IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
    Добавих Lyxor ETF СAC 40 Daily Double Short към портфейла. Мисля че е добра "застраховка" при една евентуална криза, и би компенсирала падащата цена на акциите. Общо взето, когато САС 40 падне с 1%, акциите на ИТФ-а се вдигат с 2%. Това е доколкото съм разбрал. Какво мислите?
    а ако CAC се вдигне с 10% това няма ли да падне с 20% ?

Коментар

• Добавих Lyxor ETF СAC 40 Daily Double Short към портфейла. Мисля че е добра "застраховка" при една евентуална криза, и би компенсирала падащата цена на акциите. Общо взето, когато САС 40 падне с 1%, акциите на ИТФ-а се вдигат с 2%. Това е доколкото съм разбрал. Какво мислите?

Коментар

• Да кажа и аз моят:

Кеш: 88%
        Градус 12%

Оставил съм само Градус. Причините: перфектната акция при евентуална криза- ХВП (дефанзивен сектор), практически нулев дълг и проекто-дивидентна акция (дано мажо си спази обащанията)

ПС: Оглеждам я, ако падне още, мога и да увелича експозицията там.

ПС2: пазара не ми харесва.

Коментар

• https://www.home.saxo/ru-ru/rates-an...fs/commissions
          Elana са изключили шанхай, сингапур, Токио и Йоханесбург от пазарите, които предлагат саксо
          Взех си скоро NLM и засега се държат стабилно на плюс. http://www.nikkeikinholdings.com/group/field.html
          Общата ни акция с Манчев е Арома.
          Last edited by Кисимов; 09.12.2018, 21:09.

Коментар

• От доста време насам за първи път Хим минава на второ място, ЦКБ повежда, а ПИБ е трета.
            Свилоза е минала 10%. Под 10% следва БРЕФ, Сирма, Доверие, Синергон, Софарма и Зрънчо. Останалите са под 1% всяко.
            Извадил съм около 2-3% кеш настрана.
            Поздрави и успех на всички!

Коментар

Здравей. Избрах Байер заради очакванията ми, че при една евентуална нова криза (най-вероятно дългова), фармацията ще бъде малко по-слабо засегната от другите сектори. Горе-долу по тези кретерии си избирам компаниите, защото няма как на 100% да съм сигурен накъде ще вървят цените на акциите на отделните компании. Даймлер е имала и по-ниски нива, но е имала и по-високи. Инвестирам дългосрочно, и движенията надолу не ме притесняват толкова. Факт е че е неприятно когато акциите падат, но стратегията ми е такава. От петролните към момента следя Repsol. Equinor също, но от Елана спряха да я предлагат на борсата в Осло, и единствения вариант е да я купя през борсата в САЩ, а там бюрокрацията е доста голяма, така че предпочитам Repsol или да допълня още малко Total.
              Ок, прочети статията: https://www.fool.com/investing/2018/...ewable-en.aspx

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

Здравей, mancev! Имаш акции в 20 компании, 5 чужди = 43,09% от портфейла, най-голяма инвестиция имаш във фармацията 31,63%, най-голям дял от портфейла ти заемат компании от групата на Софарма = 27,05% + 5% Кеш От поста ти оставам с впечатление, че избираш компаниите в които инвестираш по два критерия: редовен дивидент и ниска цена спрямо върховите нива. Надявам се да не е така. Например Daimler е бил на много по-ниска цена по време на кризата 2008-2009г. Ще се радвам да споделиш с повече подробности, защо инвестира най-голяма част от порфейла си в Bayer. Поздрави

п.п Към кои петролни компании имаш интерес ?
                Здравей. Избрах Байер заради очакванията ми, че при една евентуална нова криза (най-вероятно дългова), фармацията ще бъде малко по-слабо засегната от другите сектори. Горе-долу по тези кретерии си избирам компаниите, защото няма как на 100% да съм сигурен накъде ще вървят цените на акциите на отделните компании. Даймлер е имала и по-ниски нива, но е имала и по-високи. Инвестирам дългосрочно, и движенията надолу не ме притесняват толкова. Факт е че е неприятно когато акциите падат, но стратегията ми е такава. От петролните към момента следя Repsol. Equinor също, но от Елана спряха да я предлагат на борсата в Осло, и единствения вариант е да я купя през борсата в САЩ, а там бюрокрацията е доста голяма, така че предпочитам Repsol или да допълня още малко Total.

Коментар

Айде малко да "повдигнем темата" че е доста назад. Ще ми бъде интересно да видя какви са настроенията и на другите участници във форума, изращайки една не толкова добра година, и с очаквания за дори по-лоши времена?

Bayer - 24,46%
                  Софарма имоти АДСИЦ - 19,88%
                  Telenor - 6.53%
                  Корадо България АД- 6.39%
                  Софарма трейдинг АД - 5,84%
                  Daimler - 5.35%
                  Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 5,04%
                  Хидравлични елементи и системи АД - 4,67%
                  British American Tobacco - 4,41%
                  Градус АД - 4,40%
                  Стара планина холд АД - 3,28%
                  Total - 2,34%
                  М+С хидравлик АД - 1,64%
                  Софарма АД - 1,33%
                  Елана агрокредит АД - 1,06%
                  Спиди АД - 0,99%
                  Адванс Терафонд АДСИЦ - 0,88%
                  Монбат АД - 0,84%
                  Индустриален Капитал Холдинг АД - 0,41%
                  Арома АД - 0,26%

