изход, в която е избухнал пожар.
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Манчев, според мен влизаме вече повече в психология, но ще се опитам да ти отговоря.

1. След като на хора с милиони тази ликвидност им е достатъчна, защо смяташ, че за теб не е?
                            2. Точно слабата ликвидност принуждава компании, фондове и хора с "капацитет" да продават Хима на 60 ст. при нечувани коефициенти. Доколкото помня под 2 Р/Е, за Р/В да не говорим. Същите тези мозъци продаваха фармата на 2 лв. Подобни на тях продаваха Ланд, когато имаше гарантирани дивиденти само от наеми 10 ст. акцията на 55 ст. примерно /това преди Еврохолдци да я вземат/. Подобни примери има още стотици........ А сега се замисли кой ги е купувал и защо? Дали е разчитал на отчетите и колко % доходност е напривил............. След това си помисли, следващите които ще продават при тези обстоятелства навън кои ще бъдат - дали тамущните акули или някакви цаци на 3000 км, които гледат и следят "новините".....
                            3. Мажоритарите е несериозно понятие, всичко е въпрос на цена..... "кучето скача според тоягата". Ако вярваш, че някой 30 годишен човек от ЮАР си мечтае да те направи богат теб, защото си пич, според мен грешиш.
                            Както всяко нещо - зависи кога продаваш. Факт - сега повечето акции са скъпи вече. Не знам кой е продавал на евтино, но щом ний сме купували, имало е продавачи.

Не знам да има чак пък хора с милиони на БФБ - със стотици Б има... ама ако те тръгнат да излизат - ама бръзо - щото са нещо на зор - ще стане грозно. При срив на БФБ (било като отражение от световен срив - както Осма година) - БФБ ще заприлича на претъпкана дискотека с един тесен изход, в която е избухнал пожар.

Коментар

Съгласен съм, че на чуждите борси е по-трудно, и може би сме в по-неизгодна ситуация, но аз и не съм тръгнал да продавам портфейла си на БФБ, просто диверсифицирам навън. Просто мащабите нямат нищо общо - ето днес оборота на БФБ е 140 000лв. което е малко над 70 000 евро. Кой голям чужд инвеститор ще инвестира на борса с подобен дневен оборот? Аз също се надявам нещата да се подобрят, ръста в икономиката да се пренесе и на борсата, ликвидността да се вдигне, повече българи да започнат да инвестират на борсата вместо на депозит в банка, мажоритарите да станат по-коректни, добрите компании да се увеличат и т.н. но към момента това не го виждам.
                              Манчев, според мен влизаме вече повече в психология, но ще се опитам да ти отговоря.

1. След като на хора с милиони тази ликвидност им е достатъчна, защо смяташ, че за теб не е?
                              2. Точно слабата ликвидност принуждава компании, фондове и хора с "капацитет" да продават Хима на 60 ст. при нечувани коефициенти. Доколкото помня под 2 Р/Е, за Р/В да не говорим. Същите тези мозъци продаваха фармата на 2 лв. Подобни на тях продаваха Ланд, когато имаше гарантирани дивиденти само от наеми 10 ст. акцията на 55 ст. примерно /това преди Еврохолдци да я вземат/. Подобни примери има още стотици........ А сега се замисли кой ги е купувал и защо? Дали е разчитал на отчетите и колко % доходност е напривил............. След това си помисли, следващите които ще продават при тези обстоятелства навън кои ще бъдат - дали тамущните акули или някакви цаци на 3000 км, които гледат и следят "новините".....
                              3. Мажоритарите е несериозно понятие, всичко е въпрос на цена..... "кучето скача според тоягата". Ако вярваш, че някой 30 годишен човек от ЮАР си мечтае да те направи богат теб, защото си пич, според мен грешиш.

П.П. Примера с Ланда е все едно да ти продават сега СФИ на цена около 1,50 лева на акция, за да бъда по-близо до твоята идея.
                              Last edited by 15%; 13.08.2018, 23:11.
                              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Съгласен съм, че на чуждите борси е по-трудно, и може би сме в по-неизгодна ситуация, но аз и не съм тръгнал да продавам портфейла си на БФБ, просто диверсифицирам навън. Просто мащабите нямат нищо общо - ето днес оборота на БФБ е 140 000лв. което е малко над 70 000 евро. Кой голям чужд инвеститор ще инвестира на борса с подобен дневен оборот? Аз също се надявам нещата да се подобрят, ръста в икономиката да се пренесе и на борсата, ликвидността да се вдигне, повече българи да започнат да инвестират на борсата вместо на депозит в банка, мажоритарите да станат по-коректни, добрите компании да се увеличат и т.н. но към момента това не го виждам.
                                Представяш ли си ако например 3.8% от парите по депозити опитат да се излеят на БФБ? То ще стане такъв балон, какъвто и бабичките в Китай не можеха да направят 15-а година.

70 Б оборот... за сравнение - днес във Франкфурт оборотът, натрупан от Гъските е 316 Б, от Мидичките - около 518 Б а от Газпром - 1.67 КБ !!! Това за оная борсичка са все чужди акции...
                                Last edited by Императорът; 13.08.2018, 22:57. Причина: Гъски и Мидички

Коментар

Working...
                                X