IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
    Моят портфейл е на 90% Алтерко.
    100% профит направих преди няколко дни.
    Не само не мисля да продавам, ами ще ги направя 1000%
    Без промяна, през последната година ....
    - За протокола

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Това което ми харесва в цигарените компании са стабилните и високи дивиденти. Има и минуси разбира се, няма да се спирам на тях, всеки ги знае. Иначе към момента виждам повече потенциал в БАТ, и точно поради тази причина съм допълвал от тях, а не от Империал Брандс. Не съм запознат, но защо маржа при вейповете да е по-нисък? А и не смятам че вейповете се представят по-лошо от нагреваемите продукти. Мисля че е точно обраното. Но може и да греша. Иначе и Филип Морис са добра компания, и съжалявам че излязох от нея, но ако се върне на 70-75$ мисля да вляза отново.
      Самите Imperial говорят, че маржовете на вейповете са чувствително по-ниски. Тук не мога да кача нормална снимка тук по някаква причина, но виж презентацията им от януари, слайд 51 - https://www.imperialbrandsplc.com/content/dam/imperial-brands/corporate/investors/presentations/investor-day/2021/IMB%20Slides%20-%20Our%20transformation%20to%20unlock%20value.pdf. downloadasset.pdf. Надолу по ОПР-то разликата спрямо останалите категории се увеличава, заради развойните разходи и ниските обеми, който се продават.
      Затова, дори да се опитват да мигрират потребители към вейповете, според мен ще се надяват да става много бавно.

При Филип Морис ситуацията е точно обратната - стремят се максимално да ускорят миграцията към IQOS, не само заради маржовете, но и заради по-високите приходи от нагреваемите цигари. От един къс HEETS имат 2,4 пъти по-голям приход спрямо стандартните цигари. Цената на акцията им изглеждат скъпа на фона на останалите, но възможностите за растеж при тях са по-добри.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнение
        mancev,
        До началото на тази година държах Imperial Brands, защото секторът ми се струва евтин и предвидим, а компанията е най-евтината измежду всички в него. Imperial ще има P/E 7 и P/FCF около 9, когато излязат резултатите за цялата година.

Това обаче, с което не успях да се примиря са възможностите за някаква развитие. Новото СЕО общо взето заяви, че ще подкрепят съществуващите им марки. В краткосрочен план може и да постигнат някаква стабилност на резултатите, защото техните силни пазари са Западна Европа и САЩ. Но дългосрочно стават доста уязвими за конкурентите. Залагат на вейпове, където маржовете са доста по-ниски дори спрямо цигарите, и са много закъсняли да развиват нагреваеми продукти, които пък ще продължат да вземат пазарен дял и са по-доходни.

Каква ти е стратегията за сектора като цяло?
        Това което ми харесва в цигарените компании са стабилните и високи дивиденти. Има и минуси разбира се, няма да се спирам на тях, всеки ги знае. Иначе към момента виждам повече потенциал в БАТ, и точно поради тази причина съм допълвал от тях, а не от Империал Брандс. Не съм запознат, но защо маржа при вейповете да е по-нисък? А и не смятам че вейповете се представят по-лошо от нагреваемите продукти. Мисля че е точно обраното. Но може и да греша. Иначе и Филип Морис са добра компания, и съжалявам че излязох от нея, но ако се върне на 70-75$ мисля да вляза отново.

Коментар

• mancev,
          До началото на тази година държах Imperial Brands, защото секторът ми се струва евтин и предвидим, а компанията е най-евтината измежду всички в него. Imperial ще има P/E 7 и P/FCF около 9, когато излязат резултатите за цялата година.

Това обаче, с което не успях да се примиря са възможностите за някаква развитие. Новото СЕО общо взето заяви, че ще подкрепят съществуващите им марки. В краткосрочен план може и да постигнат някаква стабилност на резултатите, защото техните силни пазари са Западна Европа и САЩ. Но дългосрочно стават доста уязвими за конкурентите. Залагат на вейпове, където маржовете са доста по-ниски дори спрямо цигарите, и са много закъсняли да развиват нагреваеми продукти, които пък ще продължат да вземат пазарен дял и са по-доходни.