Иначе промените в портфейла са съществени. Като за начало компанията ми с най-голям дял вече е Bayer. Доста се двоумях дали да заложа на компания в сферата на недвижимите имоти, или фармацията, като в крайна сметка фармацията надделя. Избрах Bayer поради доста ниската от върховите си стойности цена, като се надявам в дългосрочен план цената да расте. В краткосрочен, може би ще падне още малко. Daimler закупих поради подобни причини - редовен дивидент и ниска цена (спрямо върховите стойности). Total макар и по-малки като процент в портфейла също ги закупих дългосрочно, и евентуално може да добавя още някоя и друга петролна акция, ако цената на петрола продължи да пада. Другите компании съм ги анализирал в по-предни постове. Ще ми е интересно да споделите вие как се "подготвяте" за евентуална криза, и какви са очакванията ви. Аз лично смятам през следващата година да заложа предимно на кеш-а, като дори не смятам да ре-инвестирам дивидентите, а да изчакам доста по-ниски цени в бъдеще.
                  Здравей, mancev! Имаш акции в 20 компании, 5 чужди = 43,09% от портфейла, най-голяма инвестиция имаш във фармацията 31,63%, най-голям дял от портфейла ти заемат компании от групата на Софарма = 27,05% + 5% Кеш От поста ти оставам с впечатление, че избираш компаниите в които инвестираш по два критерия: редовен дивидент и ниска цена спрямо върховите нива. Надявам се да не е така. Например Daimler е бил на много по-ниска цена по време на кризата 2008-2009г. Ще се радвам да споделиш с повече подробности, защо инвестира най-голяма част от порфейла си в Bayer. Поздрави

п.п Към кои петролни компании имаш интерес ?
                  Last edited by Innocent; 09.12.2018, 09:26.

Коментар

Към момента е около 5%...
                    И моят е там някъде, но усилията ми ще са насочени в посока бавно и без паника да го увелича с едни нови около 20%. Може би до края на любимият на всички месец Май-Всичко-продай това ще правя. А след това ще видим...
                    Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                      Здравей Манчев! Можеш ли да кажеш какъв е делът на кеша в портфейла ти?
                      Към момента е около 5%...

Коментар

• Здравей Манчев! Можеш ли да кажеш какъв е делът на кеша в портфейла ти?
                        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Айде малко да "повдигнем темата" че е доста назад. Ще ми бъде интересно да видя какви са настроенията и на другите участници във форума, изращайки една не толкова добра година, и с очаквания за дори по-лоши времена?

Bayer - 24,46%
                          Софарма имоти АДСИЦ - 19,88%
                          Telenor - 6.53%
                          Корадо България АД- 6.39%
                          Софарма трейдинг АД - 5,84%
                          Daimler - 5.35%
                          Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 5,04%
                          Хидравлични елементи и системи АД - 4,67%
                          British American Tobacco - 4,41%
                          Градус АД - 4,40%
                          Стара планина холд АД - 3,28%
                          Total - 2,34%
                          М+С хидравлик АД - 1,64%
                          Софарма АД - 1,33%
                          Елана агрокредит АД - 1,06%
                          Спиди АД - 0,99%
                          Адванс Терафонд АДСИЦ - 0,88%
                          Монбат АД - 0,84%
                          Индустриален Капитал Холдинг АД - 0,41%
                          Арома АД - 0,26%

Иначе промените в портфейла са съществени. Като за начало компанията ми с най-голям дял вече е Bayer. Доста се двоумях дали да заложа на компания в сферата на недвижимите имоти, или фармацията, като в крайна сметка фармацията надделя. Избрах Bayer поради доста ниската от върховите си стойности цена, като се надявам в дългосрочен план цената да расте. В краткосрочен, може би ще падне още малко. Daimler закупих поради подобни причини - редовен дивидент и ниска цена (спрямо върховите стойности). Total макар и по-малки като процент в портфейла също ги закупих дългосрочно, и евентуално може да добавя още някоя и друга петролна акция, ако цената на петрола продължи да пада. Другите компании съм ги анализирал в по-предни постове. Ще ми е интересно да споделите вие как се "подготвяте" за евентуална криза, и какви са очакванията ви. Аз лично смятам през следващата година да заложа предимно на кеш-а, като дори не смятам да ре-инвестирам дивидентите, а да изчакам доста по-ниски цени в бъдеще.

Коментар

• Аз му го казах защо..Защото се преекспонира сам във всички теми..Не искам да му казвам да си направи една тема и само там да пише като архитекта..Ти как мислиш защо всички му казват едни неща , нали не подозираш, че е заговор срещу Императора.., В един истински инвестиционен форум трябва да има мярка и в писането и в хвалбите.. Почети малко темите и сам ще разбереш..При целите ми големи симпатии смятам , че прекалява..
                            Last edited by Kiro; 09.09.2018, 22:05.

Коментар

• Не мога да разбера защо се занимавате всички вкупом с Импето?! Наспамиха се 1/2 от темите с агресивна реторика. Пише, обявява, на който не му харесва може да го блокне и да не чете. Тези ескалиращи напоследък публични заяждания не правят чест никому.
                              Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Лобосов - ако не можеш да намериш пет компании по име, това не е мой проблем. Ето ти линк:

Той си е много прав човека да ти иска кодове.Така се прави по Белия свят.
                                А не аз в началото да гадая какво е това "жаби" и още не знам си кви наименования.
                                Къде пише че София Комерс-Заложни къщи АД-София (6SOA ) са някви си "Жаби" според селския ти сленг?

И кажи си кодовете който държиш най накрая ,откога си влезнал, кога си долял и къде, и той ще ти каже колко си вътре точно
                                И си предлага услугите безплатно човека на всичкото отгоре,а му се караш.

Ако нямаше какво да криеш,досега да си ги казал 10 пъти

Коментар

Working...
                                X