Каква ти е стратегията за сектора като цяло?

Коментар

• Здравейте, ще ви представя портфейла си към 03.11.2021г., и какво се промени от началото на годината (Последно съм го пуснал на 3 януари 2021г). До края на годината не мисля че ще правя някакви съществени промени.
            Royal Dutch Shell Plc B - 18,98%
            Imperial Brands - 14,19%
            Equinor - 12,87%
            British American Tobacco - 11,00%
            Софарма имоти АДСИЦ - 10.24%
            Корадо България АД- 4,51%
            LTC Properties - 4,01%
            Хидравлични елементи и системи АД - 3,47%
            Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 3,42%
            Telenor - 3,11%
            Стара планина холд АД - 2,99%
            Софарма трейдинг АД - 2,51%
            Broadmark Realty Capital - 2,00%
            Befimmo (SICAFI) - 1,88%
            Total - 1,25%
            М+С хидравлик АД - 1,13%
            Адванс Терафонд АДСИЦ - 0,76%
            Елана агрокредит АД - 0,62%
            Монбат АД - 0,41%
            Индустриален Капитал Холдинг АД - 0,30%
            Българска фондова борса АД - 0,22%
            Арома АД - 0,11%
            София комерс заложни къщи - 0,01%
            Алкомет - 0,01%
            Спрямо началото на годината, имам нов лидер в лицето на Royal Dutch Shell Plc B (Освен това замених А акциите с В, най-вече заради разликата в данъчното облагане). Imperial Brands остава на второ място, като съществена разлика в цената няма. Акциите на Equinor се представят най-добре, като почти са удвоили стойноста си. Daimler, Philip Morris, Браво пропърти, Градус, Спиди и Софарма съм продал през годината, като само към първите и вторите проявявам интерес към момента, но не и на тази цена. За сметка на това постоянно съм добавял British American Tobacco, които към момента дават на 8% дивидент. Теглото им в порфейла ми скача от 3,55% на 11,00%. Софарма имоти пада от 2-ро на 5-то място, най-вече заради консолидацията на портфейла, и ръста при Екинор. Корадо България, Фонд за недвижими имоти България, Хидравлични елементи и системи и Стара планина холд, направиха чудесна доходност спрямо януари, но към тях нямам движение в броя на акциите.Telenor и Софарма трейдинг ме изненадаха неприятно. Едните със спада в цената, другите с липсата на дивидент през годината. Новите ми компании са LTC Properties и Broadmark Realty Capital, най-вече заради високия дивидент, който се изплаща всеки месец. Добавих и много малко акции на БФБ, най-вече да ги следя като цена, и най-вече заради обещанието да изплащат прилични дивиденти. По другите позиции няма някакви резки движения, като те са и с по-малък дял в портфейла.

Коментар

• DOV 25
              A4L 23
              BREF 11
              AGR 8
              CHIM 5.5
              BSE 5.5
              HIKA 5.5
              FIB 4.5
              CCB 4.5
              TBS 3.3
              MONBAT 2
              SOFCOM 1.5
              ALB 1.3
              от началото на годината +54, последната една година +65
              Ъпдейт 03.11.21 от нач год +71 и посл год +90.
              Fib ги разкарах, Chim и Ccb по малко ги разпродавам, имам вече Imp около 12%
              Днес беше хубав ден на БФБ
              Last edited by Maslarov; 03.11.2021, 21:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                Като цяло с рекордите при индексите изглежда като дървен момент за инвестиране но да видим, не всеки ден е великден
                Златно време е за банките специално. Имат още да катерят.

Коментар

• При мен няма промени към края на полугодието и след последните добавки отново съм по около 33% във wereldhave, deutsche bank и societe generale. Като доходност сентиментът се засили изненадващо и за мен и съм на + някъде 35%. Със сигурност акциите имат още потенциал но е доста по-малък в сравнение с преди година Oбщо взето вече използвам покачванията да продавам кол опции срещу наличните акции
                  Wereldhave още изостават като оценка от klepierre и въпреки че им предстои да продават във франция имотите не мисля че ще имат проблеми с дълга предвид доброто представяне и на дъщерното wereldhave belgium, интересно ще е да видим дали дъното на оценките на имотите е било 31.12.2020 или ще има още обезценки към полугодието
                  Deutsche bank им остават още 6 месеца от преструктурирането, вече се надявам 2022 да докарат поне 4-5% return on tangible equity, дъщерното DWS също се представя добре засега
                  Societe generale успяха да наваксат разликата откъм price/tangible book value спрямо Deutsche bank и при нормално развитие на нещата трябва да засилят паричните потоци към акционерите предвид излишния капитал
                  Като цяло с рекордите при индексите изглежда като дървен момент за инвестиране но да видим, не всеки ден е великден

Коментар

• 0 % акции и ценни книжа
                    100% движимо и недвижимо имущество.
                    0% кеш

Есента ще преценя дали да влизам пак в акции. Ще зависи от новия щам и дали ще има трета вълна при нас.

Коментар

• Да отбележа моите резултати /портфейл/ на полувремето на 2021!
                      Алтерко - 54,61 %
                      БИОДИТ - 14,06 %
                      Софарма - 8,92 %
                      Софарма Трейдинг - 6,58 %
                      Монбат - 4,5%
                      Браво пропърти - 3,8 %
                      ФНИ България - 2,5 %
                      Корадо България - 2,44%
                      Телелинк БСГ - 1, 61%
                      Агрия и Адванс Терафонд - около 1 %

Доходност от началото на годината + 76 % Същата е благодарение най-вече на Алтерко и Биодит! Най-зле се представя Софарма Трейдинг!
                      За тази година малко съм се поразхвърлял, но смятам да преоценя някои позиции и да съсредоточа ресурса в по-малко на брой дружества!

Успех на всички форумци!

Коментар

• Преименувай се на Бик стръвник

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                          Е махни тази мечка и сложи стадо бикове, че с този портфейл си утрепал де що има мечка

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение

Хей D, не зная с колко средства оперираш, и явно си милионер в акции, за което пълен респект, но така мисля, че не трябва да се омаловажава това което е инвестирал някой друг. Изненадан съм че 200к портфейл за теб са нищо но както казах респект и поздрави.
                            Аз съм:
                            А4L 52.33%
                            DUH 40.4%
                            NEOH 7.07%
                            Cash 0.2%

За сега 58.99% нагоре с доста по-скромен портфейл от твоя. И това го казвам с най-добри чувства.
                            Успех на всички

Коментар

• Аз почти нямам на БФБ, но това, което имам, е:
                              АТЕРА - 40%
                              БРЕФ - 20%
                              Софарма имоти - 20%
                              МС Хидравлик - 20%

Огромна част от портфейла ми е навън:
                              SXR8 - 40%
                              VWCE - 38%
                              SPYA - 2,7%
                              ESP0 - 1,1%
                              cash - 18%

Имах акции на VOW, купени на 117 и продадени на 174....дни, преди да се изстрелят нагоре. Ама - имАло е да става.

Коментар

• 36% ХИМ
                                20% БДТ
                                16% АТЕРА
                                14% ЕУБГ
                                8% ДОВЕРИЕ
                                5-6% разни боклуци
                                100 лв КЕШ

И тъй като ХИМ ми е основна позиция със средна от 1,70 , не съм бил на + от началото на 2018та Оптимист съм като цяло и няма да продам и една ХИМ хартия поне до 1,5.
                                Може би най-важното на този етап, че ерата БМБ приключи и се надявам с партията му да стане така.

Коментар

Working...
                                X